kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۴۳۷۱
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۷
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:

حذف کارت سوخت از اول ‌اشتباه بود

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: یکی از تبعات حذف کارت سوخت توسط مسئولان، افزایش قاچاق گسترده سوخت است. حذف کارت سوخت تصمیم نادرستی بود و از اول اعتراض کردیم، اما آزمون و خطا صورت گرفت.




محمد خدابخشی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، در مورد اظهارات رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور مبنی بر احیای کارت هوشمند سوخت برای پیشگیری از قاچاق، اظهار کرد: از همان زمان که دولت به دنبال حذف کارت سوخت بود، سعی و تلاش کردیم که مسئولان را از انجام این کار منصرف کنیم و از اول با این طرح مخالف بودیم و بارها نیز گفتیم.
وی با بیان اینکه به وزیر نفت گفته بودیم با توجه به زیرساخت‌های ایجاد شده اقدام دولت برای حذف کارت سوخت ‌اشتباه است، تصریح کرد: هدف از طراحی کارت سوخت، کنترل مصرف و برنامه‌ریزی‌های متعدد برای شرایط مختلف است و خوشحالیم که مجدداً مسئولان به دنبال احیای کارت سوخت هستند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یادآور شد: هزینه‌های زیادی برای زیر ساخت کارت هوشمند سوخت شده بود و نباید مسئولان به دلیل برخی نواقص، آن را حذف می‌کردند، چرا که آسیب‌های کنونی ناشی از این اقدام بسیار بیشتر از نواقصی بود که قابلیت رفع شدن داشت.
خدابخشی درباره تأثیر حذف کارت سوخت بر افزایش قاچاق هم گفت: با حذف کارت هوشمند، سوخت به راحتی و آسانی در اختیار قاچاقچیان قرار می‌گیرد و مصرف را به شدت بالا برده است. قیمت ارزان بنزین نسبت به کشورهای همسایه باعث شده که قاچاق بنزین به کشورهای همسایه افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: نظارت و کنترل کارت‌ها منجر به جلوگیری از هرگونه سوءاستفاده می‌شود و در شرایط کنونی تحریم‌ها، احیای آن کمک به کنترل تقاضا و مصرف می‌کند و اطمینان خاطر برای مردم است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه اگر کارت سوخت نواقصی هم دارد، قابل رفع است، یادآور شد: در پاره‌ای موارد از کارت سوخت جایگاه‌داران سوءاستفاده می‌شد که طراحان آن معتقدند، می‌شود آن را اصلاح کرد.خدابخشی افزود:‌ حذف کارت سوخت تصمیم نادرستی بود و از اول اعتراض کردیم، اما آزمون و خطا صورت گرفت.
بر اساس این گزارش،‌ علی مویدی رئیس‌ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هفته گذشته اعلام کرد: با توجه به تفاوت چشمگیر قیمت سوخت در داخل کشور و خارج از مرزها در کشورهای همسایه، قاچاق سوخت به وسیله اتباع بیگانه و با همکاری عده‌ای سودجو در داخل کشور انجام می‌شود که ظرف دو-سه ماه گذشته یک میلیارد لیتر سوخت از کشور به صورت قاچاقی خارج شده است که در واقع سرمایه مردم به حراج رفته است.
گفتنی است پس از اجرای طرح سهمیه‌بندی در سال 86 در مرحله اول میزان مصرف روبه‌رشد مدیریت شد که نتیجه آن کاهش ۹ میلیون لیتری بنزین و رسیدن به کمتر از ۶۵ میلیون لیتر در روز بود.
زمانی که طرح سهمیه‌بندی بنزین در کشور اجرا، برخی خبرها که نشان می‌داد پس از اجرای این طرح در برخی کشورهای همسایه با مشکل کمبود بنزین مواجه شدند که نشان از حجم بالای قاچاق داشت که پایان یافته بود.
با این وجود، وزارت نفت دولت روحانی از حدود سه سال قبل به طور جدی علیه کارت سوخت موضعگیری می‌کرد و همین فشارها باعث شد کارت سوختی که هزینه بسیاری برای آن انجام شده بود، بی‌خاصیت شود و پس از آن هم میزان مصرف بنزین در کشور رکورد زد.
این در حالی بود که مطالعات کارشناسی مختلفی از مزیتهای کارت سوخت برای کشور حکایت داشته است. در حقیقت بیژن زنگنه با کنارگذاشتن عملی سیستم سهمیه‌بندی براساس کارت‌سوخت، دست قاچاقچیان را برای خروج بنزین از کشور بازکرد.
همچنین پس از کنار گذاشتن طرح سهمیه‌بندی سوخت از طرف دولت، میزان مصرف بنزین در کشور نگران‌کننده شده و با رد شدن از مرز حدود ۱۰۰ میلیون لیتر در روز، چراغ خطر این مشکل هم روشن گردیده است.