رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
تفکیک وزارتخانهها بدون برنامهمداری محکوم به شکست است
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه فرصت آزمون و خطا در ادغام و تفکیک وزارتخانهها زیاد بوده است گفت: تفکیک شکلی وزارتخانهها بدون برنامهمداری بعد از چند سال حاصلی جزء شکست نخواهد داشت.
محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به تصویب یک فوریت لایحه اصلاح ساختار دولت (تفکیک وزارتخانهها) گفت: نه ادغام و نه تفکیک وزارتخانهها هیچکدام نمیتواند مشکل کشور را حل کند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در ادغام و همچنین تفکیک وزارتخانهها باید ماموریتهای اصلی با اهدافی که در قانونگذاری دیده شده مدنظر قرار بگیرد، افزود: باید مشخص شود هدف از تفکیک یا ادغام وزارتخانهها کاهش یا افزایش بوروکراسی، کوچکسازی دولت و همچنین کاهش یا افزایش تصدیگری است.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه اصلاحات اصل 44 قانون اساسی در حوزه برنامههای پنجم و ششم توسعه هدف کوچک و فربهسازی دولت و کاهش تصدیگری بوده است، تصریح کرد: در شرایط فعلی ادغامهایی که در حوزه وزارتخانهها صورت گرفته به عملیاتی شدن این اهداف و کوچکسازی دولتها منجر نشده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه خروجی ادغامها چه در وزارت راه و شهرسازی و چه در وزارت صنعت، معدن و تجارت اهداف تعیین شده را محقق نکرده است، به خانه ملت گفت: اگر تفکیک این وزارتخانهها اکنون در دستور کار قرار بگیرد اما باز هم همین رویکرد فعلی حاصل شود به طور حتم نتیجهای عاید کشور نخواهد شد.
پورابراهیمی داورانی ادامه داد: ادغام یا تفکیک وزارتخانهها نباید مدام عقبگرد برای اقتصاد کشور باشد از این رو پیشبینی تصمیمات قبل از اجرای آنها برای جلوگیری از تکرار اشتباهات لازم است.
تفکیک کورکورانه وزارتخانهها محکوم به شکست است.
وی با بیان اینکه اگر تفکیک وزارتخانهها با همان رویکرد و ساختار زمان ادغام در دستور کار باشند، نتیجهای جز تصمیم مجدد بعد از چند سال برای ادغام رخ نمیدهد، گفت تحقق هدفگذاریها بیش از هر چیزی باید در موضوع تفکیک وزارتخانهها مدنظر باشد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: به نظر میرسد به علت عدم اهتمام دولت به اصلاح ساختارها نه در ادغام و نه در تفکیک ماموریتها به سرانجام نمیرسد.