کد خبر: ۱۰۰۶۷
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۵
آتلانتیکو گزارش داد

توافق تجاری ایران و روسیه زنگ خطری برای آمریکا

پایگاه اینترنتی آتلانتیکو نوشت: آمریکا به علت توافق احتمالی نفت در برابر کالا میان روسیه و ایران که با نظام تحریم‌ها علیه ایران ناسازگار است احساس نگرانی می‌کند.

«تیری کوویل»، پژوهشگر موسسه روابط بین‌الملل و راهبردی و کارشناس مسائل ایران در مصاحبه با این پایگاه اینترنتی فرانسوی گفت: روسیه بارها در طول بحران‌های سال‌های اخیر موضوع فروش اس300 به ایران را مطرح کرده است. در واقع، هرگونه نزدیکی و ایجاد روابط حسنه میان روسیه و ایران برای پوتین راهی است برای آن که یادآوری کند او برتری و مزیت بیشتری در موازنه قدرت میان آمریکا و روسیه در اختیار دارد. به گزارش باشگاه خبرنگاران وی افزود: کاملا واضح است که اگر روسیه به طور واقعی چنین معامله‌ای را به نتیجه برساند، موجب تنش‌هایی میان آمریکا و روسیه خواهد شد و این امری اجتناب‌ناپذیر است.
روزنامه فایننشال تایمز نیز دراین‌باره در گزارشی نوشت: یک عامل محرک برای کسانی که موضع منفی (در قبال مذاکرات هسته‌ای ایران) دارند، گزارشهای مربوط به انعقاد یک قرارداد تهاتری نفت در ازای واردات (کالا) به ارزشی بالغ بر 20 میلیارد دلار بین روسیه و تهران است- این در حالی است که روسیه جزو شش قدرت جهان (در کنار آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و چین) است که بدنبال یک راه‌حل دیپلماتیک برای برنامه هسته‌ای ایرانند.
فایننشال‌تایمز نوشت: دستاوردهای بالقوه حصول توافق با ایران چنان بزرگ است که هیچ‌ یک از این مسائل قادر به منحرف کردن مسیر مذاکرات نیست.
نگرانی رژیم صهیونیستی
از گسترش ظرفیت هسته‌ای ایران
وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی ضمن ابراز نگرانی در خصوص تصمیم غرب در برابر  پیشرفت فعالیت‌های هسته‌ای ایران، گفت: اظهارات اخیر جان‌کری در مورد توافق نهایی با ایران قابل قبول نیست.
به گزارش (ایسنا)، یووال اشتاینتز وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی که بر امور هسته‌ای این رژیم نظارت می‌کند، در گفت‌وگو با یک شبکه رادیویی رژیم صهیونیستی ضمن اشاره به ادامه مذاکرات ایران و گروه 5+1 درخصوص فعالیت‌های هسته‌ای ایران، بیان کرد: ما مذاکرات را با نگرانی دنبال می‌کنیم. ما مخالف راه‌حل دیپلماتیک هستیم و مخالف راه‌حلی هستیم که در واقع تصمیم در برابر ایران محسوب می‌شود و به این کشور اجازه می‌دهد که یک کشور هسته‌ای باقی بماند. جان‌کری وزیر امور خارجه آمریکا در هشتم آوریل 2014 در برابر مجلس سنا گفت که توسعه ظرفیت هسته‌ای ایران لزوما به معنی ساخت بمب هسته‌ای نیست.
وی همچنین مدعی شد: ایران برای رسیدن به ظرفیت تولید بمب‌ هسته‌ای دو ماه فاصله دارد و این به این معنی نیست که هم‌اکنون ایران دارای کلاهک هسته‌ای است و یا سیستم تولید آن را دارد.