kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۲۴۴۹
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۱
توضیحات رئیس سازمان خصوصی‌سازی از آشفتگی مالی

ادامه بحران در استقلال پس از حذف از آسیا شرایط امروز خروجی مدیریت اشتباه ورزش است

شرایط امروز باشگاه استقلال تهران ماحصل تصمیمات اشتباه مدیران ورزش از گذشته تا به امروز است؛ مدیرانی که به اهمیت و بزرگی باشگاه‌هایی چون استقلال و پرسپولیس پی نبردند تا نتیجه‌اش همین آشفتگی مالی‌ای باشد که رئیس سازمان خصوصی سازی به اذعان دارد.

 

سرویس ورزشی-

روزهای پرحاشیه و عجیب باشگاه استقلال همچنان ادامه دارد و هر روز که می‌گذرد بر شدت آن افزوده می‌شود. عدم پرداخت استراماچونی و حذف از آسیا، استعفای فتح‌‌الله‌زاده از مدیرعاملی و البته بازگشت دوباره پایان حواشی نبود و همچنان ماجرای چک جنجالی باشگاه ادامه دارد.
دوشنبه شب حسین‌ قربان‌زاده رئیس سازمان خصوصی‌سازی، علی فتح‌الله‌زاده مدیرعامل و پرویز مظلومی عضو هیئت مدیره استقلال در برنامه فوتبال برتر شبکه سوم سیما حضور یافتند تا درباره مسائل و ابهامات مالی باشگاه صحبت کنند. فتح‌الله‌زاده درباره ماجرای چک باشگاه استقلال گفت: در سال 1390 پولی از دو سه نفر از دوستانم قرض گرفتم و چک بازیکنان را به آنها دادم. 10 سال این پول را ندادند و پیش از اینکه مدیرعامل شوم نزد آجورلو رفتم و به او گفتم پول این افراد را بدهند. یک روز در دوران مدیریت آجورلو یکی از این افراد به باشگاه استقلال می‌رود و خواهان پولش می‌شود اما یکی از مسئولان باشگاه به او می‌گوید پول گم شده است. این موضوع باعث عصبانیت این فرد می‌شود و او چک را برگشت می‌زند. با این اتفاق حساب من و امیدوار رضایی عضو سابق هیئت مدیره بسته شد.
وی ادامه داد: موضوع را با مسئول مالی باشگاه مطرح کردم و گفت اگر کار به شکایت بکشد حداقل 9 ماه طول می‌کشد، حساب باشگاه بسته می‌شود و برای یک میلیارد و 100 میلیون تومان، دادگاه 12 میلیارد تومان حکم علیه باشگاه می‌دهد. تصمیم گرفتیم با آنها صلح کنیم هر چند به آنها تهمت زده و گفته بودند چک دزدی است.این موضوع البته در زمان آجورلو در هیئت مدیره مطرح و مصوب شده بود که این پول را بدهند.
مدیرعامل استقلال عنوان کرد: ما در جلسه هیئت مدیره مصوب کردیم که به جای 12 میلیارد تومان، 6 میلیارد به این افراد بدهیم. من با آنها حرف زدم و در نهایت پذیرفتند که 5 میلیارد بگیرند. این پول نه در حساب من آمده و نه من گرفته‌ام. هر کسی می‌گوید پول را برداشته‌ام سند رو کند.
اظهارات رئیس سازمان خصوصی‌سازی
درباره ابهامات مالی
این اظهارات با واکنش رئیس سازمان خصوصی‌سازی مواجه شد و قربان‌زاده با اشاره به سندی که مربوط به 12 آذر سال 1392 بود، گفت: این همان چک‌هایی است که شما می‌گویید. در این سند آمده که این یک میلیارد دریافت شده است. اگر این حرف من اشتباه بود روز سه‌شنبه از سمت خودم استعفا می‌کنم. این چک‌ها باید «پانچ»، سوراخ و بایگانی می‌شد. هیئت مدیره باید از مسئول مالی سؤال می‌کرد که آیا قبلاً پولی پرداخت شده یا خیر؛ اگر این کار صورت می‌گرفت مشکلات امروز پیش نمی‌آمد.
قربان‌زاده خطاب به مدیرعامل استقلال گفت: باید 5 میلیارد را تا سه‌شنبه برگردانید و حرف‌تان را اثبات کنید. فتح‌الله‌زاده در واکنش به این حرف گفت: شما 20 میلیاردی که طلب دارم را به من بدهید تا من هم 5 میلیارد را برگردانم.
رئیس سازمان خصوصی سازی خاطرنشان کرد: آقای فتح‌‌الله‌زاده! شما با یک چک دو بار پول گرفتید و روز سه‌شنبه این موضوع ثابت می‌شود. مدیرعامل استقلال با رد این موضوع تأکید کرد: اگر شما ثابت کنی من سه‌شنبه باشگاه را رها می‌کنم و می‌روم.
مدیران منفعل چرا صندلی ریاست را ترک نمی‌کنند؟
هرچند تا لحظه تنظیم این گزارش خبری در خصوص استعفای فتح‌الله‌زاده یا قربان‌زاده مخابره نشد اما در خصوص اتفاقات باشگاه استقلال باید به برخی موارد اشاره کرد. نکته اول درباره فتح‌الله‌زاده و آن هم اینکه واقعا ماندن مدیری که عملا در این شرایط خودش هم اذعان دارد، بدون پول کاری نمی‌توان کرد، چه سودی برای باشگاه و هوادار استقلال دارد؟ آیا قرار است کمکی به باشگاه استقلال برسد؟ که اگر قرار بود این کمک برسد چرا چند روز قبل تر نرسید تا بتوان طلب طلبکاران از جمله استراماچونی پرداخت شود؟
این اعضای هیات مدیره که خود پیش از این اختیار تام به مدیرعامل سابق (آجورلو) داده بودند که در آن زمان این همه بریز و بپاش صورت گرفت (به قول قربان‌زاده آشفتگی مالی در باشگاه بی در و پیکر) تا این باشگاه این‌قدر در بدهی و قرض باقی بماند و از مقصران این وضعیت هستند؛ چرا باید دوباره رای به ماندن مدیرعاملی که خود می‌داند، در این شرایط کاری نمی‌توان کرد، بدهند.
نکته دوم اینکه از قربان‌زاده هم باید پرسید، پرویز مظلومی که در همین برنامه فوتبال برتر اشاره کرد که به من دستور دادند به عنوان عضو هیات مدیره فنی در تیم حضور داشته باشم، آیا واقعا در شرایطی که این باشگاه به فرابورس سپرده شده است، باید انتظار داشت که بسیاری از قوانین حضور شرکت‌ها در بورس را مانند خودش (قربان‌زاده) بداند؟
مدیریت اشتباه در ورزش
شرایط امروز باشگاه استقلال تهران ماحصل تصمیمات اشتباه مدیران ورزش از گذشته تا به امروز است؛ مدیرانی که به اهمیت و بزرگی باشگاه‌هایی چون استقلال و پرسپولیس پی نبردند. مدیرعامل در این وضعیت مانند شخصی است که در باتلاق گیر افتاده و برای رهایی از این وضعیت مدام دست و پا می‌زند اما به جای نجات از این وضعیت، بیشتر فرو می‌رود. باید از یک طرف وضعیت فعلی باشگاه و شرایط پرداختی به بازیکنان و مربیان را مدیریت کند و از طرفی بدهی برجای مانده از گذشته را که با هر تاخیر در پرداخت، افزایش می‌یابد، بپردازد.
باشگاه استقلال و هواداران این تیم شرایط سخت و تلخی را سپری می‌کنند و در این شرایط باید به دنبال راهکاری بود تا مشکلات و معضلات هرچه زودتر حل شود وگرنه اگر قرار باشد مناظره‌ای ترتیب داده شود و دو طرف اتهاماتی را متوجه یکدیگر کنند و در نهایت اتفاقی نیز رخ ندهد، یعنی آنکه در فوتبال ما هنوز در روی همان پاشنه می‌چرخد و انگیزه و اراده‌ای برای رسیدن به بهبودی وجود ندارد.