یک استاد دانشگاه:
دولت اقتصاد کشور را معطل سوئیفت اروپاییها نکند
یک کارشناس اقتصادی با انتقاد از رویه دولت در معطل گذاشتن تصمیمات اقتصادی خود به راهاندازی سوئیفت اروپائی گفت: دولت ایران نباید خود را معطل و دلخوش راهاندازی سوئیفت اروپائی کند.
کامران ندری در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: آمریکا به صورت قلدرمآبانه و تحکم آمیز همه نیات و منویات خود را به صورت یکجانبه به همه دنیا با استفاده از اهرمهایی که در اختیار دارد تحمیل میکند و در واقع همه دنیا مجبور به تبعیت از سیاستهای آمریکا هستند و دنیا از جمله اروپائیان به این نتیجه رسیدند که این یکجانبهگرائی آمریکا امنیت اقتصادی آنها را تهدید میکند.
وی افزود: اما در مورد اینکه اروپا چه اقداماتی برای رهایی از یکجانبهگرایی آمریکا انجام داده است؛ بنابر هر علتی تاکنون اروپائیان نخواستهاند که از زیر بار تحکم سیاست های آمریکا خارج شوند و در واقع سیاست خارجی اروپائی یعنی تبعیت از آمریکا و این جای تعجب دارد که چرا اروپا تا کنون با توجه به زیر ساخت های مناسبی که دارد نخواسته از زیر بار این ذلت خود را خارج کند و بتواند بر اساس منافع و اهداف خود سیاستهای خارجی خود را تنظیم کند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: بعید است کشورهای اروپائی بخواهند رویکردشان را به صورت جدی آن هم به خاطر ایران تغییر بدهند.
ندری با ابراز اینکه اگر سوئیفت اروپائی (اس پی وی) یا هر سازوکاری به جز سازوکارهای دیکتارتور مآبانه آمریکا شکل بگیرد، نه تنها ایران بلکه همه کشورهای مستقل و آزادیخواه دیگر جهان نیز از آن استقبال میکنند، اضافه کرد: اما دولت ایران نباید خود را معطل و دلخوش راهاندازی سوئیفت اروپائی کند به ویژه اکنون که علی رغم گذشت این مدت اروپائیان تا کنون اقدام عملی جدی در این زمینه انجام ندادند.
وی با تصریح بر اینکه زیاد به راهاندازی اس پی وی حداقل در کوتاه مدت خوش بین نیست گفت: هیچ کدام از کشورهای اروپائی تا کنون حتی حاضرنشدند دفتر اس پی وی در کشورشان مستقر شود و در همین ابتدا بر سر این موضوع اختلاف نظر جدی دارند بنابراین بسیار بعید به نظر میرسد سازو کار سوئیفت اروپائی در مدت کوتاه به نتیجه برسد.
این استاد دانشگاه با تذکر به دولتمردان نسبت به تصمیمگیری براساس تشکیل سوئیفت اروپائی بیان کرد: حداقل در حال حاضر تشکیل سوئیفت اروپائی یک رویا برای اروپا است و معقولانه نیست دولت بر اساس آرزوها و رویاهای اروپا برای اقتصاد کشور تصمیم گیری وبرنامه ریزی کند.
به گفته ندری، اینها نکاتی است که به شدت باعث نگرانی کارشناسان اقتصادی است؛ زیرا برنامهریزیها و تصمیمگیریها بایستی بر اساس واقعیتهای موجود صورت بگیرد و الا چوب این اغماض را در اینجا نیز همچون برجام خواهیم خورد.