kayhan.ir

کد خبر: ۱۵۲۷۱۵
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۶

آزادی اراضی محوطه تاریخی موشه لان تپه البرز از دست متصرفان

بخشی از اراضی تپه تاریخی و هفت هزار ساله «موشه‌ لان تپه» واقع در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز با حکم قضایی و ورود میراث فرهنگی از دست متصرفان آزاد سازی شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز در حاشیه آزادسازی اراضی محوطه تاریخی موشه ‌لان تپه اظهار داشت: افراد سودجو در سال‌های گذشته حدود یک هکتار از اراضی این محوطه باستانی را تصرف کرده بودند که هشت هزار متر مربع آن به این محوطه بازگشت.
حجت الاسلام فخرالدین صابری افزود: عملیات آزادسازی این اراضی با حکم دادستان شهرستان ساوجبلاغ و با حضور مسئولان قضایی، میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و فرمانداری ساوجبلاغ اجرا شد.
صابری افزود: آثار تاریخی مربوط  به  کل ملت ایران و هویت فرهنگی کشور هستند و باید از آنها حفاظت کرد.
وی یادآور شد: در سال‌های گذشته عده‌ای سودجو اقدام به تصرف غیرقانونی حریم تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی در البرز کردند  و  در این محدوده‌ها ابتدا دیوارکشی و سپس ویلا و ابنیه ساختند.
مدیرکل میراث فرهنگی البرز گفت: طبق قانون، سازمان میراث فرهنگی با متعرضان و متجاوزان به حریم ابنیه و محوطه‌های تاریخی برخورد خواهد کرد و کسانی که چنین تخلفاتی را مرتکب می‌شوند از یک‌سال تا سه‌سال محکوم به حبس خواهند شد.
صابری افزود: تپه تاریخی موشه لان یکی از محوطه‌های ارزشمند تاریخی است که در کاوش‌های باستان‌شناسی، آثار ارزشمندی از دل آن بیرون آمده است و
اکنون این آثار در موزه ملی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نگهداری می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان البرز در خصوص اظهارات برخی افراد سودجو مبنی بر دریافت مجوز از میراث فرهنگی برای ساخت و ساز در محوطه موشه لان تپه گفت: ما به هیچ‌کس مجوزی در این زمینه نداده‌ایم و دستگاه قضایی هم موضوع را به خوبی بررسی کرده است .
معاون دادستان شهرستان ساوجبلاغ نیز اظهار داشت: متاسفانه در این تپه تاریخی تعدادی حفاری غیرمجاز برای غارت آثار تاریخی انجام شده است.
رضا اصغری افزود: حدود یک هکتار از اراضی محوطه موشه لان تپه تصرف عدوانی شده که حسب حکم صادره قلع و قمع شد.
وی بیان داشت: این گونه تصرفات نه تنها مشمول جزای نقدی خواهد بود بلکه حبس هم به دنبال خواهد داشت.
«محوطه موشه لان تپه مربوط به دوره سفالینه‌ها و آثار معماری هزاره 5 قبل از میلاد است که در روستای اسماعیل‌آباد بخش مرکزی شهرستان ساوجبلاغ واقع شده است.»