kayhan.ir

کد خبر: ۲۸۷۵۶۲
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۱
وزیر بهداشت:

برخی اقدامات دولت سیزدهم در طول تاریخ سلامت کشور بی‌نظیر است

 

وزیر بهداشت برخی اقدامات دولت در حوزه بهداشت و درمان را تشریح کرد.
به گزارش ایرنا، بهرام عین‌اللهی در پنجمین نشست پاسخگویی برخط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری اظهار داشت: برخی اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم در طول تاریخ سلامت کشور بی‌نظیر است؛ حدود ۱۶ هزار تخت بیمارستانی افتتاح شده و ۱۵ هزار تخت تا پایان امسال افتتاح می‌شود که مجموعاً در این دولت ۲۰ درصد به تخت‌های بیمارستانی کشور افزوده شده است.
عین اللهی افزود: دو هزار و ۸۰۰ متخصص و ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در سراسر کشور مشغول به کار هستند و ۱۵۰ مرکز آموزشی افتتاح شده و ۱۲۰ مرکز دیگر در دست ساخت داریم. ۶۵ درصد به ظرفیت دستیاری‌،۵۰ درصد فوق تخصص و ۲۵ درصد فلوشیپ اضافه شده است و ۱۲ هزار پزشک در سال فارغ‌التحصیل می‌شوند.
 نتایج سرمایه‌گذاری روی کودکان
 در 70 سال آینده مشخص می‌شود
وی با بیان اینکه بالای ۹۰ درصد نسخه‌ها و پرونده‌های پزشکی الکترونیک شده‌اند، خاطرنشان کرد: درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در دنیا مورد تقدیر است اما رسانه‌ها آن را خوب انعکاس نداده‌اند؛ کودک سرمایه آینده است، این سلول‌های کودکان است که باید در کودکی رشد پیدا کند و تکامل یابد لذا این کار سرمایه‌گذاری برای سال‌های آینده است و نتایج این کار در ۷۰ سال آینده دیده می‌شود.
وزیر بهداشت با اشاره به درمان بیماران صعب‌العلاج در طی دو سال گذشته، تشریح کرد: برای بیماران صعب‌العلاج در ۱۴۰۱ رقم ۵ و سال گذشته ۷ هزار میلیارد تومان از سوی صندوق بیماران صعب‌العلاج اختصاص یافت؛ برخی دهک‌های نخست جامعه رایگان درمان می‌شوند؛ مراکز ناباروری رایگان یا با هزینه‌های کم در حال درمان ناباروری هستند. 
40 درصد تجهیزات پزشکی را 
در داخل تولید می‌کنیم
عین اللهی با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در حوزه بهداشت و درمان در دولت سیزدهم گفت: در بحث دانش بنیان در شروع دولت ۷۰۰ شرکت داشتیم اما اکنون به ۱۴۰۰ شرکت رسیده است و ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی را در داخل تولید می‌کنیم. وی اظهارداشت: شاهد بودیم که در پویش ملی سلامت برای دو بیماری فشار خون و دیابت ۴۶ میلیون نفر شرکت کردند، برخی مردم از بیماری خود اطلاع ندارند. ۸۸۰ هزار نفر دیابت و ۴۴۰ هزار نفر فشار خون قطعی داشتند و نمی‌دانستند؛ امسال پویش ملی سرطان داریم برخی خانم‌ها به دلیل سرطان سینه فوت می‌کنند که نباید این اتفاق بیفتد یا در آقایان سرطان‌های قابل پیشگیری را داریم همچنین پویش ملی سلامت کودکان را اجرائی خواهیم کرد.
تشکیل شورای کرامت در وزارت بهداشت
 برای مقابله با بی‌حجابی
وزیر بهداشت در پاسخ به انتقاد بانویی که به نمایندگی از برخی مردم و شهروندان نسبت به بی‌حجابی در تعدادی از مراکز درمانی انتقاد داشت گفت: امیدواریم مردم کمک کنند تا این موضوع حل شود. شورای کرامت را در وزارت بهداشت راه‌اندازی کرده‌ایم. هم با پرسنل برای بی‌حجابی برخورد می‌کنیم هم به مراجعان تذکر می‌دهیم؛ اگر پرسنل درمانی در بی‌حجابی تخلف کنند، قطعاً وارد فرآیند بررسی تخلفات می‌شوند.
عین‌اللهی افزود: با تلفن ۱۹۰ پاسخگوی تخلفات پزشکی هستیم؛ از اقشار مردمی و حزب‌اللهی می‌خواهیم تخلفات را گزارش کنند و اگر کادر درمانی و پزشکی ببینند که تخلفات گزارش می‌شود دیگر جرأت نمی‌کنند تخلف کنند، البته ما گروه پزشکی جان بر کف داریم ۳۰۰ شهید کرونا دادیم یا در ترور چابهار، تروریست‌ها در حال فعالیت بودند اما پزشکان ما همزمان مجروحان را جراحی می‌کردند.
وی در پاسخ به انتقاد بازنشسته آموزش و پرورش درباره عدم انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی درمان با برخی بیمارستان‌ها بیان داشت: مشکل این است که چون بیمه‌های مکمل هزینه‌ها را به‌روز پرداخت نمی‌کند، بیمارستان‌ها هم قرارداد نمی‌بندند و معمولاً تا ۳ ماه با تأخیر پول بیمه را بیمارستان‌ها می‌دهند. من معتقدم بیمه تکمیلی درمان نباید داشته باشیم و باید مراکز درمانی ما آن‌قدر قوی باشند که نیازی به بیمه مکمل نباشد اگر بیمه‌ها به جای اینکه با بیمارستان‌های خصوصی قرارداد می‌بندند و پول می‌دهند، به مراکز درمانی ما پول بدهند، ما حاضریم رایگان به بیماران خدمات بدهیم‌. در حال حاضر شرکت یک بیمه مکمل درمان بازنشستگان، ۹ هزار میلیارد تومان بدهی دارد به همین دلیل است که مراکز درمانی حاضر به همکاری با این شرکت بیمه‌گر نیستند.
 واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی 
جمعی از پزشکان در شیراز
همچنین وزیر بهداشت در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.
بهرام عین‌اللهی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می دهد.
عین‌اللهی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، افزود: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است. بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را  می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.
وی با اشاره به این‌‌که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.