kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۶۶۵۲
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۲
پلیس فتا:

مسافران نوروزی مراقب کلاهبرداران اینترنتی باشند

رئیس ‌اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: از آنجایی‌که پیش‌فروش بلیت‌های نوروزی آغاز شده لذا پیش‌بینی می‌شود پای افراد سودجو و کلاهبردار به فضای مجازی نیز باز شود.

به گزارش ایسنا، سرهنگ مهدی شکیب اظهار داشت: یکی از نارضایتی‌های عمده شهروندان در طول سال‌های اخیر نحوه تهیه و رزرو بلیت اینترنتی است و متأسفانه برخی از سودجویان سایبری با بهره بردن از مطالب جذاب و اغواکننده و گاهی اوقات با تخصیص جوایز متنوع به مسافران و یا بلیت‌هایی با قیمت‌هایی کمتر از حالت متعارف، سعی می‌کنند متقاضیان را به سمت سایت‌های جعلی هدایت نمایند.
شکیب افزود: طراحی سایت‌های جعلی یکی از روش‌های رایج برای سوءاستفاده و کلاهبرداری از مسافران نوروزی است که از این طریق می‌توانند تعداد بسیار زیادی از هموطنان را درگیر کرده و مبالغ هنگفتی را کلاهبرداری نمایند. در اصطلاح سایبری به این شگرد مجرمانه فیشینگ گفته می‌شود و مجرمان سایبری به دنبال سرقت اطلاعات بانکی کاربران می‌باشند. طبیعی است که با در اختیار داشتن شماره کارت، رمز دوم، cvv2 و تاریخ انقضای کارت، به‌آسانی می‌توان برداشت غیرمجاز از حساب قربانیان داشت.
وی خاطرنشان کرد: سایت‌های جعلی بسیار شبیه با سایت اصلی بوده و از نظر ظاهری تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند بنابراین در نگاه اول جای شک و تردیدی برای کاربران وجود ندارد.
رئیس ‌اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا در توصیه به کاربران گفت: کاربران سعی کنند همیشه آدرس سایت‌های بانکی و سایر سایت‌های مهم را خود در آدرس بار تایپ نموده و از رفتن به لینک‌هایی که در سایت‌های مختلف و یا در شبکه‌های اجتماعی ارائه‌شده خودداری کنند. همچنین نسبت به استفاده از پروتکل https دقت و حساسیت بیشتری داشته باشند. هم‌وطنان دقت داشته باشند برای تهیه بلیت به مراکز و سایت‌های مجاز که در پرتابل رسمی هر یک از ارگان‌های حمل‌ونقل عمومی مثل هواپیمایی کشوری (http://www.cao.ir)، حمل‌ونقل ریلی (https://www.raja.ir) و حمل‌ونقل جاده‌ای (سایت تعاونی‌های مجاز) آمده مراجعه نموده و خرید بلیت از سایت‌های واسط که به‌صورت غیرمجاز اقدام به فروش بلیت و بعضاً گران‌تر از قیمت مصوب می‌نمایند خودداری نمایند.
شکیب ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات مجرمانه‌ای که در این زمینه می‌تواند موجبات سوءاستفاده از هم‌وطنان را فراهم کند، رزرو هتل و تورهای مسافرتی و گردشگری می‌باشد. برخی از تورهای گردشگری که فاقد مجوز لازم می‌باشند و با وعده‌ها و تبلیغات آن‌چنانی علاقه‌مندان و مسافران را ترغیب به ثبت‌نام نموده، با شعار اقامت در بهترین هتل‌ها و گشت‌وگذار در شهر سعی دارند اهداف خود را عملی کنند.
وی گفت: حجم زیادی از این تبلیغات در فضای سایبر و به‌خصوص شبکه‌های اجتماعی خودنمایی می‌کنند و برخی نیز پا را فراتر گذاشته و با ارسال پیامک و ایمیل، علاقه‌مندان را تشویق به ثبت‌نام در این تورها می‌کنند. تورهایی که در پشت آنها مجرمان و کلاهبرداران سایبری که بعد از ثبت‌نام دیگر پاسخگوی شما نیستند، قرار دارند.
رئیس ‌اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا با بیان اینکه هموطنان قبل از هر اقدامی نسبت به مجاز بودن فعالیت این‌گونه سایت‌ها اطمینان حاصل نمایند، گفت: هموطنان در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش نمایند.
کانال تلگرامی وام مسدود شد
رئیس ‌پلیس فتا استان تهران نیز از شناسایی و دستگیری مدیر کانال تلگرامی که با وعده پرداخت وام به اعضای کانال از آنها کلاهبرداری می‌کرد، خبر داد.
سرهنگ کاظمی به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: فردی با راه‌اندازی کانال تلگرامی وام، به اعضای کانال وعده پرداخت وام 80 میلیون تومانی می‌داد و از مشتریان خود درخواست می‌کرد که مبلغ یک میلیون تومان پول به حساب وی واریز کنند تا بعد از گذشت چند ماه به نوبت به هر یک از اعضای کانال، 80 میلیون تومان وام پرداخت کند.
وی با بیان اینکه این کلاهبردار به بهانه پرداخت وام به اعضای کانال تلگرامی وام، از آنها مبلغ 60 میلیون تومان پول اخذ کرده است، افزود: شخص مذکور در قبال اخذ پول از اعضای کانال تلگرامی هیچ وامی به آنها پرداخت نکرده است و در نهایت با شکایت‌های مردمی شناسایی و دستگیر شد.
رئیس‌ پلیس فتا استان تهران همچنین از شناسایی و دستگیری فردی که با به دست آوردن اطلاعات حساب مشتریان خود به روش فیشینگ و از طریق سایت جعلی اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب افراد می‌کرد خبر داد.
به گفته کاظمی، تاکنون این پرونده بالغ بر ۲۰ شاکی داشته است و متهم نیز یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال از طریق کلاهبرداری به جیب زده است.