kayhan.ir

کد خبر: ۱۲۳۰۰۱
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۶ - ۲۱:۵۱
یک مسئول در وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد

صرفه‌جویی ۱۲ برابری آب در کشت گلخانه‌ای


مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی گفت: انتقال کشت محصولات آب بر، همچون سبزی و صیفی از فضای باز به گلخانه؛ صرفه‌جویی ۱۰ تا ۱۲ برابری آب را به همراه دارد.
غلامرضا تقوی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با‌ اشاره به ضرورت مدیریت منابع آب اظهار کرد: انتقال کشت محصولات آب بر همچون سبزی و صیفی از فضای باز به گلخانه، صرفه‌جویی 10 تا 12 برابری  آب را به همراه دارد. همچنین افزایش بهره‌وری و ایجاد ‌اشتغال 10 تا 12 نفر به‌طور مستقیم در هر هکتار از دیگر مزایای توسعه کشت گلخانه‌ای است.
این مقام مسئول درباره تاثیر کشت محصولات گلخانه‌ای در ارتقای صادرات بیان کرد: با توجه به کاهش کیفیت و بالابودن قیمت تمام شده کشت محصولات در فضای باز ، امکان صادرات محصولات تولیدی وجود ندارد؛ در حالی‌که با کشت ارقام مناسب در فضای گلخانه می‌توان به تقاضای بازارهای جهانی پاسخ داد.تقوی تولید محصول سالم در فضای گلخانه را یکی از شاخصه‌های مهم صادرات دانست و افزود: تنظیم بازار محصولاتی نظیر گوجه فرنگی، کدو، هندوانه، طالبی، خیار، سبزی و سایر محصولات در خارج از فصول و عرضه به بازار را می‌توان از دیگر مزایای کشت گلخانه‌ای دانست.مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع آبی، توسعه کشت گلخانه‌ای  به سبب افزایش کیفیت محصولات تولیدی یک انتخاب نیست بلکه امری ضروری است اما در شرایط کنونی، هزینه احداث گلخانه به سبب پرداخت عوارض به شهرداری یکی از مشکلات پیش روی تولیدکنندگان به‌شمار می‌رود که انتظار داریم با پیگیری‌های صورت گرفته این عوارض حذف شود.تقوی تامین وثیقه مورد نیاز برای اخذ تسهیلات را از دیگر مشکلات تولیدکنندگان دانست و افزود: با توجه به آنکه اراضی برخی متقاضیان از پشتوانه مالی کافی جهت ضمانت برخوردار نیست که به همین خاطر ورود شرکت‌های سرمایه‌گذاری به منظور ضمانت می‌تواند راهگشای حل این مشکل بر سر راه تولیدکنندگان باشد.