kayhan.ir

کد خبر: ۹۷۱۶۰
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۷

نفس خوشبو با این خوراکی‌ها


برخی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها موجب بوی بد دهان و نفس بدبو می‌شوند که از آن جمله می‌توان به پیاز، سیر، گوشت، قهوه و نوشیدنی‌های گازدار اشاره کرد. بوی بد دهان اغلب به واسطه ترکیبات گوگردی فرار و در زمان گوارش آنها شکل می‌گیرد.
به گزارش «ریدرز دایجست»، دنبال نکردن یک روال مناسب بهداشت دهان و دندان نیز می‌تواند به ایجاد مشکل بوی بد دهان منجر شود. با این وجود، روش‌های طبیعی بسیاری برای بهبود بوی دهان و خوشبو کردن نفس وجود دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.
نوشیدن آب بیشتر
همه ما می‌دانیم که نوشیدن آب برای سلامت بدن انسان مفید است. آب، بدن را هیدراته نگه می‌دارد و فواید آن از تقویت سلامت مغز تا بهبود حالت کشسانی پوست را شامل می‌شود.
همچنین، آب به عنوان یک خوشبو‌کننده نفس طبیعی کارایی دارد. نوشیدن آب به پاکسازی باکتری‌های تولیدکننده بوی بد که در دهان خشک فعالیت بیشتری دارند، کمک می‌کند.
نوشیدن آب به میزان کافی در روز به پاکسازی باقیمانده مواد غذایی از روی زبان و دندان‌ها نیز کمک می‌کند و در نتیجه در کاهش تولید بوی بد تاثیرگذار است.
انتخاب ماست‌های غنی شده
و سرشار از پروبیوتیک
بیشتر ماست‌ها حاوی برخی پروبیوتیک‌ها هستند. برای بهره‌مندی از فواید بیشتر در پی برچسب‌های غنی شده با ویتامین D و حاوی باکتری پروبیوتیک باشید. پروبیوتیک‌ها باکتری‌های خوبی هستند که به ایجاد تعادل قدرت در دهان کمک می‌کنند و جمعیت باکتری‌های خوب در برابر باکتری‌های بد را افزایش می‌دهند. جمعیت‌های سالم از باکتری‌های خوب به طور طبیعی نفس را خوشبو می‌کنند.
نوشیدن شیر
افزون بر ماست غنی شده، نوشیدن شیر - بدون چربی و کامل - نیز می‌تواند به مبارزه با بوی بد دهان کمک کند. چربی شیر و محتوای آب آن در خوشبو کردن نفس به ویژه زمانی که سیر مصرف کرده باشید، نقش دارند.
نوشیدن چای سبز
پژوهش‌ها نشان داده‌اند که چای سبز حاوی پلی فنول‌ها است که به طور طبیعی به خوشبو کردن نفس کمک می‌کنند. همچنین، چای سبز می‌تواند در پیشگیری از پوسیدگی دندان، مقابله با برخی انواع سرطان دهان و بهبود کاهش وزن نقش داشته باشد.
آدامس یا خوشبوکننده‌های حاوی زایلیتول
یک الکل قند که باکتری‌ها را تغذیه نمی‌کند، می‌تواند در خوشبو کردن نفس و کاهش بوی بد دهان تاثیرگذار باشد. آدامس یا خوشبوکننده‌های حاوی زایلیتول می‌توانند پوششی لغزنده روی دندان‌ها و لثه‌ها ایجاد کنند و از این طریق باکتری‌ها را دور نگه دارند. زایلیتول یک ماده غذایی با گلیسمیک پایین است که پوسیدگی دندان را تقویت نمی‌کند.
فلفل دلمه‌ای قرمز خام
مواد غذایی سرشار از ویتامینC مانند فلفل دلمه‌ای قرمز یا کلم بروکلی گزینه خوبی برای مقابله با بوی بد دهان و خوشبو کردن نفس هستند. خوردن فلفل دلمه‌ای قرمز خام و بروکلی که از محتوای
ویتامین C بالایی برخوردار هستند، جمعیت باکتری‌های تولید‌کننده بوی بد دهان را کاهش می‌دهد.
خوردن سیب
اگر به سیر علاقمند هستید، برای مقابله با بوی ناخوشایند آن می‌توانید سیب بخورید. سیب خام بوی دهان پس از خوردن سیر را خنثی می‌کند. در حقیقت، مطالعه‌ای که در سال 2016 در نشریه Journal of Food Science منتشر شد، قدرت سیب خام در مقابله با بوی بد تولید شده از سیر را تایید کرد. به شرکت کنندگان در این مطالعه پس از مصرف سیر، سیب خام، کمپوت سیب و آب سیب داده شد. افرادی که سیب خام مصرف کرده بودند، به طور چشمگیری کاهش بوی بد دهان طی 30 دقیقه را تجربه کردند. کاهوی خام نیز می‌تواند اثری مشابه داشته باشد.
استفاده گیاهان دارویی
درخت چای، آویشن، ارگانو، میخک، دارچین، و هل می‌توانند در کاهش بوی بد دهان موثر باشند. جویدن برگ یا غلاف این قبیل گیاهان دارویی می‌تواند به خوشبو شدن نفس کمک کند. گیاهان دارویی سبز باید به صورت تازه مصرف شوند زیرا نمونه‌های خشک شده فاقد برخی روغن‌های فرار هستند. جعفری، ریحان و نعناع نیز می‌توانند در بهبود بوی دهان و مقابله با بوی بد کمک کنند.
نقش دهانشویه‌ها چیست؟
همواره نسبت به استفاده از دهانشویه‌های حاوی الکل هشدار داده شده است. زیرا لثه‌ها را خشک می‌کنند و همچنین احتمال عفونت را افزایش می‌دهند. در مقابل، استفاده از محصولات طبیعی که به عنوان مثال حاوی درخت چای، میخک، هل، ارگانو یا آویشن هستند، توصیه می‌شود که همگی در خوشبو کردن نفس و بهبود بوی دهان نقش دارند.
کی بوی بد دهان را جدی بگیریم؟
اگر بوی بد دهان شما از بین نمی‌رود، این شرایط می‌تواند با مشکلات سلامت جدی‌تر در ارتباط باشد. اگر پس از اقدام‌های مختلف، همانند مواردی که در بالا به آنها اشاره شد، همچنان با بوی بد دهان مواجه بودید، به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق آن شناسایی شود.