kayhan.ir

کد خبر: ۹۶۲۴۵
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۵
مخبر دزفولی:

سند 2030 بدون تصویب مراجع قانونی هیچ ارزشی ندارد



در پی انتشار گزارش‌هایی در خصوص سند 2030 و هشدار درباره عواقب خطرناک سقوط در پروژه‌های جهانی بدون نظارت مراجع قانونی، واکنش‌ها و نگرانی‌های زیادی از سوی مردم و دست‌اندرکاران ابراز شد. اما مطلع شدیم پیش از این شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به موضوع واکنش نشان داده و هرگونه تصمیم‌گیری در این موضوع را بدون تصویب مراجع قانونی بی‌اعتبار دانسته است.
ماجرا در شورای عالی انقلاب فرهنگی از آنجا آغاز شد که در اردیبهشت سال 1393 گزارشی از سی و هفتمین کنفرانس عمومی یونسکو به کمیسیون تعلیم و تربیت ارائه و مقرر شد در سال 2015 قرار است برنامه جدید EFA ارائه گردد.
در سال 2015 این سند در یونسکو برای همه کشورهای جهان به تصویب رسیده و متناسب با آن هر کشوری از جمله ایران تعهد می‌کند سند ملی خود را بنویسد تا در سال 2030 گزارش کارهای متناسب با آن سند را ارائه کنند. این سند ملی برای کشورمان نوشته و توسط وزیر آموزش و پرورش رونمایی شده است. اما بر اساس گزارش‌های واصله این دو مسئله در آن مغفول ماند.
نخست اینکه این سند در کجا تصویب شد؟ با پی‌گیری انجام شده مشخص شد از جایی هیچ مصوبه‌ای گرفته نشده است! در حالی که این سند باید مصوبه یک نهاد قانونی مثل مجلس، شورای عالی انقلاب فرهنگی را داشته باشد.
دوم اینکه نسبت این سند با سند تحول آموزش و پرورش چیست؟ ظاهراً پاسخ روشنی برای آن وجود ندارد.
گزارش موثقی که به کیهان رسیده حاکی از آن است که دکتر مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص نادرست بودن این روند و لزوم تصویب اینگونه موارد در مراجع قانونی تاکید کرده است که؛ پذیرفتنی نیست که اینگونه طرح‌ها نیازی به تصویب ندارد. اگر این آقایان حقوقدان هستند و حقوق را قبول دارند باید بدانند اسناد الزام‌آور بین‌المللی در مراجع رسمی قانون‌گذاری کشور باید به تصویب برسد تا لازم‌الاجرا بشود. این مطلب که عنوان می‌شود نه در مجلس شورای اسلامی، نه در شورای عالی انقلاب فرهنگی و نه تأیید رهبری معظم انقلاب را دارد؛ خیلی عجیب است. از این برنامه رونمایی شده در حالی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در آن حضور ندارد! اقدامات انجام شده و رونمایی از این سند، کار خلافی بوده و نباید انجام می‌شد. بنابراین حتماً گزارش تنظیم می‌شود و به استحضار مقامات ارشد نظام می‌رسد. ما ابایی نداریم در مجامع بین‌المللی حضور داشته و فعالیت کنیم و در آنجا مؤثر باشیم. اما اینکه مخفیانه چیزی را برداریم و هر چه یونسکو از ما خواست، بدون تصویب مراجع قانونی از آن رونمایی کنیم، کار درستی نیست. این عمل با اخلاق، و با دموکراسی و آزاداندیشی همخوانی ندارد. بنده دفاعی از خط و جناحی ندارم. تأکید می‌کنم اصول اخلاقی و اصولی که در قانون اساسی آمده و جمهوری اسلامی به آن پایبند است باید رعایت شود. چرا دوستان ما در آموزش و پرورش نسبت به این موضوعات حساسیت ندارند. اینکه مسیرهای قانونی تعیین شده را دور بزنیم یا بی‌توجهی کنیم یا سهواً این اتفاق افتاده باشد کار خوبی نیست. وقتی مقام معظم رهبری، مسئولین کشور، رؤسای جمهور، دولت‌ها آمدند و گفتند نقشه جامع علمی کشور، سند تحول باید اجرا شود، رونمایی از سند 2030 به چه معنی است؟ آیا این موضوع خدمتی به کشور است؟ طرفداری از استقلال ملی است؟ این خدمت به انقلاب است؟ اتفاقات مثبت جهان را ما قبول داریم و خواهان دوستی با تمام جهان هستیم. بجز چند کشور که امام(ره) و رهبری فرمودند؛ اما این دوستی باید عزتمندانه باشد.
این کارها به نفع انقلاب نیست. این کار هم از نظر روش و هم از نظر محتوا مشکل دارد.