یحیی آلاسحاق:
کالاهای اساسی 48 درصد گران شده است
عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: طبق گزارش بانک مرکزی برخی کالاهای اساسی که مهمترین هزینه خانوادههای متوسط به پایین است، 48 درصد گران شده است.
یحیی آلاسحاق در گفتوگو با نسیم آنلاین درباره گران شدن کالاهای اساسی بیش از نرخ تورم اعلامی دولت اظهار کرد: طبقات متوسط به پایین جامعه بیش از 50 درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند و اینها از نظر درآمد و کیفیت زندگی متوسط به پایین هستند و از آن سو 75 درصد هزینههای این خانوادهها در پنج مقوله قرار دارد.
وی افزود: این پنج رشته شامل معیشت و خوراک، مسکن، پوشاک، بهداشت و آموزش است و در این میان خوراک و کالاهای اساسی در مهمترین رده اهمیت برای هر خانواده قرار دارد. متاسفانه علیرغم این که دولت توانسته تورم را کنترل کند و از دو رقمی به یک رقمی آن را تبدیل کند و این موضوع در کلان اقتصاد نیز درست است، اما به گفته بانک مرکزی کالاهای اساسی که هزینه عمده زندگی مردم است افزایش 48 درصدی داشته است.
عضو اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: شاید گران شدن کالاهای اساسی تاثیر چندانی بر روی زندگی طبقه مرفهتر جامعه نداشته اما سفره خانوادههای متوسط به پایین جامعه را کوچکتر کرده است. مسکن نیز به همین ترتیب، شاید قیمت مسکن تغییر چندانی نکرده باشد اما اجارهها افزایش یافته است.
آلاسحاق اظهار داشت: در حقیقت وضعیت این طبقه جامعه به گونهای شده که درآمدهایشان با هزینههایشان همخوانی ندارد یعنی نمیتوانند زندگی خود را به راحتی بچرخانند از آن طرف بیشترین بیکاریها نیز مربوط به این خانوادههاست و این موضوع نیز مشکلات را بیشتر میکند.
وی تاکید کرد: در دوران جنگ با این که مشکلات فراوانی داشتیم اما همت دولت این بود که این کالاهای اساسی را به هر قیمت شده است هم از لحاظ میزان به وفور و هم از لحاظ قیمت کنترل شده باشد.
آلاسحاق در پایان گفت: الان که طبق گزارش بانک مرکزی 48 درصد برخی از کالاهای اساسی گران شده است دولت باید دقت کند که این طبقه متوسط با توجه به درآمدهای کم خود بتوانند این کالاهای اساسی را تهیه کنند. زیرا مردم برای تهیه کالاهای اساسی در فشار هستند و سابقه کار دولتهای قبل نیز نشان میدهد که تمامی آنها بر روی این موضوع حساس بودند و اجازه نمیدادند که یکدفعه برنج به کیلویی 13، 14 هزار تومان برسد.
گفتنی است، کیهان در گزارش دیروز خود نوشت: دولت نرخ تورم را 7 درصد اعلام کرده اما متوسط مهمترین اقلام پرمصرف خانوار مانند گوشت، مرغ و برنج بر اساس آمار بانک مرکزی و قیمت بازار، طی سه سال اخیر بیش از 53 درصد افزایش یافته است.