kayhan.ir

کد خبر: ۹۳۵۲۳
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۱
رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران:

40 میلیون اصله درخت شمشاد 300 ساله از بین رفت

رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران گفت: در 5 سال گذشته 45 گونه آفت در سطح 350 هزار هکتار جنگل‌های شمال طغیان کرده که برای سلامت انسان نیز بسیار خطرناک است.



به گزارش فارس، هادی کیادلیری در همایش تبیین سیاست‌های حفاظت از جنگل‌ها و طرح استراحت جنگل، اظهار داشت: جنگل‌ها طی 10 سال اخیر با مشکلاتی مواجه شده‌اند و باید به این نکته توجه کرد که هر یک درختی که قطع می‌شود، یک گام به سمت بیابانزایی می‌رویم و جنگل احتیاج به استراحت دارد.
وی افزود: در پنج سال اخیر با طغیان 45 گونه آفت در سطح 350 هزار هکتار از جنگل‌های شمال رو‌به‌رو بوده‌ایم که برخی از آنها حتی برای سلامت انسان نیز بسیار خطرناک است و حتی ممکن است در آینده، صنعت گردشگری را با مشکل مواجه کند.
به گفته کیادلیری، میزان آتش‌سوزی جنگل‌ها در مجموع طی 10 سال اخیر به 190 هزار هکتار افزایش یافته است.
وی به اهمیت گونه‌های گیاهی جنگل‌های شمال کشور اشاره کرد و گفت: شمشاد یکی از درختان بومی جنگل‌های ایران است که ما 40 میلیون اصله از این درخت 300 ساله را طی سال‌های گذشته از دست داده‌ایم و مرگ‌ومیر دسته‌جمعی درختان نشان‌دهنده نابودی اکوسیستم جنگل‌های ما و فرسایش بسیار شدید است.
رئيس انجمن علمی جنگلبانی ایران به این نکته هم اشاره کرد که 130 رودخانه و تالاب در کشور از جنگل‌ها تغذیه می‌شوند که اکثرا اکنون از حالت دائمی به صورت فصلی تغییر کرده‌اند.
وی بهره‌برداری بیش از حد از جنگل‌ها را تهدیدی برای حفاظت از منابع جنگلی کشور برشمرد و گفت: در کشور خشکی مانند ایران، جنگل‌های شمال مانند کمان ابرویی بیش نیست و اگر بهره‌برداری از سفره‌های آب‌های زیرزمینی باعث خشکسالی در کشور شده، از بین رفتن یخچال‌های طبیعی در قسمت‌های شمالی نیز سبب خشکسالی در آینده خواهد شد.
کیادلیری در مورد ضرورت استراحت و تنفس جنگل‌ها گفت: استراحت جنگل، تنها عدم بهره‌برداری چوب نیست، بلکه باید سالم‌سازی هم اتفاق بیفتد.
سازمان جنگل‌ها و مراتع طی سه سال اخیر طرح احیای جنگل‌ها، تنفس و استراحت جنگل را در دستور کار قرار داده که در این طرح بهره‌‌برداری از چوب جنگل‌ها و یا اجرای طرح‌های عمرانی که به مناطق حساس جنگلی آسیب می‌رساند، ممنوع می‌شود.