وحید جلیلی:
جشنواره عمار جهت ایجاد سازمان تماشا برای فیلمهای انقلابی تلاش میکند(اخبار ادبی و هنری)
مسئولان برگزاری هفتمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار که به بیان سیاستها و برنامههای این جشنواره پرداختند.
نشست خبری هفتمین جشنواره مردمی فیلم عمار، روز گذشته با حضور وحید جلیلی رئیس شورای سیاستگذاری، نادر طالبزاده دبیر جشنواره و رسول منفردزاده دبیر اجرایی این جشنواره برگزار شد.
جلیلی در این نشست گفت: بنا داریم در این بخش از ابوالقاسم طالبی و شهید خزائی خبرنگار صدا و سیما که در سوریه به شهادت رسید، تجلیل کنیم. مجموعه زنان انقلابی که در طول نهضت امام(ره) در حوزههای مختلف نقشآفرینی کردند تجلیل خواهند شد. خانم دباغ از این جمله هستند که ای کاش در زمان حیاتشان این اتفاق میافتاد و البته تاثیر این افراد به دوره زندگیشان در این دنیا محدود نمیشود.
وی تأکید کرد: امروز چالش اصلی سینمای ایران دیگر سازمان تولید نیست بلکه سازمان تماشاست. اگر تعارفات را کنار بگذاریم، میبینیم که جریانهای رسانهای و فرهنگی خاصی توانستهاند در طی ۱۰ سال اخیر با حمایتهای بیشائبهای که از سوی قدرتها از آنها صورت گرفته است، سازمان تماشای متناسب با خود را ایجاد کنند.
دبیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب گفت: جشنواره فیلم عمار تلاشی برای بازسازی سازمان تماشا فیلمهای انقلاب است که در یکی، دو دهه اخیر به دلیل راهبرد غلط تهدیدمحور به شدت ضربه دیده است. امیدوار هستیم که تلاش کسانی که از اقصی نقاط کشور این بار بر زمین مانده را به دوش کشیده و با همت خود کار میکنند به ثمر برسد و سینمای انقلاب اسلامی به مخاطب خودش برسد و ما نیز به شرایط طبیعی سینمای ایران برسیم.
نادر طالبزاده دبیر جشنواره عمار نیز با اشاره به سکوت رسانهای درباره حمایت تسلیحاتی و شیمیایی غرب از صدام گفت: پیگیری این موضوع اول به دولت، بعد به دادگاههای بینالمللی و بعد هم به رسانهها برمیگردد. این حقوق ایران است که نباید اینقدر بیارزش باشد. من نمیفهمم چطور میتوانیم اینقدر منفعل باشیم، انگار بعضیها حرام خوردهاند که زبانشان باز نمیشود، در این شرایط امید رهبر معظم انقلاب به این نسل جوان است که از طریق فیلمسازی و مستندسازی کاری کنند.منفردزاده هم درباره جزئیات این دوره از جشنواره عمار گفت: فراخوان جشنواره شهریور امسال منتشر شد و تا یک الی دو هفته گذشته نیز پذیرای آثاری بود که به دبیرخانه ارسال میشدند در مجموع دو هزار و 960 اثر به دبیرخانه رسید که نسبت به سال گذشته با افزایش 500 اثری به لحاظ کمیت مواجه بود، در بخش فیلم، هزار و 300 اثر، در بخش 610 مستند فیلم، 220 نماهنگ، 270 فیلم داستانی، 164 پویانمایی و انیمیشن و 47 اثر در بخش برنامه تلویزیونی به دبیرخانه ارسال شد. بیشترین موضوعات در ارتباط با بیداری اسلام، تاریخ معاصر و جنگ نرم بوده است. همچنین لازم است بگویم 25 فیلمنامه نیز به دبیرخانه ارسال شده است و تولیدات رادیویی که بخش جدیدی است 298 اثر بوده و همچنین در ادامه شاهد 48 نقد و مقاله خواهیم بود؛ اقلام تبلیغی 340 و لوحنگار 25 اثر هستند. افتتاحیه جشنواره مردمی فیلم عمار 8 دی ماه در سالن فلسطین برگزار میشود و اختتامیه در 17 دی ماه در مجموعه فرهنگی شهدای سرچشمه خواهد بود.