kayhan.ir

کد خبر: ۹۲۵۵۸
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۵

نتانیاهو: نزدیکی کشورهای عربی به اسرائيل دستاورد برجام است

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: می‌توانم بگویم تنها چیز خوبی که توافق هسته‌ای با ایران داشت، این بود که دولت‌های عربی و اسرائیل را به هم نزدیک‌تر کرد.


سرویس سیاسی-

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در مصاحبه با برنامه «60 دقیقه» شبکه «سی‌بی‌اس» گفت: می‌توانم بگویم تنها چیز خوبی که توافق هسته‌ای با ایران داشت، این بود که دولت‌های عربی و اسرائیل را به هم نزدیک‌تر کرد.
 حمله به منتقدان برجام
 و تهمت همنوایی با اسرائیل!
در طول مذاکرات هسته‌ای و همچنین پس از امضای برجام، برخی دولتمردان و رسانه‌های حامی دولت با اتهام زنی به منتقدان برجام مدعی بودند مخالفان برجام با اسرائیل همنوا هستند.
همچنین برخی دولتمردان تاکید داشتند که برجام میان دشمنان ایران تفرقه ایجاد کرد.
این ادعاها در حالی است که مقامات آمریکایی و همچنین مقامات رژیم صهیونیستی در اظهارات جداگانه و به دفعات از برجام دفاع کرده و از آن حمایت کردند.
برای نمونه، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، در هفته‌های گذشته در اجلاس سابان- متعلق به صهیونیست‌ها - گفت: هیچ چیز بهتر از توافق هسته‌ای(برجام)، دوستی دولت اوباما با اسرائیل را نشان نمی‌دهد.
 برجام برای منافع اسرائیل مفید است
باید محافظت شود
در مهرماه سالجاری، روزنامه جروزالم‌پست در گزارشی نوشت: «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل با «هیلاری کلینتون» نامزد حزب دموکرات و «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به طور جداگانه دیدار کرد و در این دیدارها تاکید شد که آمریکا در اجرای برجام با اسرائیل هماهنگ است.
«شاموئل مئیر» از تحلیلگران سابق ارتش رژیم صهیونیستی و عضو پیوسته «مرکز مطالعات راهبردی «جافی» دانشگاه تل‌آویو» توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 را برای امنیت رژیم صهیونیستی «سودمند» دانسته و خواستار حفظ آن در دولت بعدی آمریکا شد.
مئیر علاوه بر این به بازرسی‌های بی‌سابقه از برنامه هسته‌ای ایران در برجام اشاره کرده و نوشته که چنین نظارت‌هایی برنامه هسته‌ای ایران را در موقعیتی متفاوت نسبت به گذشته قرار می‌دهد.
«آموس یدلین» مدیر مرکز مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی نیز در اظهارنظری گفت: این یک توافق خوب است و اسرائیل نباید با نظام سیاسی آمریکا بر سر مخالفت با برجام درگیر شود.
 ترکی الفیصل: ترامپ نباید برجام را
 لغو کند
در این میان باید به اظهارات سعودی‌ها نیز اشاره کرد.
ترکی الفیصل رئیس‌اسبق دستگاه اطلاعاتی عربستان به‌تازگی در اندیشکده دولت‌های عربی خلیج‌فارس در واشنگتن گفت: «تصور نمی‌کنم نیازی باشد ترامپ برجام را لغو کند؛ اگر توافق هسته‌ای را لغو کند، پیامدهایی در پی خواهد داشت». بسیاری از کار‌شناسان اظهارات نتانیاهو در طول مذاکرات و در مخالفت با توافق هسته‌ای را بخشی از سناریوی «پلیس خوب- پلیس بد» دانسته و تاکید داشتند که این سناریو در راستای تکمیل پروژه امتیازگیری حداکثری از ایران به اجرا درآمد.
 توصیه بلومبرگ
به ترامپ
پایگاه خبری بلومبرگ به «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا توصیه کرد که توافق هسته‌ای با ایران را پاره نکند اما با اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌های بیشتر، به ایران فشار بیاورد. پایگاه خبری«بلومبرگ» در یادداشت سرمقاله روز دوشنبه خود به بررسی اقداماتی که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا می‌تواند علیه توافق هسته‌ای ایران انجام دهد پرداخته و پیشنهاد می‌دهد که ترامپ می‌تواند بدون پاره کردن توافق، به ایران فشار بیاورد.
در ابتدای این یادداشت با بیان اینکه بهتر است ترامپ در برابر شعار انتخاباتی خود برای ازبین بردن توافق هسته‌ای «فاجعه‌بار» با ایران مقاومت کند، آمده است که ترامپ باید با فشارهای سیاسی و دیپلماسی ایران را مجبور کند به توافق پایبند بماند. تمدید تحریم‌های ایران از سوی کنگره به او کمک کرده و کار او را برای فشار آوردن به ایران آسان‌تر می‌کند.
بلومبرگ با درخواست اینکه ترامپ نباید به سیاست چشم‌پوشی از نقض‌های توافق توسط ایران مانند تولید بیش ‌ازحد آب سنگین، ادامه بدهد؛ نوشت: ترامپ باید شفاف بگوید کوچکترین نقض‌ها را نیز تحمل نخواهد کرد. او باید پیش 5 کشور دیگر که توافق را امضا کردند رفته و برای یک واکنش فرامرزی (به ایران) مانند برگرداندن برخی تحریم‌ها علیه شرکت‌های خاصی در ایران، با آنها مذاکره کند. حتی اگر آنها نیز درنگ کنند آمریکا می‌تواند یک‌جانبه تحریم‌های بیشتری اعمال کند.
این پایگاه خبری آمریکایی ادامه داد: در طولانی مدت، 6 کشور (گروه 5+1) باید تلاش کنند تا برای تغییر توافق هسته‌ای و توافقات جانبی آن دوباره مذاکره کنند. شاید ایران نیز به آمدن پای میز مذاکره مشتاق باشد زیرا معتقد است با تحریم‌های دیگر آمریکا هنوز استفاده از دلار برایش میسر نشده و چیزی زیادی از 100 میلیارد دلار دارایی‌های بلوکه شده‌اش نیز آزاد نگردیده است.
بلومبرگ در پایان توصیه‌هایی را نیز برای اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌هایی ورای توافق هسته‌ای داشته و تاکید می‌کند: ترامپ باید بخاطر آزمایش موشک‌های بالستیک به ایران فشار بیاورد. او باید سیاست اوباما در مسلح کردن عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس را ادامه دهد. پایان دادن به توافق از سوی ترامپ می‌تواند بسیاری از حامیانش را شاد کند اما این خوشحالی زودگذر خواهد بود. او باید با ایفای نقش طولانی مدت‌تری به منافع آمریکا خدمت کند.
 طرح قطعنامه ضدایرانی
 در مجلس نمایندگان آمریکا
به گزارش فارس، گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا قطعنامه‌ای را در حمایت از گروهک تروریستی منافقین مطرح کرده‌اند تا سازمان ملل را وادار کنند، کمیته‌ تحقیق و تفحص در حمایت از این گروهک تروریستی تشکیل دهد.
این قطعنامه که در حمایت از گروهک‌ تروریستی «منافقین» تنظیم شده است، مدعی است که تعداد زیادی از اعضای این گروهک کشته شده‌اند.
طبق این گزارش، نمایندگان هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات به تعداد مساوی از این قطعنامه حمایت کرده‌اند. این لایحه مدعی است که مقامات ارشد دولت ایران مقصر می‌باشند.
این قطعنامه همچنین از دولت و هم‌پیمانان آمریکا خواسته که آشکارا ایران را محکوم کنند.
وبگاه خبری- تحلیلی «میدل ایست آی» مستقر در آمریکا در گزارشی به بررسی مسئله تحویل جنگنده‌های «اف-۳۵» ساخت آمریکا به ارتش رژیم صهیونیستی پرداخت.
به نوشته میدل ایست‌ آی،اکثر کارشناسان نظامی بر این باورند، محدودیت شعاع عملیاتی و سرعت کم جنگنده‌های اف-35 موجب می‌شود در حمله احتمالی علیه تاسیسات ایران کارایی خاصی را نداشته و در واقع این‌ تجهیزات پر سر و صدا تنها روی کاغذ بزرگ هستند.