خروج 161 هزار خانواده از چرخه دریافت مستمری
معاون حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) از اجرایی شدن طرح پالایش افراد تحت حمایت خبر داد و گفت: همراه با اجرای این طرح از فروردین تا آبان امسال، 161 هزار و 100 خانواده پالایش و از چرخه دریافت مستمری خارج شدهاند.
به گزارش ایرنا، فاطمه رهبر روز دوشنبه در نشست خبری هدف از اجرای این طرح را توانمندسازی مددجویان اعلام کرد و افزود: قرار شد تا با پالایش و خروج این افراد از گردونه مستمریبگیران کمیته امداد امام خمینی(ره)، صرفهجویی اقتصادی شود که پیشبینی کردهایم در اجرای این طرح 90 میلیارد تومان تا پایان امسال صرفهجویی شود.
وی ادامه داد: ابتداییترین کار انجام شده قطع کمک معیشت و مستمری دریافتی بود که از اول فروردین امسال این کار شروع شده و در تیرسرعت کار بالا رفته است؛ طوری که تا آبان امسال حدود ١٦١ هزار و ١٠٠ خانوار پالایش و از چرخه دریافت مستمری خارج شدند.
رهبر اظهار کرد: قرار شد در مناطق محروم این پالایش کمتر صورت گیرد طوری که براساس تفاهم در بشاگرد حدود ٣ درصد و در سمنان حدود هشت درصد افراد تحت حمایت، پالایش شدند.
معاون حمایت کمیته امداد، علت خروج را فوت، ازدواج، دریافت تسهیلات برای خرید و ساخت مسکن، اشتغال به کار سرپرست، خودکفایی با دریافت وام اشتغال، ایجاد درآمد با دریافت ارث و اموال، بازگشت سرپرست خانواده که زندانی و سرباز بوده عنوان کرد.
وی با ادامهدار خواندن این پالایش و انجام تلاشهایی در این زمینه، افزود: الان در وضعیتی هستیم که هم حجم ریالی و هم خانواری کاهش پیدا کرد.
47 هزار خانوار ورودی سال 95
کمیته امداد تا پایان آبان
رهبر از ورودی حدود ٤٧ هزار و ٩٠٠ خانوار تا پایان آبان خبر داد و اظهار کرد: با انجام طرح پالایش قصد براین است تا افراد پشت نوبت وارد این چرخه شوند.
به گفته وی، کمیته امداد در سال 94، حدود 149 هزار خانوار خروجی داشت که تا پایان آبان همان سال 105 هزار خانوار بود و این درحالی است که از فروردین تا آبان امسال شاهد خروجی حدود 162 هزار خانوار در کمیته امداد بودیم.
معاون حمایت کمیته امداد امام خمینی(ره) اظهار کرد: هزینههای پالایش شده به تامین جهیزیه، پرداخت اقساط معوق، هزینه درمان و وامهای مددجویی و کارگشایی، رسیدگی به مشکلات موجود در مناطق محروم اختصاص مییابد.
پشت نوبتیهای دریافت جهیزیه
به صفر میرسند
رهبر تعداد مددجویان دریافتکننده جهیزیه از فروردین تا آبان امسال را ٥٥ هزار نفر اعلام کرد و گفت: ٤٥ هزار نفر پشت نوبت هستند که تا پایان سال به همه این افراد جهیزیه تعلق میگیرد.
وی با توضیح چگونگی پرداخت جهیزیه به مددجویان ادامه داد: برخی استانها نقدی پرداخت میکنند، برخی هم با کمک نهادهای خیریه پرداخت میشود اما با توجه به اهمیت اقتصاد مقاومتی، بیشتر بر خرید کالای داخلی تاکید داریم.
وی میزان مبلغ پرداخت جهیزیه را سه میلیون تومان عنوان کرد و افزود: از آن جا که خرید عمدتا در کارخانههای تولیدی انجام و به قیمت عمده اجناس فروخته میشود، هزینه تقریبا حدود پنج میلیون تومان میشود.
رهبر خاطرنشان کرد: به مناسبت سالروز ولادت پیامبر اکرم (ص) حدود ١٠ هزار و ٥٠٠ جهیزیه تقدیم نوعروسان مددجو میشود.
وی از امضای تفاهمنامه با مشارکت قرارگاه محرومیتزدایی سپاه برای تهیه بخشی از جهیزیه خبر داد و درباره زنان جوان بیوهای که فرصت ازدواج مجدد برای آنان فراهم میشود، گفت: برای این دسته از خانمها هدیهای ویژه در نظر گرفته میشود.