رئیس اتحادیه کارگران قراردادی:
هزینهها چند برابر دستمزد کارگران است
یک مقام مسئول کارگری گفت: وقتی بسته مزد سال 96 را میبندیم باید توجه داشته باشیم که برای معیشت 40 میلیون نفر تصمیم میگیریم.
فتحاله بیات در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سال گذشته رقم هزینه سبد خانوار کارگری دو میلیون و 800 هزار تومان بود که امسال بنا به اعلام مرکز آمار بیش از سه میلیون تومان شده است بنابراین درتعیین دستمزد و حداقلهای آن باید ببینیم کارفرمایان چه ارادهای در این زمینه دارند.
وی ادامه داد: اگر کارفرمایان اراده مساعدت و همکاری داشته باشند میتوانند به توافق برسند در غیر این صورت با هر دلیل و مدرکی که نمایندگان کارگری پای میز مذاکره بیایند باز هم کارفرمایان منطق خود را پیش میبرند.
به اعتقاد بیات منطق کارفرمایان در جلسات مزد تنها روی مشکلات اقتصادی و ضعف بنگاه تولیدی و عدم فروششان میچرخد در حالی که این رفتارفرار از زیر بار مسئولیت است و جامعه کارگری آن را پس میزند.
به گفته رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، شورای عالی کار باید به این مسئله توجه کند که هزینه ماهانه یک خانوار کارگری سه میلیون تومان شده در حالی که حداقل دستمزد روی 800 هزار تومان مانده است.
بیات با اشاره به تشکیل نخستین جلسه کارگروه تخصصی مزد اظهار کرد: این کمیته با هدف بررسی و تجزیه و تحلیل منطقی ابعاد دستمزد تشکیل شده است بنابراین باید فاصلهای که میان حداقل دستمزد و نرخ تورم هست به دقت بررسی کند و در جریان مذاکرات مزد طبق ضوابط قانون کار تبصره دو ماده 41 را نادیده نگیرد.
این مقام مسئول کارگری تاکید کرد: اعضای شورای عالی کار که در جلسات کارگروه شرکت دارند در نظر داشته باشند که نشست دور میز مذاکره برای بالا بردن 12 درصد و 14 درصد حقوق ارزش گفتوگو ندارد و بهتر است ماهها و هفتهها وقت خود و کارگران را نگیرند چون کارگری که نتواند امرار معاش کند سلامت جسمی او به خطر میافتد و آن زمان با جامعهای بیمار و بیروح مواجه خواهیم بود که دولت باید هزینههای بهداشت و درمان و سلامتش را بپردازد. وقتی تصمیم میگیریم برای معیشت 40 میلیون کارگر تعیین تکلیف کردهایم.
بیات در پایان گفت: دولت کمک کند فاصله بین حداقل مزد و تورم کم شود تا کارگران به تورم روز نزدیک شوند و قادر به تامین خانوادههایشان باشند.