آیتالله اراکی:
جنگ و خونریزی امروز ناشی از دور شدن بشر از تعالیم انبیا است
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: با وجود اینکه تفاوتهایی وجود دارد، بشر در اشتراکات خود باید یکپارچه و یکدست باشد، با این کار تفرقه از بشر دور شده و عدالت و صلح در همه جا حاکم میشود، امروز جنگ و خونریزیهای بشر ناشی از دور شدن آنها از تعالیم انبیاء(ع) است.
به گزارش خبرگزاری رسا، آیتالله محسن اراکی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در دیدار جمعی از اعضای انجمن صلح روسیه با اشاره به دستور خداوند به انبیای اولوالعزم(ع)، گفت: خداوند در قرآن میفرمایند که دین خدا را اقامه کرده و از تفرقه جلوگیری کنید.
وی افزود: در آیه یک دستور ایجابی و یک دستور سلبی وجود دارد، دستور ایجابی اقامه دین الهی و دستور سلبی پرهیز از تفرقه است، اگر بشر این دستورات و آنچه در ادیان الهی مورد تأکید و تأیید قرار گرفته است را عملی کند و از آنها منحرف نشود، سبب برپایی عدل و یک دست شدن جامعه خواهد شد. نماینده مردم مرکزی در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر ضرورت اتحاد پیروان ادیان الهی، بیان داشت: باید یک کتاب دستور جامع تهیه شود و در آن دستورالعملهای مشترک همه ادیان را جمعآوری کنیم چون دستور العملهای الهی انبیاء(ع) مشترک هستند.
آیتالله اراکی گفت: با وجود اینکه تفاوتهایی وجود دارد، بشر در اشتراکات خود باید یکپارچه و یکدست باشد، با این کار تفرقه از بشر دور شده و عدالت و صلح در همه جا حاکم میشود، امروز جنگ و خونریزیهای بشر ناشی از دور شدن آنها از تعالیم انبیاء(ع) است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: ما آمادگی داریم که با نهادهای فعال در جهان در عرصه تدوین تعالیم مشترک و دعوت بشر برای پایبند بودن به آنها فعالیت کنیم، پیشنهاد میشود که نهادی به همین منظور تأسیس شود تا اولا به تبیین و تدوین تعالیم مشترک بپردازد و ثانیا بشر را به عمل به این تعالیم دعوت کند.
وی ابراز داشت: در حوزه علمیه قم و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی آمادگی همکاری در این عرصه را داریم.
در بخش دیگری از این دیدار والریانوف ویچسلاو، عضو انجمن صلح روسیه از همکاری ایران و روسیه در زمینه برقراری صلح استقبال کرد و گفت: پیشنهاد میدهیم که کنفرانس مشترکی بین ایران و روسیه در زمینه صلح برگزار شود. وی افزود: موضوع این کنفرانس میتواند تأثیر ادیان برای وحدت مردم و نژادها در جهان باشد، همچنین پیشنهاد میشود که دانشگاه مشترکی با عنوان دانشگاه صلح در شهر سن پترزبورگ روسیه تأسیس شود تا به این مباحث به صورت دقیق تری پرداخته شود؛ در میان دانشمندان این شهر چند سال است که این ایده و فکر وجود دارد.
همچنین رینات ماگدیف استاد دانشگاه و رئیس انجمن تجار روسیه هم در این دیدار با اشاره به رابطه اقتصاد و تقریب، بیان داشت: ارتباطات اقتصادی یکی از مقولههای بسیار مهم است، تقریب ادیان از راه اقتصاد بین مردم هم امکان پذیر است؛ اقتصاد بین مردم بر اساس ارزشهای دینی و معنوی ابزار خوبی برای تقریب مردم است.