kayhan.ir

کد خبر: ۹۱۴۸۶
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۲

قانون حشدالشعبی ؛ خشم آمریکا و شادی جریان‌های سیاسی و مردمی عراق

اقدام پارلمان عراق در تصویب قانون موسوم به «قانون حشدالشعبی» خشم آمریکا را برانگیخته و در مقابل با استقبال جریان‌های سیاسی و مردم عراق مواجه شده است.


سرویس خارجی-

مجلس عراق شنبه گذشته با اکثریت آراء، قانون حشدالشعبی را تصویب کرد. طبق این قانون، بسیج مردمی (حشدالشعبی) بخشی از نیروهای مسلح عراق است. تبدیل حشدالشعبی به یک نهاد قانونی، واکنش آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن را به دنبال داشته است. ایسنا به نقل از روزنامه لبنانی «المستقبل» گزارش داده، آمریکا در واکنش به این اقدام پارلمان عراق، به بغداد اطلاع داده «به هیچ وجه» ‌با بسیج مردمی همکاری نمی‌کند! و سلاح‌هایی را هم که به دولت عراق تحویل می‌دهد، تحت نظارت شدید قرار خواهد داد تا این سلاح‌ها به دست بسیج مردمی نرسد!
همچنین، به گفته منابع عراقی، سفیر آمریکا در دیدار با برخی سیاستمداران عراقی، «مخالفت شدید» خود را با روش تصویب قانون حشدالشعبی اعلام کرده است!
تابستان سال 1393 و پس از اشغال موصل به دست تروریست‌ها، آیت‌الله «سیدعلی سیستانی» علیه تروریست‌ها، فتوای جهاد داد و در پاسخ به این فتوا بود که نیروی بسیج مردمی شکل گرفت.
عربستان و ترکیه هم به پیروی از آمریکا، طی سال‌های اخیر مدعی شدند که بسیج مردمی متشکل از گروه‌های مسلح شیعه است.
این دو کشور طی روزهای اخیر هم به همین تبلیغات دروغین دامن می‌زدند. این در حالی است که در نهاد بسیج مردمی، پیروان همه ادیان و اقلیت‌های مذهبی عراق حضور دارند؛ بر اساس گزارش‌ها، فقط 25 گروه عضو بسیج مردمی، از برادران اهل سنت هستند.
اما در واکنش به تصمیم پارلمان عراق، «شیخ اکرم الکعبی» دبیر کل «مقاومت اسلامی نجباء عراق» گفت که فقط «داعشی‌های عرصه سیاست»، از تصویب قانون حشدالشعبی ناراحت هستند.
«ابراهیم جعفری» وزیر خارجه عراق هم گفت، که رای مثبت پارلمان به قانون حشدالشعبی، برای ملت عراق و ارزش‌های نظامی این کشور، یک پیروزی محسوب می‌شود.
«نوری مالکی» معاون رئیس‌جمهور عراق که از قبل حامی بسیج مردمی بود، نیز اظهار داشت که بسیج مردمی باید وارد شهر «تل عفر» شود. این شهر که تحت اشغال تروریست‌ها قرار دارد، هم‌اکنون در محاصره بسیج مردمی است. تل عفر در غرب موصل قرار دارد و نیروهای بسیج مردمی دیروز روستای «الترکمانیه» در جنوب تل عفر را آزاد کردند.
این قانون از سوی مردم عراق به ویژه مردم شهرهایی که از سوی بسیج آزاد شده‌اند نیز مورد استقبال قرار گرفته است.
موصل
نیروهای مسلح عراق اما در موصل توانستند 86 عضو دیگر داعش را (در غرب و جنوب) به هلاکت برسانند؛ به گزارش تسنیم در غرب موصل، بمباران مواضع داعش توسط جنگنده‌های عراقی، هلاکت 32 تروریست داعش را به دنبال داشت. حمله مشابه جنگنده‌های ارتش عراق در جنوب موصل نیز مرگ 54 نفر را به دنبال داشت.
عملیات آزادسازی موصل از بامداد 26 مهر با فرمان «حیدر عبادی» نخست‌وزیر عراق آغاز شده است. طی این مدت، مناطق وسیعی در استان نینوا آزاد شده است. در داخل شهر موصل نیز 12 منطقه مسکونی در کرانه راست شهر از لوث داعش پاکسازی شد.