kayhan.ir

کد خبر: ۸۵۱۶۱
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۲
حجتی:

3 هزار میلیارد تومان از طلب گندم‌کاران سه‌شنبه پرداخت می‌شود

وزیر جهاد کشاورزی از پرداخت 3 هزار میلیارد تومان از باقیمانده طلب گندم‌کاران تا سه‌شنبه هفته جاری خبر داد.



به گزارش فارس، محمود حجتی در حاشیه آیین آغاز سال زراعی جدید در جمع خبرنگاران به آخرین وضعیت پرداخت مطالبات گندم‌کاران در کشور اشاره کرد و گفت: امسال 2/5 برابر گندمی که سال 92 از کشاورزان خریدیم گندم خریداری شده که رقمی معادل 14 هزار میلیارد تومان است و تاکنون 8 هزار میلیارد تومان آن را پرداخت کرده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه قرار است تا سه‌شنبه هفته جاری 3 هزار میلیارد تومان دیگر از باقیمانده مطالبات گندم‌کاران پرداخت شود، اظهار داشت: بابت دیرکرد در پرداخت مطالبات کشاورزان عذرخواهی می‌کنم ضمن اینکه در همین راستا کارهای فروش 3 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در بورس انجام شده که سه‌شنبه در بورس عرضه خواهد شد و از این طریق پول کشاورزان را می‌‌پردازیم و تا 2 هفته آینده نیز امیدواریم بقیه مطالبات نیز پرداخت شود.
وی همچنین در مورد صدور مجوز برای واردات گندم به کشور با توجه به وضعیت خودکفایی در این محصول خاطرنشان کرد: از سوم بهمن سال 94 مجوز واردات گندم نداده‌ایم و ثبت سفارش هم در این عرصه محدود شده و میزان محدودی گندم وارد شده است.
حجتی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد نهاده‌های تولید هم گفت: سعی کرده‌ایم تا از محل تولید داخل نیازها را برآورده کنیم و در کنار آن با واردات نیازمندی‌ها را پوشش داده‌ایم، به عنوان مثال تنها بخشی از بذر کلزا و چغندر قند را از طریق واردات برای کشت پاییزه تأمین کرده‌ایم.
حجتی در مورد نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی برای سال زراعی پیش‌رو ادامه داد: کارهای کارشناسی را با توجه به هزینه تولید و جانبی برآورد کرده و پیشنهاد خود را به شورای اقتصاد داده‌ایم و هم‌اکنون این نرخ‌ها در کمیته‌ها و کمیسیون‌های تخصصی شورای اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه در حال بررسی است.
وی در توضیح بیشتر تصریح کرد: پس از تطبیق در این شورا نرخ‌های جدید تضمینی ابلاغ می‌شود و ترجیح می‌دهم قبل از تصویب، نرخی اعلام نکنیم.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به هدف‌گذاری اصلی در وزارت جهاد که افزایش بهره‌وری به ویژه در حوزه آب است، بیان داشت: در کنار آن باید از ظرفیت‌های مغفول خود استفاده کنیم که نمونه آن مغفول ماندن صدها هزار هکتار اراضی شیبدار در کشور است که ظرفیت فراوانی برای کشت و توسعه گیاهان دارویی دارد. همچنین طرح توسعه پرورش ماهی در قفس با ظرفیت یک میلیون تن و اشتغالزایی بالا باید مدنظر قرار گیرد.
حجتی همچنین در مورد وضعیت شکر و تولید آن در کشور تاکید کرد: گلوگاه خودکفایی شکر در کشور نداشتن کارخانه قند است چرا که در استانی مانند خوزستان ظرفیت 4 میلیون تن شکر را داریم اما اکنون قدرت فرآوری حتی یک کیلوگرم را نداریم و کارخانه‌های قند اهواز و دزفول سال‌های متمادی است که تعطیل شده است که 10 آسیب جدی به بخش زراعت کشور زده است.
وی از رایزنی وزارت جهاد کشاورزی با وزارت صنعت برای احیای کارخانه قند دزفول خبر داد و گفت: طی طرحی با آقای نعمت‌زاده قرار است تا این کارخانه احیا شود و پس از آن نوبت به کارخانه قند اهواز می‌رسد اما در کنار آن قابلیت ایجاد 4 کارخانه قند دیگر در این استان وجود دارد.
افزایش 23 درصدی امنیت غذایی در کشور
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی از تقویت 23 درصدی امنیت غذایی طی سالهای گذشته خبر داد.
عباس کشاورز در آیین آغاز کشت سراسری پاییزه که با حضور معاونان وزارت جهاد کشاورزی و کشاورزان سراسر کشور در سالن حجاب برگزار شد به وضعیت امنیت غذایی و بهبود آن طی 3 سال گذشته در کشور اشاره کرد و گفت: امنیت غذایی طی سال‌های گذشته 23 درصد تقویت شده و قرار است تا در 5 سال آینده به 80 درصد برسد.
معاون حجتی در بخشی از سخنانش به این نکته هم اشاره کرد که کشاورزی تنها بخشی بود که رشد مثبتی داشته و تجارت آن از 8 میلیارد دلار منفی به 3میلیارد دلار منفی رسیده مضاف بر آنکه در بسیاری از محصولات از جمله قند، شکر و گندم به خودکفایی رسیده‌ایم.
وی این را هم اذعان داشت که در زمینه دانه‌های روغنی و پنبه موفقیت چندانی نداشته‌ایم و اگرچه تمهیدات خوبی در این زمینه اندیشیده شده اما هنوز نقطه ضعف داریم.
کشاورز همچنین در مورد میزان بهره وری آب طی 3 سال اخیر نیز تصریح کرد: اکنون از هر متر مکعب آب 1/2 کیلوگرم محصول برداشت می‌شود در صورتی که در برنامه ششم باید به 1/7 کیلوگرم برسد در حالیکه در کشور ما سالانه 9/3 میلیارد متر مکعب آب هدر می‌رود و باید برای کاهش آن تلاش‌های جدی انجام دهیم.
به گفته معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی، آبیاری میکرو و زیرزمینی با توجه به کیفیت و کنترل شوری خاک ضروری به نظر می‌رسد.
کشاورز همچنین در مورد مقوله بذر ادامه داد: سال گذشته ضایعات و جابجایی بذر به حداقل رسید تا حدی که اضافه بذر داشتیم ولی متأسفانه بذر اصلاح شده سهم کمی در زمین‌های کشاورزی ما دارد و نتوانسته‌ایم آن طور که باید نسبت به حذف بذرهای قدیمی موفق عمل کنیم که ایجاد صندوق بذر و توسعه انواع بذر باید در اولویت قرار گیرد.
ایجاد کشت‌های متراکم و تمرکز بر بهره‌وری نکته دیگری بود که این مسئول در کشاورزی درباره آن افزود: کشور ما ظرفیت توسعه کشت ندارد و در همین راستا درصددیم تا از کشت گندم کاسته و به کشت کلزا اضافه کنیم تا حدی که در سال جاری 5 میلیون و 800 هزار هکتار زیر کشت گندم رفت که در مقایسه با سال گذشته کاهش یک میلیون هکتاری دارد.
به گفته کشاورز، اکنون اگرچه بارندگی‌ها در حد متوسط بوده اما در برخی استان‌ها میزان برداشت گندم 30تا 40 درصد رشد داشته است و خسارت سن گندم تقریبا به صفر نزدیک شده است.
وی با تاکید بر اینکه سیاست عدم حمایت از کاشت برنج در استان‌های غیر از شمال کشور همچنان در دستور کار وزارت جهاد قرار دارد، افزود: در مورد جو هم باید تدابیری اتخاذ شود چرا که امسال 4 میلیون تن از این محصول تولید شده و ما نگران فروش آن هستیم.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برخی حرف‌های غیرمنصفانه مبنی بر اینکه بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی صورت می‌گیرد، تصریح کرد: وزارت جهاد آماده است تا با تمام قوا در حوزه بهینه‌سازی مصرف آب وارد شود و تکنولوژی‌های نوین آبیاری را در دستور کار قرار دهد اما در کنار آن نگران تولید گیاهان علوفه‌ای و تاثیر آن بر تولید شیرخام در کشور هستیم.