زیباکلام: مقصر اول در گل به خودی کابینه روحانی است(خبر ویژه)
یک روزنامه اصلاحطلب، دعوای رسانهای مشاور ارشد روحانی با وزیر صنایع را «گل به خودی کابینه» خواند و نوشت: کابینه روحانی این روزها شاهد اختلافات ریز و درشتی است که در جدیدترین آنها ترکان مشاور رئیس جمهور نعمتزاده را تهدید کرده که اگر مراقب حرف زدنش نباشد از کوره در میرود! این در حالی است که دولت بیش از هر زمانی نیاز دارد تا از حواشی به دور باشد.
آفتاب یزد نوشت: دولت روحانی این روزها شاهد اختلافات ریز و درشتی است که در جدیدترین آنها علی اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور، در برنامه تلویزیونی متن- حاشیه در واکنش به سخنان محمد رضا نعمتزاده، وزیر نفت که چندی پیش مناطق آزاد را گلوگاه فساد خوانده بودگفته است: «نعمتزاده مواظب حرف زدنش باشد وگرنه از کوره در میروم و چیزهایی میگویم! بنده خجالت میکشم یکسری مسائل را درباره ایشان به زبان آورم.» این سخنان علی اکبر ترکان حاکی از اختلافاتی ریشهدار بین دو عضو کابینه حسن روحانی است. این در حالی است که پیش از این نیز شاهد چنین اختلافاتی بین حسن روحانی و صالحی نیز بودهایم.
صادق زیباکلام در این رابطه میگوید: «این مسئله در هر صورت خوشایند نیست و قطعاً ظرف روزهای آینده مخالفین دولت آن را دست خواهند گرفت و مانند داستان حقوقهای نجومی آن را همچون بیرقی کرده و علیه دولت به اهتزاز درمیآورند.
این اختلافات نباید آن قدر عمیق و عمیقتر شود و به این صورتی که هم اکنون شاهد آن هستیم، برسد. من معتقدم در این قضیه بیش از آقای ترکان و نعمتزاده، آقای روحانی و معاون اول ایشان اسحاق جهانگیری مقصر هستند. زیرا این افراد قطعاً از اختلاف بین ترکان و نعمتزاده آگاهی داشتند، البته مهندس ترکان رسماً عضو کابینه نیستند ولی به هر حال یکی از چهرههای نزدیک به آقای روحانی و اثرگذار هستند و وجود ایشان دست کمی از یک وزیر ندارد.»
وی در ادامه گفت: «من معتقدم آقای روحانی و اسحاق جهانگیری با توجه به آگاهی که از این اختلاف داشتند باید دخالت میکردند چون آنچه مسلم است این اختلافات یک شبه به وجود نیامده و مدتها از اختلاف بین این دو عضو کابینه میگذرد و این اختلاف عمیقتر شده به این جا رسیده است.
علی صوفی عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان نیز در پاسخ به این سؤال که آیا حسن روحانی برای خاتمه دادن به این اختلافات اقدامی کرد یا خیر، گفت: «به نظرم مسئله عمیقتر از این صحبتهاست و روحانی باید به یکسری اصلاحات در کابینه خودش دست میزد و تغییراتی را در آن به وجود میآورد و به این مسائل خاتمه میداد.
او در رابطه با ضربههایی که بروز چنین اختلافاتی به دولت میزند، گفت: «قطعاً این گونه مسائل به دولت ضربه میزند زیرا این مسائل با معیشت مردم در ارتباط است و دیگر آنکه فرصت کار کردن را از دولت میگیرد و مردم را مأیوس میکند.»