kayhan.ir

کد خبر: ۷۹۶۲۹
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۵
نماینده مجلس:

کمیسیون انرژی مجلس حادثه پتروشیمی بوعلی را بررسی می‌کند

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اعزام تیم کارشناسی به منظور بررسی دلایل و عوامل آتش‌سوزی پتروشیمی بوعلی‌سینا از سوی کمیسیون انرژی مجلس به ماهشهر گفت: سه‌شنبه هفته جاری جلسه اضطراری برای بررسی ابعاد این حادثه در کمیسیون انرژی برگزار خواهد شد.



به گزارش خبرنگار ایرنا، فریدون حسنوند افزود: در این جلسه که با حضور مدیرعامل پتروشیمی ایران، مدیرعامل هلدینگ خلیج ‌فارس و مدیرعامل پتروشیمی بوعلی سینا برگزار می‌شود، گزارش مسئولان در ارتباط با دلایل و مسائل مختلف فنی و احتمالاً مدیریتی و نیروی انسانی این حادثه بررسی خواهد شد. وی گفت: پس از دعوت از وزیر نفت و معاونان این وزارتخانه در کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، نظر نهایی این کمیسیون مطابق ماده 49 آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به عنوان یک بیانیه رسمی و اظهارنظر نهایی در مورد این حادثه در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد.
وی افزود: کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در این جلسه حضور خواهند داشت. برج 8001 پتروشیمی بوعلی سینا در ماهشهر خوزستان که با 121 متر ارتفاع یکی از بلندترین برج‌های پتروشیمی است چهارشنبه 16 تیرماه آتش گرفت و سه روز در آتش سوخت. خسارت مالی ناشی از این حادثه 60 میلیون یورو برآورد شده است. همچنین مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: این حادثه اگر به دقت پیگیری و مدیریت نمی‌شد ممکن بود به یک فاجعه تأسف‌بار و غم‌انگیز تبدیل شود. حیدر بهمنی افزود: این واحد پتروشیمی مربوط به بخش خصوصی است و وزارت نفت تنها خوراک آن را تأمین می‌کند. وی گفت: در این واحد پتروشیمی تعدادی مخازن تحت فشار ال‌پی‌جی کروی وجود داشت که مایع زیادی در آنها جمع شده بود و اگر آتش‌سوزی به این مخازن سرایت می‌کرد منفجر می‌شدند و این امر فاجعه به وجود می‌آورد به همین دلیل با تدابیر اندیشیده شده محتوی این مخازن به سرعت خالی و از نفوذ آتش‌سوزی به حریم این مخازن جلوگیری شد.
بهمنی درخصوص علت این حادثه گفت: در جریان تعمیر یک پمپ این حادثه رخ داد که آتش‌سوزی بلافاصله به برج سرایت کرد و از برج به مخزن کشیده شد. وی یادآور شد: با توجه به اینکه صنایع نفت و گاز کشور ما مقام چهارم تولید و مقام دوم گاز دنیا را دارد ایجاد این اتفاقات و حوادث نظیر آن عادی و اجتناب‌ناپذیر است. مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: حداکثر تا یک ماه آینده این واحد مجدداً راه‌اندازی و وارد مدار می‌شود.
مدیرعامل شرکت صنایع ملی پتروشیمی هم افزود: در این حادثه هیچ‌گونه عمدی صورت نگرفته و صرفاً اشکال فنی که حاصل نشت یکی از بخش‌های تقطیر پارازایلی بوده سبب آتش‌سوزی دو مخزن 25 هزار تنی شده است.