جوان دانشجو اقدام به پرورش ماهی در آبهای غیرممکن کرد
دو جوان ساکن در روستای گرمه کامفیروز شمالی واقع در شهرستان مرودشت استان فارس با طراحی فیلترهایی خاص، امکان پرورش ماهی در این منطقه را که ناممکن بود، فراهم کردهاند.
حامد اعلمیفر دانشجوی دوره دکترای تخصصی آبزیان و همسرش مهندس عالینژاد، صاحبان این مجموعه پرورش ماهی هستند.
وی که به عنوان یکی از ستارگان اقتصاد مقاومتی سازمان بسیج سازندگی کشور معرفی شده است میگوید این مجموعه قبل از ما، هفت مالک داشته است که به دلیل زیانده بودن مجموعه، آن را یکی پس از دیگری واگذار کردند اینجا یک جایگاه پرورش ماهی شکست خورده بود که در سال 76 تأسیس شد و به مدت 16 سال شاهد تلفات گسترده ماهیان بود بهگونهای که شماری از استادان دانشگاه در کتابهای خود، پرورش ماهی مذکور را غیرقابل اصلاح دانسته بودند.
وی اظهار کرد: دو سال بعد از راهاندازی این مجموعه پرورش ماهی، با احداث سد ملاصدرا، سطح PH و میزان آمونیاک در آب این چشمه افزایش یافت.
این فعال حوزه شیلات گفت: این مجموعه پرورش ماهی هفت هزار مترمربع وسعت دارد که 20 استخر آن در فضایی به وسعت دو هزار مترمربع قرار دارد و پس از احداث سد ملاصدرا، دچار تلفات گسترده ماهیان شد و فعالیت این مجموعه را عملاً زیانده و غیراقتصادی کرد.
اعلمیفر میگوید: خودم و همسرم که دانشآموخته رشته شیلات است چهار سال است که به بیابان آمدهایم؛ و به کار و فعالیت مشغول شدیم.
وی با اشاره به تحصیل خود در مقطع دکتری تخصصی آبزیان دانشگاه شیراز گفت: گاه باید هر روز مسافت 150 کیلومتری مجموعه پرورش ماهی تا دانشگاه را بپیمایم و سخت درگیر کار و تولید هستیم.
مدیر این مجموعه پرورش ماهی گفت: در سال 91، با از پیشرو برداشتن موانع تولید به پیشنهاد شیلات فارس، تولید را به ماهیان خاویاری تغییر دادیم و قرار بود بچه ماهیان خاویاری را به وزنی خاص برسانیم و آن را به دیگر مجموعههای پرورش ماهی عرضه کنیم.
وی میگوید: هم اینک به طور متوسط چهار تا پنج نفر در این مجموعه پرورش ماهی مشغول فعالیت هستند.
مدیر این مجموعه پرورش ماهی گفت: ما 30 میلیارد ریال در اینجا سرمایهگذاری کردهایم، بیآنکه از کوچکترین کمک دولتی بهرهمند شویم و در زمینه تأمین نقدینگی مورد نیاز مجبور شدهایم وامهایی با سود و کارمزد 27 تا 37 درصد از بانکهای خصوصی بگیریم.
اعلمیفر افزود: تولید ماهیان خاویاری با هزینههای بسیار زیادی همراه است و ما با وجود آن که جیره و خوراک ماهیان را با کمترین هزینه تولید میکنیم ولی با احتساب سود بانکی به ازای هر کیلوگرم محصول تولیدی، 350 هزار ریال هزینه میکنیم اما این محصول را کیلویی 300 هزار ریال از ما خریدار نیستند.
اعلمیفر گفت: ما نیازمند تسهیلاتی برای مکانیزه کردن پرورش ماهی هستیم اما تاکنون هیچ مساعدتی به ما نشده است.
اعلمیفر از مسئولان خواست که وی را در پیشبرد برنامههای پرورش ماهی یاری کند.
وی گفت: از سال 91 که ماهیریزی را آغاز کردم، فعالیت ما به سوددهی نرسیده است و از اینرو هم اینک حدود 30میلیارد ریال بدهکار هستیم و حتی هزینه کارگر سال قبل را هم نتوانستهایم پرداخت کنیم.