kayhan.ir

کد خبر: ۷۳۶۶۸
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۵
خطیب جمعه تهران:

هر جا آدمکشی است عربستان حاضر است

خطیب نمازجمعه تهران با اشاره به پرونده ننگین منای سال گذشته آل سعود گفت: حرف ما یک کلمه است، ایران حج باامنیت و باعزت می‌خواهد و به حج با ذلت و ناامن نخواهد رفت.



به گزارش خبرگزاری فارس، آیت‌الله سیداحمد خاتمی در خطبه‌‌های نماز جمعه تهران با اشاره به روز جهانی کار و کارگر، عنوان کرد: هیچ مکتبی به اندازه اسلام به کارگر شخصیت نداد کجای دنیا سراغ دارید رهبر یک جامعه دست یک کارگر را ببوسد. کیست که نداند ستون فقرات اقتصاد مقاومتی کارگران عزیز هستند. امیدواریم حق و حقوق آنها به نحو شایسته پرداخت شده و در این زمینه همراهی و کمک شود.
وی در همین رابطه تصریح کرد: با سفارشی که رهبر معظم انقلاب برای به‌راه انداختن بنگاه‌های تولیدی تعطیل شده داشتند امیدواریم که این خبر خوش را داشته باشیم تا تعداد بسیاری از کارگران، مشغول به کار شوند.
آیت‌الله خاتمی با تحلیل برخی مسائل داخلی، یادآور شد: از حقایق بی‌تردید این است که دشمن از مقابله با انقلاب اسلامی در عرصه جنگ سخت ناامید است. می‌دانند که از عهده این ملت برنمی‌آیند آنچنان که در 8 سال دفاع مقدس برنیامدند؛ لذا در جنگ نرم ورود کردند (مبارزه فرهنگی) مبارزه فرهنگی هم یعنی در عرصه فرهنگی از درون، یک ملت را پوک، بی‌محتوا و بی‌وفا کنند و این ته قصه است. این مبارزه فرهنگی به خصوص در فضای مجازی غوغا می‌کند.
امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در سال 70 از عناوینی از قبیل تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی استفاده کردند ولی ‌آنچه برای ما ملموس است مسئله بی‌حجابی، بدحجابی و بدحجابی‌ای که شیب بی‌حجابی را دارد و آینده آن به سمت بی‌حجابی رفتن در سطح جامعه است.
وی بر همین اساس تاکید کرد: اینکه دشمن در این عرصه هست کسی انکار نکند که دشمن، ابتذال به معنی هرزگی را می‌خواهد، دشمن به دنبال این است تا جوانی که می‌خواهد آینده‌ساز باشد در این عرصه‌های فنا، غوطه‌ بخورد. جوانی که به دنده عیاشی بیفتد نمی‌تواند در هیچ عرصه‌ای برای کشور افتخار بیافریند؛ همچنین ما نمی‌گوییم هر کس چه دختر و چه پسر بد گشت ضد انقلاب است. ممکن است شیطان او را گول زده باشد و غافل شده باشد. برخی از افرادی که می‌بینیم ظاهری در شأن نظام ندارند اردوگاه دلشان نظام و انقلاب است ولی اینکه توطئه دشمن در کار است کسی انکار نکند این واقعیت است.
آیت‌الله خاتمی اضافه کرد: طبق مصوبه سال 86 شورای عالی انقلاب فرهنگی 26 دستگاه باید پای کار بیایند. بیش از 310 ماده برای 26 دستگاه وظیفه تعیین کردند. لذا نیروی انتظامی وارد کار شد و این طرح امنیت اخلاقی اجتماعی‌شان در راستای مبارزه با توزیع‌کنندگان مواد مخدر، مبارزه با اراذل و اوباش، مبارزه با سارقان کیف قاپ و زورگیر، مبارزه با مزاحمان نوامیس مردم همچنین مبارزه با کسانی که مشروبات الکلی توزیع می‌کنند و مبارزه با بی‌حجابی و بدحجابی است. لذا در این عرصه مهربانانه، قانونمدارانه برخورد شود، فقط ضابطان نیروی انتظامی وارد می‌شوند. آقای عزیزی که مقاله علیه نیروی انتظامی می‌نویسی این نیروی انتظامی حافظ امنیت شما و خانواده شما است. تهرانی که در روز 15 میلیون هستند و در شب 10 میلیون نفر زندگی می‌کنند این امنیت ستودنی که در تهران است کار این عزیزان است.
امام جمعه موقت تهران ضمن تحلیل دیگر مسائل داخلی، یادآور شد: همه شما می‌دانید از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز هیچ موضوعی به اندازه برجام تندروی دوطرفه نداشته است. یکی می‌گوید در طول 100 سال اخیر موفقیتی بی‌سابقه بوده است یعنی برجام را از انقلاب اسلامی نیز مهم‌تر دانسته است! فردی می‌گوید مخالفین برجام از اسرائیل نیز بدتر هستند یکی دیگر می‌گوید مخالفین برجام مانند افراطی‌های آمریکا هستند. (افراطی‌های آمریکا همان صهیونیست‌ها هستند) این فرد درحقیقت مخالفین برجام را به صهیونیست‌ها تشبیه می‌کنند.
وی ادامه داد: کمی آنطرف‌تر یکی می‌گوید خیانت شد یا تعبیر باخت می‌کنند یکی می‌گوید کشور رفت. من تعجب می‌کنم با این افراط و تفریط‌ها می‌خواهیم مسائل را تحلیل کنیم؟ اعتدالی که شعار است و خوب هم هست همه جا خوب است اما هیچ کس در این زمینه به سراغ اعتدال نمی‌آید، چه اشکالی دارد ما معتدل حرف بزنیم و بگوییم برجام یک پدیده در سیاست خارجی ما است و مسئولان محترم ما مخلصانه به انگیزه خدمت جلو رفتند ولی آمریکا دارد بدعهدی می‌کند. به تعبیر مقام معظم رهبری آمریکا روی کاغذ می‌گوید با ایران معامله کنید ولی عملا مانع می‌شود. چه اشکالی دارد این قضاوت را داشته باشیم و یک‌جوری عمل کنیم که برجام از انقلاب اسلامی هم مهم‌تر شود و نه به گونه‌ای که بگوییم کشور رفت. این حرف‌ها چیست مگر می‌شود با داشتن رهبری هوشیار و بیدار مانند مقام معظم رهبری این اتفاق‌ها بیفتد.
آیت‌الله خاتمی همچنین با تحلیلی در عرصه سیاست خارجی، اظهار داشت: راهزنی سرگردنه آمریکا مسئله مهمی است که 2 میلیارد دلار پول شما مردم را آمریکایی‌ها غارت کردند. دولت آمریکا اعلام کرده در پایگاه تفنگداران آمریکایی به اینها حمله شده و ایران دست داشته! چرا دروغ می‌گویید سند بیاورید اگر متجاوزین شما به کشور دیگر رفتند و خود مردم به حسابشان رسیدند می‌خواهید به پای ایران بگذارید؟ این روند که پیش می‌رود من می‌بینم یک روز دادگاه‌های آمریکا تمام اموال شما را غارت کنند و بگویند چرا شاه را بیرون کردید یا بگویند چرا انقلاب اسلامی را صورت دادید این یعنی بدعهدی و بی‌اعتبار بودن آمریکا.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: مسئولین محترم به ویژه رئیس‌جمهور در اینجا خوب موضع گرفتند، این موضع در شأن جمهوری اسلامی است و این لقمه‌ای نیست که به این راحتی‌ها از گلوی آمریکا پایین برود. این حرف درستی بود، زیربنایی که می‌بینید هنوز در کشور شعار مرگ بر آمریکا طنین‌افکن است همین است. راهزنی آشکار، مخالف با کل قوانین و مقررات بین‌المللی است و معنای آن، این است که مذاکره با آمریکایی‌ها، آنها را بر سر عقل نیاورده است. پس از برجام یک ذره از دشمنی‌های اینها کم نشده و فقط مقاومت، مقاومت و مقاومت است که جواب این عهدشکنی‌ها را خواهد داد.
وی در خصوص عربستان عنوان کرد: این قارون منطقه روز‌به‌روز ارتباطش و خوش‌خدمتی‌هایش را به رژیم صهیونیستی علنی می‌کند، به نیابت از صهیونیست‌ها در یمن می‌جنگد و در بحرین جنایت می‌کنند و در سوریه نیرو پیاده می‌کنند، جنگ‌های اینها، جنگ‌های نیابتی است. این یک حقیقتی است، در هر کجای دنیا یک عملیات تکفیری می‌بینید، جای پای ریال عربستان سعودی است. در آدمکشی‌ها، همه جا عربستان حاضر است. در داخل نیز دارند شیطنت می‌کنند که حجاج ایرانی را در مراسم حج راه ندهند، شما چکاره هستید؟ مکه و مدینه دو شهر بین‌المللی جهان اسلام است و شما حق ندارید مانع از ورود زائران شوید، راه ندادن شما مصداق «صد عن‌ سبیل‌الله» است. پرونده شما ننگین است، پرونده ننگین منای سال گذشته شما تا ابد از پیشانی حاکمان نالایق عربستان محو نخواهد شد. حرف ما یک کلمه است، ایران حج باامنیت و باعزت می‌خواهد و به حج با ذلت و ناامن نخواهد رفت.
آیت‌الله خاتمی تأکید کرد: در عراق نیز اختلافاتی که وجود دارد، مایه نگرانی ما است و به عنوان یک کشور دوست عراق از مسئولان محترم می‌خواهیم اختلافاتشان را کنار بگذارند و در برابر استکباری‌ها و تکفیری‌ها ید واحده باشند.
ضرغامی تشریح کرد
شیوه شهید مطهری در برخورد با مخالفان و شبهات
به گزارش خبرگزاری فارس، عزت‌الله ضرغامی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران تصریح کرد: مطهری در پاسخ به شبهات اولین نگاهی که داشت این بود که شک اولیه مقدس است. شک را معبر ورود به یقین و تعمیق اعتقادات می‌شناخت، ولی نمی‌گذاشت شک عبوری و هشداردهنده در میان افکار عمومی جا خوش کند و موفقیت خودش را تثبیت نماید.
وی افزود: شهید مطهری با شجاعت پاسخ شک و شبهات را می‌داد و هیچ نگرانی از این بابت در وجود وی نبود. مطهری برای خودش قداست قائل نبود، هزینه‌های زیادی می‌داد، ولی این هزینه‌ها هرگز در برابر روشنگری‌های وی قابل اعتنا نبود.
ضرغامی ادامه داد: سیل شبهات در اصل دین، انکار خدا، نفی مقدسات، اصالت لذت، بازسازی رژیم منحوس پهلوی و نفی ارکان انقلاب امروزه توسط هزاران شبکه‌های مجازی در معرض دید نسل جوان قرار می‌گیرد و باید به آنها پاسخ داد. حجم این شبهات بسیار زیاد شده و نمی‌توان از کنار آنها به‌سادگی گذشت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: سیل این شبهات در میان جامعه در حال رواج پیدا کردن است و با این آزادی گسترده‌ای که وجود دارد، هر کس می‌تواند از هر جای دنیا حرفش را به گوش و چشم جوانان ما برساند.
وی افزود: مطهری اگر در این شرایط می‌بود، در مرحله اول برای جوانان و مردم حق پرسشگری قائل می‌شد. حق پرسشگری یعنی میل به تغییر، شک کردن به هر چیزی که در دوران کودکی و گذشته یک فرد بوده است. جوان نمی‌خواهد راه پدرانش را ادامه دهد، اگر این‌طور بود که اسلام، امروز وجود نداشت.
ضرغامی اضافه کرد: اصل همه‌گیر شدن انقلاب اسلامی بر این پایه بود که جوانان به آن چیزی که قبل از آن شنیده بودند، شک کردند و برای همین بود که راه رشد و تعالی در مقابل آنها گذاشته شد و انقلاب شکل گرفت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: اسلام برای هر تحول و تئوری جدیدی ظرفیت پاسخ دارد، تحول را باید قبول و آن را مدیریت کرد و این سخنی بود که مقام معظم رهبری در سمنان در رابطه با تحول داشتند و نیاز است که این سخنان مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: مطهری حتی خودپرسشگری می‌کرد، تلاش داشت ابتدا سوالات زیادی را مطرح کند تا ذهن مخاطب آماده شود. او رفتار یک‌طرفه و آمرانه را بلای جان جامعه می‌دانست.
ضرغامی تصریح کرد: تا کسی تشنه نباشد به دنبال آب نمی‌رود، برخی وقت‌ها ما علوم زیادی را با سرعت و حجم زیاد می‌خواهیم در سر یکی فرو کنیم، ولی وقتی طرف تشنه نیست و انگیزه‌ای ندارد، این علوم را نمی‌گیرد. مطهری در ابتدا مخاطب خود را تشنه دریافت مطالب می‌کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: مطهری در پاسخ به شبهات با سعه صدر، متانت و با اخلاق اسلامی برخورد می‌کرد. ایشان حتی پیشنهاد داده بود که یک کرسی رسمی اصول مارکسیسم در دانشکده الهیات برپا کنند، چون معتقد بود اول باید دانشجویان با این مکتب آشنا شوند تا زمینه برای نقد صحیح و مناسب ایجاد شود.
وی افزود: متأسفانه ما در نقد، نقد اثر و نقد روش را با نقد عالم و مصنف و مؤلف قاطی می‌کنیم. به‌جای اینکه اثر را نقد کنیم، خیلی جاها، روش‌های تخریبی را برای خود مولف داریم. مطهری سعی می‌کند این مسئله را رعایت کند، زیرا جابه‌جایی اثر با مؤلف، بلای جان فضای گفتمان است.
ضرغامی ابراز داشت: اخلاق، امروز گمشده جامعه گفتمانی ماست. کم‌طاقت شده‌ایم، صبوری نمی‌کنیم و فرصت برای شنیدن حرف مخالف کمتر داریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: هرچه رهبری عزیز ریل‌گذاری می‌کند و بحث‌هایی مانند کرسی‌های آزاداندیشی را مطرح می‌کند و در سال چندین بار فرصت می‌دهند دانشجویان بیایند و حرف‌های خود را بزنند، اما خیلی‌های دیگر روحیه پذیرش حرف‌های مخالف را ندارند، ولی شهید مطهری این‌گونه نبود.
وی اضافه کرد: شهید مطهری به‌روز بود، اهل مطالعه بود. نظریه اندیشمندان داخلی و خارجی را مطالعه می‌کرد تا در نظریات خود، جامعه‌نگری را از دست ندهد.
ضرغامی افزود: شهید مطهری وقتی می‌خواست مطلبی را نقد کند، همه منابعش را می‌خواند؛ وی در نقد مردانه عمل می‌کرد، اگر می‌خواست تفکری را نقد کند، همه ابعادش را مطالعه می‌کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: شهید مطهری جامعیت داشت، وی علوم اسلامی را از سرچشمه اصلی گرفته بود، در حوزه علمیه پرورش یافته بود و با همه علوم اسلامی آشنا بود، لذا پاسخ‌‌های او با پشتوانه بسیار غنی و محکم از مبانی اسلامی و دین همراه بود، به همین دلیل با مرور زمان کهنه نمی‌شود، پس نگوییم دوران مطهری گذشته است.
وی تأکید کرد: تمام نظریات شهید مطهری قابلیت بازخوانی دارد، شما به کتاب‌های وی مراجعه کنید، انگار وی برای همین امروز سخن گفته است.
ضرغامی بیان داشت: مطهری در تفسیر آیات مبارکه سوره «ممتحنه» بیانات بسیار قابل‌توجهی دارد که به سیاسیون و جوانان پیشنهاد می‌کنم آثار این بزرگوار به‌خصوص تفسیر این آیه را بخوانند. این آیات به نوعی مرزبندی با استکبار و دشمنان را مشخص کرده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ابراز داشت: مطهری می‌گوید شما وقتی با دشمنان اسلام مواجه می‌شوید، بدانید با چه پدیده‌ای مواجه هستید. ما با کسی که با اسلام سر ستیزه‌جویی ندارد، کاری نداریم، رهبری نیز بارها این را فرموده‌اند، ولی وقتی ما حرف از دشمن می‌زنیم، منظورمان آمریکاست.
وی در خاتمه گفت: شهید مطهری می‌گوید با کسانی که با اسلام سر ستیزه‌جویی دارند، رابطه برقرار نکنید، از آنها غافل نباشید که شما را غافلگیر می‌کنند.
شورای شهر تشریفاتی نمی‌خواهیم
به گزارش خبرگزاری فارس، مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران خاطرنشان کرد: با تشکیل شوراهای شهر و روستا وظایف دولت نیز کمتر می‌شود و دولت می‌تواند به مسائل کلان بپردازد. در حال حاضر 1080 شهر در کشور وجود دارد که در صورت نبود شوراها وزارت کشور باید برای این تعداد از شهرها شهردار تعیین می‌کرد ولی در حال حاضر خود مردم این کار را انجام می‌دهند.
وی افزود: در حال حاضر پارلمان‌های محلی و شوراها بودجه لازم شهر را از عوارض مردم تأمین می‌کند و برای شهر هزینه می‌شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه شورای تشریفاتی نمی‌خواهیم، گفت: باید مدیریت یکپارچه شهری عملی شود و از این حالت فعلی خارج شود. در حال حاضر جایی را شهرداری می‌سازد و دیگران آنجا را اصلاح می‌کنند و مدیریت‌های چندگانه در شهر وجود دارد که این چندگانگی به شهر ضربه می‌زند.
برخی با پول، پول می‌سازند ولی وقتی یارانه‌شان قطع می‌شود دو قورت و نیمشان باقی است
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه تهران به برنامه‌هایی که امسال برای جامعه کارگری تدارک دیده شده اشاره کرد و گفت: امسال به آموزش فنی و حرفه‌ای مرکز توجه بیشتر خواهد شد و برهمین اساس آموزش سیار به روستاها برده می‌شود.
وی خارج کردن صندوق تامین اجتماعی از صندوقی که تنها حقوق پرداخت کند را یکی دیگر از برنامه‌های امسال دانست و تصریح کرد: صندوق تامین اجتماعی را تبدیل به صندوقی پاک و در خدمت بازنشستگان و زندگی شایسته برای آنان خواهیم کرد.
ربیعی از بیمه شدن بیش از 10 میلیون نفر از جامعه کارگری در بخش رفاهی آنان تاکنون خبرداد و ابراز داشت: این کارگران به صورت غیررسمی بوده‌اند که تحت پوشش قرار گرفته‌اند و این روند با جدیت بیشتر ادامه خواهد یافت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتقاد از کسانی که بدون زحمت صاحب ثروت شده و هنگامی که می‌خواهند یارانه آنها را قطع کنند فریادشان بلند می‌شود و دو قورت و نیمشان باقی است، افزود: در جامعه تولیدگرا احساس مسئولیت افزایش یافته و حمایت از تولید داخلی بیشتر خواهد بود.
وی خواستار مدیریت کالاهای وارداتی شد و بر تولیدگرا شدن جامعه تاکید کرد تا جامعه به تعالی برسد.
ربیعی با بیان اینکه در قبال جوانانی که نیازمند کار هستند مسئول هستیم، عنوان کرد: سال گذشته و امسال را برای جاد اشتغال انبوه تاکید کرده و حرکت به سمت مهارت‌افزایی را آغاز کرده‌ایم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: امسال با کمک همه کارگران و تولیدگران کشور هر ماه یک خبر درباره افزایش میزان تولید بهتر و با‌کیفیت‌تر در کشور خواهیم داشت.