در نامهای اعتراضی به بانکیمون
ظریف: آمریکا باید به خاطر سیاستهای خصمانه علیه ایران غرامت بپردازد
وزیر خارجه در نامهای به دبیرکل سازمان ملل رأی دادگاه عالی آمریکا درباره ایران را مردود و واشنگتن را مسئول این سرقت شرمآور دانست.
«غلامعلی خوشرو» سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل متحد روز پنجشنبه نامه «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه را به «بانکیمون» دبیرکل سازمان ملل متحد تسلیم کرد.
در این نامه ظریف اقدامات دادگاههای داخلی آمریکا در صدور آراء بیپایه علیه داراییهای جمهوری اسلامی ایران از جمله رای اخیر برای مصادره یکوهشتدهم میلیارد دلار دارایی بانک مرکزی را تهدیدی جدی علیه نظم و حقوق بینالملل خوانده است.
ظریف در بخشی از این نامه ضمن بیپایه و غیرقانونی خواندن این قبیل اقدامات، آورده است: قوه مجریه آمریکا داراییهای ایران را به شکلی غیرقانونی مسدود میکند؛ قوه مقننه آن کشور قوانینی را جهت زمینهسازی برای ضبط این داراییها از تصویب میگذراند؛ و نهایتا قوه قضائیه آمریکا احکامی بیپایه و بیارتباط با واقعیات عینی برای مصادره داراییهای مذکور صادر میکند. رای اخیر یک دادگاه در نیویورک در ارتباط با حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 تنها به عنوان یک نمونه میتواند به خوبی میزان بیاعتباری نظام قضایی آمریکا در ارتباط با ایران را نشان دهد.
در بخش دیگری از نامه آمده است: این اتهام پوچ که نه توسط یک سیاستمدار بلکه متاسفانه توسط یک به اصطلاح دادگاه مطرح شده، حتی در تعارض کامل با اظهارات علنی و یافتههای آشکار یا طبقهبندی شده حاصل از تحقیقات دولت و کنگره آمریکا قرار دارد. طنز تلخ این موضوع این است که این دادگاه مقصران واقعی را از مسئولیت مبرا کرده و در عوض ایران را که خود قربانی همان گروه تروریستی بوده و مستمرا در صف مقدم مبارزه بینالمللی با آنها و همقطاران افراطی تکفیریشان قرار داشته، متهم کرده است.
به گزارش فارس، در ادامه این نامه آمده است: در واقع این آمریکا است که از مدتها قبل میبایست به خاطر سیاستهای خصمانه همیشگیاش علیه مردم ایران غرامت بپردازد. این سیاستهای متخلفانه و اقدامات علیه ملت ایران که مسئولیت بینالمللی برای دولت آمریکا ایجاد میکنند، براساس شواهد محکم تاریخی و نه ادعاهای بیپایه به وقوع پیوسته و حتی مقامات آمریکایی نیز به آن اذعان داشتهاند. یکی از این تخلفات سرنگونی دولت منتخب مردم ایران در سال 1332 توسط ایالات متحده و حمایت و مباشرت فعالانه آمریکا در جنایات دیکتاتوری مخوف پس از آن و از جمله شکنجههای انجام شده علیه ایرانیان از سال 1332 تا سال 1357 توسط ساواک (که توسط آمریکا ایجاد شد و توسط آمریکاییها آموزش داده شد) میباشد. ارائه کمکهای اطلاعاتی و دیگر انواع کمکها به «صدام حسین» در جنگ تجاوزکارانهاش علیه ایران از سال 1359 تا سال 1367 و از جمله ارائه اطلاعات سیستمهای آواکس جهت کمک به صدام برای بهکارگیری سلاحهای شیمیایی علیه نظامیان و غیرنظامیان ایرانی که در حکم جنایت جنگی است؛ سرنگونی تعمدی هواپیمای غیرنظامی ایرانی در سال 1367 که به مرگ 290 مسافر آن انجامید و غارت داراییهای ایران در خارج از کشور از دیگر تخلفاتی است که آمریکا علیه مردم ایران طی سالیان اخیر مرتکب شده است.
ظریف در بخشی از این نامه تاکید کرده است: جمهوری اسلامی ایران آراء غیرقانونی دادگاههای آمریکا، از جمله رای مرتبط با مصادره حدود یک و هشت دهم میلیارد دلار دارایی بانک مرکزی ایران به نفع شاکیان خصوصی را مردود میداند.
ظریف جزو مدافعان بهبود روابط با آمریکا بود
روزنامه نیویورک تایمز روز جمعه ارسال نامه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به دبیرکل سازمان ملل در اعتراض به حکم ضدایرانی دیوان عالی آمریکا را حائز اهمیت دانست.
این روزنامه نوشته است: اینکه آقای ظریف این نامه را نوشته است، حائز اهمیت است، از جمله به این دلیل که او جزو سرسختترین مدافعان بهبود روابط با ایالات متحده بوده است.
نیویورک تایمز افزود: هم آقای ظریف و هم جان کری وزیر خارجه (آمریکا) جزو معماران ارشد توافق برجستهای بودند که در ماه جولای برای محدود کردن فعالیتهای هستهای ایران در برابر کاهش تحریمهای اقتصادی ایران به دست آمد. هر دو طرف ابراز امیدواری کردند که این توافق به بهبود روابط دیپلماتیک منجر شود.
تلاش آمریکا برای عدم دسترسی ایران
به چرخه دلار
«مارک کرک» و «مارکو روبیو» 2 سناتور ارشد آمریکایی طی یادداشتی در پایگاه خبری فاکس نیوز تاکید کردند که اگر ایران خواستار دسترسی به دلار است باید اقدامات(به ادعای آنها) خطرناک خود را متوقف کند.
در بخشی از این یادداشت آمده است: سال گذشته دولت آمریکا از توافق هستهای با ایران حمایت کرد و بارها تکرار کرد که این توافق خط قرمزهای آمریکا در زمینه متوقف کردن ایران از اقدام به رفتارهای مخرب(به ادعای آنها) در خاورمیانه و دیگر نقاط را نقض نخواهد کرد.