kayhan.ir

کد خبر: ۶۲۱۰۷
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۲
رئیس ستاد انتخابات کشور:

تبلیغات انتخابات از 29 بهمن‌ آغاز می‌شود

مقیمی گفت: تبلیغات رسمی انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری از 29 بهمن‌ماه آغاز می‌شود و تا روز ششم اسفند ادامه خواهد داشت و در بقیه موارد تبلیغ ممنوع است.

به گزارش تسنیم، محمدحسین مقیمی رئیس ستاد انتخابات کشور دیروز در نشست‌خبری و در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر حضور چهره‌های دولتی در برخی همایش‌های انتخاباتی، گفت: در قانون انتخابات و در ماده 60 آمده که هیئت‌های اجرایی و نظارت نمی‌توانند از کسی طرفداری و یا بر له یا علیه کسی فعالیت کنند، در واقع هیئت‌های اجرایی و نظارت و همچنین مجریان انتخابات و ناظران انتخابات در تمام سطوح نمی‌توانند وارد فعالیت‌های انتخاباتی شوند.
وی با اشاره به ماده 59 قانون انتخابات، گفت: در این ماده صراحتا ذکر شده که هیچ‌کس نمی‌تواند از امکانات دولتی له یا علیه کسی در انتخابات استفاده کند، بنابراین کارمندان دولت زمانی که در مقام کارمند هستند نمی‌توانند وارد فضای انتخابات شوند که در واقع در ساعات غیر از وقت اداری می‌توانند وارد فضای تبلیغات شوند، البته باید بر این نکته توجه شود که تبلیغات رسمی از 29 بهمن‌ماه آغاز می‌شود و تا روز ششم اسفندماه ادامه خواهد داشت و در بقیه موارد تبلیغ ممنوع است.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه فعالیت سیاسی برای همه احزاب و گروه‌ها بلامانع است، مگر مواردی که قانون‌گذار از جمله نیروهای نظامی و قضایی ممنوع کرده باشد، اظهار داشت: بنابراین فعالیت سیاسی برای همه احزاب و گروه‌های سیاسی شناسنامه‌دار در طول سال آزاد است و برای وزارت کشور نیز فرقی نمی‌کند که آن حزب از چه جناحی باشد.
مقیمی با بیان اینکه مجریان انتخابات حق فعالیت انتخاباتی ندارند و هیچ‌کس به عنوان شخصیت حقوقی نمی‌تواند فعالیت کند، تصریح کرد: ما در وزارت کشور برای اینکه شبهه طرفداری برای ما پیش نیاید از همان اول حضور مدیران وزارت کشور در نشست‌های انتخاباتی را منع کردیم.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه مقام دولتی در جایگاه حقوقی خود نمی‌تواند وارد فضای انتخابات شود، گفت: فرقی نمی‌کند آن مقام چه کسی باشد، سخنگوی دولت باشد یا معاون رئیس‌جمهور، نمی‌تواند از جایگاه حقوقی خود فعالیت حزبی کند.
وی با تاکید بر اینکه انتخابات هفتم اسفند با توجه به همزمانی مجلس شورای اسلامی و خبرگان برای ما مهم و حائز اهمیت است، تصریح کرد: اگر در جایی جلسه‌ای برگزار شود که نیاز به حضور فرماندار یا استاندار باشد منعی برای حضورش نیست، اما آن‌قدر کار برای انتخابات داریم که باید بیشتر تمرکز مجریان انتخابات برای برگزاری هوشمند، سالم و قانونی انتخابات معطوف شود.
رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر برگزاری الکترونیکی انتخابات و آخرین وضعیت آن، گفت: برگزاری الکترونیکی انتخابات سه فرایند سخت‌افزار، نرم‌‌افزار و حوزه‌های انتخاباتی دارد که هر سه مورد آن باید به تایید شورای نگهبان برسد.
مقیمی گفت:‌ همان‌گونه که در رسانه‌ها اعلام شد، سخت‌افزار انتخابات به تایید شورای نگهبان رسیده و نرم‌افزار انتخابات را تهیه و در اختیار شورای نگهبان قرار دادیم و منتظر نظر نهایی این شورا درباره آن هستیم.