kayhan.ir

کد خبر: ۶۱۹۲۹
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۳
اردوغان: ای کاش هواپیمای روسیه را ساقط نمی‌کردیم

شمارش معکوس بزرگ‌ترین عملیات هوایی و دریایی روسیه علیه داعش

روسیه با اعلام آغاز قریب‌الوقوع عملیات «بسیار» گسترده و با مشارکت نیروهای زمینی و دریایی و ده‌ها جنگنده بمب‌افکن تاکتیکی و استراتژیکی علیه «داعش» در سوریه، از دولت بغداد خواست پروازهای شمال عراق را با هدف جلوگیری از بروز هرگونه حادثه احتمالی، متوقف کند.

عملیات بزرگ روسیه موسوم به «نابودی فراگیر» علیه تروریست‌های «داعش»، به زودی در سوریه آغاز می‌شود. به گزارش ایسنا، منابع روسی با اعلام این خبر، تعداد جنگنده‌هایی که قرار است در این عملیات مشارکت داشته باشند را 69 فروند جنگنده پیشرفته «سوخو» و بمب‌افکن‌های استراتژیک «توپولف- 160» ذکر کردند. این توپولف‌ها قادرند در هر پرواز 9500 کیلومتر را طی کنند.
در همین رابطه، مسکو از بغداد خواست، برای جلوگیری از هرگونه پیشامدی، فرودگاه‌های «اربیل» و «سلیمانیه» را به خاطر این عملیات ببندد و البته دولت عراق هم با این درخواست موافقت کرده است. طبق گزارش‌های منتشر شده، در عملیات «نابودی فراگیر»، زیردریایی‌ها و ناوهای روسی مستقر در دریای مدیترانه نیز مشارکت خواهند داشت. رسانه‌های آلمانی نیز نوشته‌اند، علاوه بر نیروهای هوایی و دریایی، نیروی زمینی روسیه نیز به صورت محدود، در این عملیات حضور خواهند داشت.
در ارتباط با استقرار نیروی زمینی روسیه در سوریه، هفته‌نامه «اشپیگل» نوشت، روسیه در خاک سوریه نیروی زمینی و توپخانه مستقر کرده است.
افزایش
تنش‌های روسیه- ترکیه
پس از گذشت چند روز از سرنگونی جنگنده روسی توسط «اف-16» ترکیه، تنش‌ها میان دو کشور همچنان در حال افزایش است.
در همین رابطه، امروز دولت روسیه در مورد نحوه واکنش تلافی‌جویانه به ترکیه، جلسه تشکیل می‌دهد.
با جدی شدن اقدام تلافی‌جویانه، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه ضمن ابراز تاسف نسبت به سرنگونی سوخو، اظهار داشت: «ای کاش این جنگنده سرنگون نمی‌شد!»
سه‌شنبه گذشته یک فروند
«اف-16» ترکیه جنگنده «سوخو-24» روسیه را در آسمان استان «لاذقیه» سوریه هدف قرار داد و آن را سرنگون کرد. در این ماجرا، خلبان سوخو کشته شد. اما کمک خلبان جان سالم به در برد.
چیزی که در شرایط فعلی بیش از هر چیز به دولت آنکارا ضربه زده، حمایت نکردن ناتو از آن بود.
اردوغان و دیگر مقامات ترکیه با چراغ سبز آمریکا، از گروه تروریستی داعش حمایت می‌کردند و از این گروه تروریستی نفت خام می‌خریدند. اما اکنون که در ماجرای سوخو به خطر افتاده‌اند، آمریکا و ناتو به راحتی دولت ترکیه را نادیده گرفتند و همین باعث شد که اردوغان مقابل روسیه تنها بماند. در حال حاضر اردوغان و حمایتش از داعش تیتر بسیاری از روزنامه‌ها در جهان است و این مسئله، ضربه حیثیتی بسیار شدیدی را متوجه ترکیه کرده است.
در ادامه مواضع روس‌ها علیه ترکیه، «سرگئی ناریشکین»،‌ رئیس دوما (مجلس) روسیه گفت، این کشور حق پاسخ نظامی به سرنگونی هواپیمای جنگنده خود را دارد.
«یوری اوشاکوف» مشاور رئیس‌جمهوری روسیه نیز گفت، «ولادیمیر پوتین» پذیرش دیدار اردوغان با خود را به عذرخواهی مشروط کرده است. روسیه طی چند روز گذشته نیز فشارهای اقتصادی جدی به ترکیه وارد کرده است.
سایر رویدادها
* برخی از محافل سیاسی و خبری غربی با اشتباه خواندن سرنگونی سوخوی روسیه خواستار اخراج ترکیه از ناتو شدند.
* نیویورک تایمز سیاست «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در قبال سوریه را «ریاکارانه» خواند.
* شخصیت‌های سیاسی انگلیس، تصمیم نخست‌وزیر این کشور برای گسترش حملات هوایی علیه داعش را «راهبردی شکست خورده» دانستند. هزاران نفر در لندن علیه این راهبرد نخست‌وزیر تظاهرات کردند.
* دو خبرنگار روس در سوریه بر اثر شلیک موشک «تاو» ساخت آمریکا توسط تروریست‌ها، زخمی شدند.
* روزنامه آلمانی «بیلد»، در ماجرای سقوط سوخو، حق را به روسیه داد و نوشت، ترکیه خریدار اصلی نفت داعش است.
* جمهوری چک، از ترکیه به خاطر همراهی با داعش انتقاد کرد.
* پایگاه اینترنتی «دیلی میل» نوشت، اردوغان از هیچ کاری برای ایجاد اختلال در روند مبارزه با داعش فروگذار نمی‌کند.