مشاور اتحادیه پوشاک:
دولت اعتنایی به واردات مانتوهای شیشهای نکرد
مشاور اتحادیه پوشاک گفت: دولت اعتنایی به واردات مانتوهای شیشهای نکرد.
محمدجواد صدقآمیز مشاور اتحادیه پوشاک در گفتوگو با «نسیم» و در رابطه با بحث مانتوهای شیشهای موجود در بازار گفت: در کل فرآیند تولید یک پوشاک از مرحله تولید تا مصرف آن یک فرآیند کاملا اقتصادی است، در این میان اگر کالایی تقاضایش بیشتر باشد قطعا واردات آن از کشورهایی مانند چین، آن هم در حجمی بیشتر بسیار به صرفهتر خواهد بود اما چنانچه محصولی تقاضایش زیاد باشد، بهتر است که این محصول در داخل و با حجم کمتری تولید شود.
وی ادامه داد: در این میان مانتوهای شیشهای نیز از جمله محصولاتی هستند که تقاضای زیادی از جامعه را به خود اختصاص دادند. بنابراین بدون شک حجم زیادی از آن از کشورهایی مانند چین وارد کشور شده است، البته متاسفانه باید بگویم که استارت تولید آن از داخل کشور زده شد و بعد که متقاضی زیادی برای مصرف آن مشاهده شد، واردکنندگان اقدام به واردات این محصول کردند.
وی ادامه داد: برای توضیح بیشتر باید بگویم، واردات محصول از کشوری مانند چین بسیار متفاوت از ترکیه است، زیرا چین به اندازه ترکیه به دنبال بازار ایران نیست، بلکه چین سفارش محصول را از مشتری ایرانی میگیرد و آن را تولید میکند. جریان مانتوهای شیشهای نیز به اینگونه است.
وی تاکید کرد: برنامهریزی و طراحی این مانتوها و همچنین تلاش برای تولید آن شاید از یک سال گذشته و در داخل کشور صورت گرفته و ما با چند ماه تاخیر در بهمن ماه سال گذشته به مسئولان مربوطه در این رابطه تذکرات جدی را بارها گوشزد کردیم اما متاسفانه نه تنها هیچ عکسالعملی از مسئولان دولتی دیده نشد بلکه روز به روز نیز مانتوهای بیشتری از این نوع وارد بازار داخلی شدند.
وی افزود: نه در مرحله طراحی، نه مرحله تولید و نه در زمانی که در مزونها این مانتوها دیده شدند و نه حتی هنگامی که مورد تبلیغ قرار میگرفتند، هیچگونه نظارتی بر روی آنها صورت نگرفت و نوشداروی پس از مرگ سهراب قطعا کارساز نخواهد بود.
مشاور اتحادیه پوشاک در ادامه گفت: قطعا یک مغازهدار در این رابطه مقصر نیست، زیرا مغازهدار سلیقه مشتری خود را میسنجد، اگر 5 بار مشتری به در مغازه برود و مانتویی خاص را درخواست کند، برای دفعه ششم حتی اگر نخواهد هم مجبور است که طبق خواست و سلیقه مردم پیش برود.
وی در پاسخ به این که چرا تا به حال اتحادیه پوشاک در این رابطه اقدامی نکرده است، گفت: این محصولات در مزونها تولید میشود و تا زمانی که تولید در مزون باشد، موضوع به اتحادیه مربوط نیست و اتحادیه تنها زمانی میتواند وارد عمل شود که کالا در واحدهای صنفی اتحادیه موجود باشد.
صدقآمیز عنوان کرد: در حال حاضر مدتی است که اتحادیه پوشاک برای جلوگیری از فروش چنین مانتوهایی دست به اقدام زده و روزانه 20 گشت این موضوع را مورد بررسی قرار میدهند، اما باید قبول کنیم که 20 گشت برای رقمی بیش از 20 هزار واحد فروشگاهی بسیار کم است.
وی تصریح کرد: شک نداشته باشید این قبیل مانتوها که هیچ تناسبی با فرهنگ ما ندارند، با پیشزمینهای کاملا برنامهریزی شده وارد بازار میشوند و قطعا یک نوع تهاجم واضح در این رابطه مشاهده میشود.
وی گفت: قیمت این مانتوها نه تنها نسبت به سایر مانتوها کمتر نیست بلکه حتی گرانتر از دیگر مدلها است، آن افرادی که زمانی مدعی بودند که مانتوی کوتاه به دلیل قیمتش اینچنین مشتری دارد، الان بهتر است بیایند و جوابگوی این باشند که برای این مانتوهای گرانتر چه پاسخ و توجیهی دارند.
صدقآمیز افزود: پاسخ جز این نخواهد بود که متاسفانه در مرحله طراحی، مد و تولید بدون در نظر گرفتن مسائل فرهنگی سلیقه مردم را به سمت و سویی دیگر جهت میدهیم.
وی با بیان اینکه میتوان از مدلهایی زیباتر اما نزدیکتر به فرهنگ ایرانی- اسلامی استفاده کرد، گفت: قطعا تولید اقتصادی در کشور ما باید رنگ و بوی فرهنگ خودمان را داشته باشد اما متاسفانه چنین چیزهایی نادیده انگاشته شده است. البته بسیاری از مسئولان مدعی هستند که در جهت تولید مدهای ایرانی- اسلامی قدم برداشتهاند اما به جرات میتوان گفت درصد زیادی از این حرفها تنها شعار بوده است.