kayhan.ir

کد خبر: ۴۴۶۰۳
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۵
رئیس سابق دانشگاه شیراز:

واردات محصولات کشاورزی ویرانگر است

رئیس سابق دانشگاه شیراز گفت: واردات محصولات کشاورزی اثرات ویرانگری دارد، زیرا کشاورزان آسیب می‌بینند.


غلامحسین زمانی در گفت‌وگو با نسیم با انتقاد از اظهارنظر عیسی کلانتری که خودکفایی در کشاورزی را مزخرف خوانده بود اظهار کرد: رها کردن کشاورزی و تمسک به واردات، یک تفکر انحرافی است که در بلندمدت آسیب‌های جدی به بخش کشاورزی وارد می‌کند.
وی ادامه داد: عده‌ای به بهانه صرفه‌جویی در مصرف آب صورت مسئله در تولید محصولات کشاورزی را پاک می‌کنند که این مسئله بسیار خطرناک است.
رئیس سابق دانشگاه شیراز افزود: برخی با لجبازی بر یک راهکار غلط پافشاری می‌کنند و تنها نسخه شفابخش را همان رهیافت خود می‌دانند.
زمانی با انتقاد از واردات محصولات کشاورزی بیان کرد: واردات محصولات کشاورزی اثرات ویرانگری دارد، زیرا کشاورزان که پایه اصلی تولید هستند، بر اثر واردات آسیب می‌بینند.
وی با اشاره به خطرات آسیب به بخش کشاورزی کشور تاکید کرد: اگر کشاورزان مورد بی‌مهری واقع شوند، از روستاها به شهرها مهاجرت می‌کنند و کشور در معرض خطر جدی امنیت غذایی قرار می‌گیرند و همچنین بازگرداندن آنها به روستاها هزینه‌های زیادی را برای کشور دارد.
رئیس سابق دانشگاه شیراز به نسیم توضیح داد: بازگرداندن روحی و روانی کشاورزان به وضعیت قبلی با توجه به از دست رفتن تجربیات ارزشمند آنها هزینه‌بر و غیرممکن است.
زمانی با تاکید بر لزوم حفظ تولید فعلی محصولات کشاورزی عنوان کرد: تولید در کشاورزی حتی با حجم کم همیشه باید حفظ شود تا کشاورزی کشور آسیب نبیند.
وی حفظ آب و خاک و منابع تولید در کشاورزی را مهم دانست و گفت: زمین‌هایی که در بعضی مناطق 50 سال است قرق شده تا طرح احیای مرتع در آن اجرا شود در سیطره زمین‌خواران قرار گرفته و مرتعی هم در آن احیا نشده است.
رئیس سابق دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه باید برای محصولات پرمصرف کشاورزی جایگزین پیدا کنیم گفت: با فرهنگ‌سازی مناسب بعد از مدتی میزان وابستگی و واردات ما به محصولاتی مانند گوشت و برنج کاهش پیدا می‌کند.
زمانی با اشاره به مشکلات ناشی از مصرف زیاد برنج در کشور عنوان کرد: در حال حاضر متاسفانه خوردن برنج در کشور فرهنگ شده است و باید برای این مسئله چاره‌اندیشی شود، زیرا در گذشته سرانه مصرف برنج در کشور حدود 15 درصد بوده ولی در حاضر برخی‌ها ادعا می‌کنند که این سرانه به 45 کیلوگرم رسیده است.
رئیس سابق دانشگاه شیراز افزود: مصرف برنج چاقی و بیماری‌های مختلفی را در پی دارد که وزارت بهداشت در این زمینه گزارش‌های پیاپی را ارائه کرده است.
زمانی با انتقاد از افزایش میزان واردات غذای دام به کشور تاکید کرد: در حال حاضر میزان واردات غذای دام در کشور بالاست که با بررسی دقیق می‌توانیم بسیاری از زباله‌ها که از شهرها خارج می‌شود را به عنوان غذای دام مورد استفاده قرار دهیم.
رئیس سابق دانشگاه شیراز تصریح کرد: شاید خودکفایی در برخی از محصولات کشاورزی کار سختی باشد ولی با برنامه‌ریزی کشور ما امکان خوداتکایی در این زمینه را دارد.