توضیح وزیر نیرو درباره افزایش قیمت برق
وزیر نیرو با دفاع از افزایش ۱۰ درصدی قیمت برق و تاکید بر اینکه پرداخت یارانه مانع توسعه صنعت آب و برق است، گفت: برق ۲۲۰ تومانی را ۵۰ تومان به مردم میفروشیم.
حمید چیتچیان در یک برنامه تلویزیونی با انتقاد از پرداخت یارانه برق به مردم، گفت: در کشورهای پیشرفته جهان یارانه برق پرداخت نمیشود و کشورهایی که یارانه پرداخت میکنند، رشد و توسعه خوب و مطلوب ندارند. وزیر نیرو با اعلام اینکه هماکنون هزینه تولید، انتقال و توزیع یک کیلووات ساعت برق بدون احتساب قیمت سوخت در کشور حدود ۸۰ تومان است، تصریح کرد: با احتساب ۱۳ سنت نرخ گاز، هزینه تمام شده هر کیلووات تولید برق به ۲۲۰ تومان افزایش مییابد و این در حالی است که نرخ متوسط فروش برق در سال جاری به ازای هر کیلووات ساعت ۵۰ تومان بوده است.
وی در ادامه حجم کل بدهیهای انباشت وزارت نیرو را حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: با قیمت فعلی فروش برق، جهش مصرف این انرژی طبیعی به نظر میرسد به طوری که پیشبینی میشود رشد مصرف برق برای سال آینده به ۱/۲ افزایش یابد که در این صورت خطر خاموشیهای تابستانی جدی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه مشترکانی که مصرف برق بالایی دارند دلیلی ندارد یارانه دریافت کنند، یادآور شد: اقتصاد صنایع آب و برق باید احیا شود تا امکان انجام سرمایهگذاری مطلوب در این صنایع مادر فراهم شود.
چیتچیان با اشاره به مجموعه اقدامات انجام گرفته برای احیای نظام تعرفهای در صنایع آب و برق، افزود: هم اکنون قیمت برق در کشورهایی همچون افغانستان، پاکستان که درآمد کمتری نسبت به مردم ایران بالا بوده و این در حالی است که در ترکیه هر کیلووات برق به قیمت ۱۷ سنت فروخته میشود. باید توجه کرد که افزایش ۱۰ درصدی و ۲۰ درصدی تعرفه برق به معنای اجحاف در حق مردم نیست. چیتچیان در خصوص آخرین وضعیت تراز تولید و صادرات برق کشور اظهار داشت: ایران به ۴ کشور ترکیه، عراق، پاکستان و افغانستان برق صادر میکند و تبادل انرژی با جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکمنستان در حال انجام است.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی سالانه حدود ۱۲ میلیارد کیلووات ساعت برق از کشور صادر میشود، بیان کرد: در حوزه صادرات کالا و خدمات فنی مهندسی هم اکنون ۲۳۶ پروژه توسط شرکتهای ایرانی در ۲۷ کشور جهان به ارزش یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار انجام شده است.
چیتچیان در ادامه یکی از برنامههای در دست اجرا در صنعت برق را کاهش اتلاف و تلفات انرژی در شبکه تولید، انتقال و توزیع برق به کمتر از ۱۰ درصد تا مهر ماه سال ۱۳۹۴ عنوان کرد و یادآور شد: در صورت کاهش تلفات به زیر ۱۰ درصد سالانه ۸۰۰ میلیون دلار صرفهجویی میشود.