kayhan.ir

کد خبر: ۳۸۰۰۷
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۱
مسعود هاشمیان:

ایران با اقتصاد مقاومتی به قدرت نخست منطقه تبدیل می‌شود

مدیرکل اقتصادی و سرمایه‌گذاری وزارت نفت گفت: اقتصاد مقاومتی براساس ایجاد پتانسیل‌های لازم برای تبدیل اقتصاد کشور به اقتصاد طراز اول منطقه است که از دیرباز مورد تأکید و توجه مقام معظم رهبری بوده است.



 مسعود هاشمیان افزود: اینکه ما مبحث اقتصاد مقاومتی را مطرح می‌کنیم به معنای مقاوم‌سازی پایه‌ها و بنیان‌های اقتصاد در مقابل هر نوع تهاجمی است که از حوزه اقتصاد بین‌الملل و یا سایر حوزه‌های دیگر بر مجموع اقتصاد ملی ما وارد می‌شود.
وی ادامه داد: بنابراین مقاوم‌سازی در مقابل آسیب‌ها و تکانه‌های خارجی یا هر عاملی که دشمنان ما بخواهند فراهم کنند باید یکی از شعائر اصلی اقتصاددانان کشور باشد.
هاشمیان اظهار داشت: این همایش یک همایش علمی است و راهکارهای علمی را برای سیاست‌گذاران تدوین می‌کند و وظیفه این همایش اجرای سیاست‌های مقاومتی نیست بلکه طراحی سیاست‌های اجرایی بر پایه بنیان‌های علمی برای مقاوم‌سازی اقتصاد است. وی اضافه کرد: آنچه در این کنگره جمع‌بندی می‌شود اجرایش بر عهده سیاستمداران کشور است که امید داریم آنها با استفاده از این پتانسیل علمی به خوبی در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بکوشند.
مدیرکل اقتصاد و سرمایه‌گذاری وزارت نفت در پایان به وظیفه مردم، مسئولان و رسانه‌ها در اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: مردم و مسئولان باید با همدلی برای رسیدن به هدف و آمال سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تلاش کنند و رسانه‌ها نیز در این بین باید با فرهنگ‌سازی و همراهی مردم و مسئولین را در این راه کمک نمایند.
توسعه صادرات راهکار کاهش وابستگی به درآمد نفت
 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در بخش ارزی چالش مهم این است که صادرات به اندازه کافی نیست که بتواند ارز مورد نیاز کشور را تامین کند و در این زمینه باید برنامه‌ریزی‌ها در جهت توسعه کالاها و خدمات صادراتی صورت گیرد.
داوود دانش‌جعفری در زمینه طراحی اقتصادی مقاوم در مقابل تهدید‌های دشمن معتقد است: نگاهی به گذشته اقتصاد ایران نشان می‌دهد که در برخی سال‌ها اقتصاد پررونق و در برخی دیگر وضعیت نامطلوب به لحاظ رشد پایین اقتصادی داشته‌ایم.
وی با تأکید بر ضرورت آسیب‌شناسی درباره رونق‌ها و رکودها در مسائل اقتصادی افزود: پس از شناسایی شاخص‌های موثر در آسیب‌ها باید آنها را در سیاست‌گذاری‌های جدید به کار گرفت تا به تجربیات تلخ گذشته برخورد نشود.
این استاد علوم اقتصادی معتقد است: دو عامل مهم در ایجاد نوسانهای اقتصادی تأثیر مستقیم دارد، نخست مربوط به سیاست‌های داخلی و عامل بعدی به مسائل بیرونی ارتباط دارد که به صورت برون‌زا در اقتصاد ایران تأثیر گذاشته است. دانش‌جعفری اظهار داشت: تحریم‌ها و کاهش قیمت جهانی نفت و مسائلی از این قبیل پیامد نوسانها را به دنبال داشت و مسئولان کشور باید برای هر کدام از مسائل راهکارهایی را پیدا کنند تا بتوان در مقابل نوسانهای مختلف مقاومت کرد.وی درباره لزوم و ضرورت قطع وابستگی اقتصاد کشور به بودجه نفت گفت: نفت در اقتصاد کشور دو کارکرد دارد، نخست بخش مهم و قابل توجهی از بودجه دولت را تامین و نقش دیگر آن تأمین ارز مورد نیاز واردات است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اکنون تعداد زیادی از کشورها بودجه عمومی خود را از محل مالیات تأمین می‌کنند و اینکه در کدام بخش می‌توان میزان مالیات را افزایش داد، مسئله مهمی است که باید مورد بررسی قرار گیرد.
دانش‌جعفری افزود: چالش مهم این است که صادرات کشور به اندازه‌ای نیست که ارز مورد نیاز کشور را تامین کند، در این زمینه باید برنامه‌ریزی‌ها به منظور توسعه کالاها و خدمات صادراتی باشد. وی اضافه کرد: اکنون صادرات غیرنفتی به جایگاهی رسیده که بتواند ارز مورد نیاز کشور را تأمین کند، اما بخشی از نارسایی‌ها به کافی نبودن منابع ارز برای واردات ارتباط دارد.
به گفته این استاد علوم اقتصادی بخشی از درآمد ارزی که از محل صادرات تحصیل می‌شود، در اقتصاد داخلی راه پیدا نمی‌کند، بلکه در بیرون از مرزها رسوب می‌کند.