فاصله ایران و قطر در تولید گاز از پارسجنوبی کاهش مییابد
با افزایش تولید گاز در پارسجنوبی فاصله ایران و قطر در تولید گاز کاهش مییابد.
علیاکبر شعبانپور مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارسا در نشستی خبری و در تشریح روند راهاندازی فاز 12 پارسجنوبی گفت: فاز 12 معادل 3 میلیارد فوت مکعب (84 میلیون متر مکعب) گاز ترش از دریا برداشت کرده و در نهایت پس از فرآورش و جداسازی میعانات گازی و سایر فرآوردهها، حدود 75 میلیون متر مکعب گاز شیرین به شبکه سراسری تزریق میکند.
وی ادامه داد: سه سکوی اصلی و یک سکوی اقماری برای فاز 12 پیشبینی شده که گاز تولیدی را با سه خط لوله 32 اینچ به پالایشگاه خشکی انتقال میدهد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اضافه کرد: سه سکوی اصلی فاز 12 به بهره برداری رسیدهاند و سکوی چهارم قرار است پس از تعیین مکان مناسب، احداث شود.
شعبانپور اظهار داشت: قرارداد توسعه این فاز سال 84 منعقد شده است، اما اولین سکو در بهمن ماه سال 92 و اولین واحد شیرینسازی اسفندسال گذشته، فعالیت خود را آغاز کرد. وی با بیان اینکه اجرای این طرح حدود 110 ماه (معادل 9/5 سال) طول کشیده است، گفت: توسعه این فاز تا سال 1388 روند کندی را داشت و از سال 1389 روند عقد قراردادهای مربوط به آن افزایش یافت، اما تا زمان تحویل به تیم جدید در سال 1392 حدود 90 درصدی پیشرفت داشت.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به طولانی شدن این طرح گفت: اجرای یک پروژه شامل مراحل مختلفی مانند محوطهسازی، فنسکشی، ساختمانسازی، نصب تجهیزات سنگین مانند جرثقیل، لولهکشی، نصب اتصالات، نصب تجهیزات پیشرفته و حساس و در نهایت پیش راهاندازی و راهاندازی است. شعبانپور افزود: در ابتدای کار که قرار است محوطهسازی و فنسکشی انجام شود، روند کار به سرعت پیش میرود، زیرا کارها بسیار ساده بوده و پیچیدگی زیادی ندارند، اما با پیشرفت کار و به ویژه پس از رسیدن پروژه به مرز 90 درصد، وارد مراحل تخصصی، پیچیده و حساس کار میشویم که اگر بخشهای پیشین کار به خوبی انجام نشده باشد، روند توسعه بسیار کند میشود. وی تصریح کرد: فاز 12 را با پیشرفت 90 درصد و در مرحله حساس کار تحویل گرفتیم و به سرعت توانستیم کارها را پیش ببریم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: قطر در حال حاضر روزانه 22 میلیارد فوت مکعب گاز برداشت میکند، اما میزان تولید گاز ایران از پارس جنوبی 15 میلیارد فوت مکعب است.
شعبانپور خاطرنشان کرد: با تکمیل فازهای پارسجنوبی و همچنین راهاندازی فاز 19 میزان تولید گاز ایران به 17 میلیارد فوت مکعب افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به روند بهرهبرداری از فاز 12 پارسجنوبی به عنوان بزرگترین پالایشگاه گازی، میزان سرمایهگذاری در این پروژه را 7/3 میلیارد دلار و درآمد سالانه ناشی از تولید گاز و میعانات گازی را سالانه 6 میلیارد دلار اعلام و خاطرنشان کرد: پیمانکار فاز 12 طی 10 سال گذشته همواره شرکت پتروپارس بوده اما آنچه در پیشبرد این پروژه طی یک سال اخیر تاثیر داشته، هنر مدیریت بوده است.