kayhan.ir

کد خبر: ۳۷۶۴۴
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۲
عضو کمیسیون تلفیق :

نداشتن اطلاعات 15 میلیون ایرانی اعتراف بدی است

عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با اشاره به اظهارات رئیس سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفت: اعتراف بدی است که با این همه خرج و دفتر و دستک گفته می‌شود آمار ۱۵ میلیون نفر را نداریم.

ایرج ندیمی در گفت‌وگو با فارس در خصوص اینکه گفته می‌شود مصوبه کمیسیون تلفیق در رابطه با سقف درآمدی 2/5 میلیون تومان برای شناسایی دهک‌ها شفاف نیست، اظهارداشت: قانون کاملاً روشن است و کلمه خانوار در مصوبه آمده البته برخی از نمایندگان معتقدند باید مبنای 2/5 میلیون تومان سرپرست خانوار باشد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در پاسخ به این سوال که رئیس سازمان هدفمندی یارانه‌ها عنوان کرده اطلاعات 7 تا 15 میلیون از افراد جامعه در هیچ بانک اطلاعاتی وجود ندارد، تصریح کرد: اگر این اطلاعات وجود ندارد اعتراف بدی است که طی این سالها این همه خرج و دفتر و دستک ایجاد شده اما اطلاعات از جامعه ایرانی وجود ندارد. در حقیقت این موضوع نگران‌کننده است و نمی‌تواند مبنای درستی باشد.
وی تاکید کرد: بر فرض صحت این موضوع باید از کسانی که شناسایی شده‌اند و اطلاعاتشان موجود است شروع و به تدریج اطلاعات را اصلاح کرد، در حقیقت باید کار با اطلاعات موجود شروع شود.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه زمزمه عدم توانایی در اجرای شناسایی دهک‌ها قابل تأمل است، بیان داشت: نباید گریز از اجرای قانون با این ادعا که اطلاعات خانوار کامل نیست وجود داشته باشد.
ندیمی با تاکید بر اینکه هنگام نشست کمیسیون تلفیق نماینده دولت و رئیس سازمان مدیریت برنامه‌ریزی کشور حضور داشت و آن را تائید کرده است، گفت: نماینده دولت این موضوع را قبول کرده و نباید افراد دیگر در این زمینه مخالفت کنند.
وی نکته دیگر را موضوع درآمد 37 هزار میلیارد تومانی در لایحه بودجه 94 دانست و افزود: در این راستا مجلس به کمک دولت آمده زیرا عملاً نمی‌تواند بیشتر از 37 هزار میلیارد به یارانه نقدی بپردازد و اگر شناسایی دهک‌ها رخ ندهد دولت در پرداخت‌ها با مشکل مواجه خواهد شد.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه اعضاء و محل سکونت خانوار نیز در مصوبه مجلس وجود ندارد، اظهارداشت: قطعاً یارانه بگیران حساب داشته و با اطلاع و هشدار می‌توان مسئله را حل کرد و اگر برای کوتاه مدت یارانه متوقف شود خانوارها اطلاعات خود را اصلاح می‌کنند، یارانه نقدی سهم‌الارث نیست که بخواهیم آن را این‌گونه توزیع کنیم و به همه برسد بلکه کمک جبرانی بوده که نمی‌تواند در سال‌های آینده ادامه پیدا کند و دولت باید در این زمینه طبقات برخوردار و غیربرخوردار را تعریف کند.
قانون باید اجرایی شود
وی در پاسخ به این سوال که معاون اول رئیس جمهوری گفته است نمی‌توانیم مصوبه مجلس را در بحث شناسایی پردرآمدها اجرا کنیم، گفت: نماینده دولت در بودجه نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بوده که براساس نظر آنها عمل کردیم، البته این اظهارات قابل تأمل است اما نمی‌تواند در اجرا ملاک باشد به ‌هر حال قانون باید اجرایی شود. عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در پاسخ به این سوال که ضمانت اجرایی قانون چه خواهد بود، گفت: قطعاً قانونی شدن این موضوع ضمانت اجرایی خواهد بود و دولت موظف به اجرا است، در لایحه بودجه سال جاری در بحث شناسایی دهک‌ها به دولت اجازه داده شده بود اما قطعاً در بودجه سال آینده این موضوع مسئله تکلیفی است.