kayhan.ir

کد خبر: ۳۷۶۲۳
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۷
به علت دریافت بهره مالکانه سنگین

سهام برخی شرکت‌های معدنی واگذار می‌شود

مدیرعامل بانک سپه از برنامه خروج این بانک از برخی از شرکت‌های معدنی مطابق شرایط و مقتضیات بازار سرمایه خبر داد و گفت: از آنجا که دریافت بهره مالکانه سنگین از معادن سنگ آهن، اجرای طرح‌های توسعه این صنعت را با مخاطره مواجه کرده، فعالیت در این بخش اقتصادی نیست.

 سیدکامل تقوی نژاد که به دنبال اعتراضات مکرر سهامداران خرد صنعت سنگ آهن راجع به بهره مالکانه با خبرنگاران سخن می‌گفت، افزود: پرداخت بهره مالکانه 25 یا 30 درصدی تهدیدی پیش روی سنگ‌آهنی هاست که در نهایت تحقق اهداف شرکت‌های چادرملو و گل‌گهر را دست نیافتنی خواهد کرد.
وی در خصوص دلیل ماندگاری بانک سپه در شرکت‌های سنگ‌آهنی، گفت: سرمایه‌گذاری این بانک در صنعت سنگ‌آهن موجب رشد و بالندگی این صنعت شده و چه بسا اگر بانک سپه سرمایه خود را در صنایع دیگر متمرکز می‌کرد، با بازده بیشتری مواجه شود اما سرمایه‌گذاری در صنعت سنگ‌آهن هرچند دیر به بازدهی رسید اما یکی از استراتژیک‌ترین صنایع کشور را به بالندگی رساند و اساسا صنعت فولاد کشور را از تامین مواد اولیه بی نیاز کرد.
این سهامدار عمده شرکت‌های سنگ آهنی، گفت: بانک سپه قصد واگذاری برخی شرکت‌های خود از جمله سرمایه‌گذاری امید، گل گهر و چادرملو را مطابق شرایط و مقتضیات بازار سرمایه دارد، اما دریافت بهره مالکانه سنگین از این شرکت‌ها هیچ ارتباطی به برنامه بانک سپه از خروج از بنگاهداری ندارد، چرا که بیشتر سهامداران شرکت‌های مزبور بیش از 100 هزار نفر از بازنشستگان صنعت فولاد و صندوق بازنشستگی کارکنان بانک‌ها و همچنین دارندگان سهام عدالت هستند و باید از منافع آنان در این موضوع صیانت شود.
این مقام اجرایی در بانک سپه افزود: قبل از ورود سهام دو شرکت گل‌گهر و چادرملو به بازار سرمایه، در امیدنامه این شرکت‌ها به منظور معرفی به فعالان بورسی، به برخورداری از پروانه بهره برداری از معادن دو سنگ‌آهن چادرملو و گل‌گهر اشاره و از آن به عنوان مزیت‌های این دو شرکت نام برده شده بود؛ براین اساس بود که عرضه سهام این شرکت‌ها در بازار سرمایه با استقبال سهامداران مواجه شد.
تقوی نژاد با بیان اینکه اما پس از عرضه سهام این دو شرکت در بازار سرمایه پروانه این دو معدن لغو و در اختیار ایمیدرو قرار گرفت، ادامه داد: برنامه دولت در دریافت حق مالکانه از این دو شرکت از محل بخشی از درآمد سنگ‌آهنی‌ها مانع از سرمایه‌گذاری‌های جدید بخش خصوصی در بخش معدن شده است.
وی تصریح کرد: بانک سپه به عنوان سهامدار عمده این شرکت‌های معدنی به منظور اجرای طرح‌های توسعه شرکت‌های چادرملو و گل گهر تاکنون سودی از آنها دریافت نکرده و تمام درآمدهای این بخش، صرف طرح‌های توسعه‌ای و تکمیل زنجیره تولید از سنگ آهن تا مقاطع فولادی شده است.
مدیرعامل بانک سپه گفت: درخواست سهامداران حقیقی شرکت هم بازگرداندن پروانه بهره برداری این معادن به شرکت‌های گل گهر و چادرملو است و امیدواریم این مهم که جزو حقوق صاحبان سهام است، زودتر محقق شود و با توسعه سرمایه‌گذاری‌ها در این صنعت استراتژیک، شاهد خودکفایی کشور در صنعت فولاد و ایجاد اشتغال مولد در محروم‌ترین مناطق کشور باشیم.