کد خبر: ۳۱۵۲۴۲
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۹
با حضور شهردار و جمعی از مدیران شهری

سامانه «تاکسی اینترنتی» شهرداری تهران آغاز به کار کرد

مراسم رونمایی از سامانه تاکسی اینترنتی شهرداری تهران، روز شنبه با حضور شهردار، رئیس شورای شهر و جمعی از مدیران شهری پایتخت برگزار شد.
به گزارش کیهان، برنامه کاربردی «شهرزاد» در همکاری راهبردی با سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران، از سامانه نوین «تاکسی برخط شهرزاد» رونمایی کرد. خدمتی مبتنی بر فناوری که قرار است با استفاده از تاکسی‌های شاسی‌بلند تمام‌برقی و تاکسی‌های معمولی چهره‌ای تازه به حمل‌ونقل درون‌شهری پایتخت ببخشد.
«تاکسی برخط شهرزاد» به سفارش سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران با هدف ارتقای کیفیت سفر‌های درون‌شهری، کاهش آلودگی هوا و به‌کارگیری فناوری‌های نوین در سیستم حمل‌ونقل عمومی طراحی شده است.
شادی مالکی، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران دیروز در مراسم رونمایی از این سامانه که با حضور شهردار تهران، رئیس شورای شهر تهران و جمعی از مسئولان شهری برگزار شد، اظهار داشت: امروز شاهد رویداد رونمایی از سرویس تاکسی اینترنتی هستیم که تحولی در حوزه حمل‌ونقل دیجیتال است. حوزه حمل‌ونقل حوزه‌ای است که امکان توقف خدمات برای لحظه‌ای وجود ندارد. در این میان تاکسی‌ها از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند.  از ۳۷درصد حق‌السهم ناوگان عمومی، ۱۸درصد سهم تاکسی‌هاست و روزانه سه میلیون نفر از شهروندان با تاکسی‌ها در سطح شهر تردد می‌کنند.
مالکی با بیان اینکه مرحله اول تاکسی اینترنتی، سال گذشته اجرا شد که برای رانندگان ایجاد انگیزه کرد و اکنون شاهد رونمایی از بخش نهائی و پیوستن تاکسی‌های گردشی به این خط هستیم، افزود: در ادامه طرح تاکسی بانوان، سالمندان، کودکان مدارس و مدارس استثنایی مواردی هستند که به این عرصه خواهند پیوست.
وی ادامه داد: شهرداری تهران با راه‌اندازی «سامانه تاکسی برخط»، گام مهمی در نظارت آنلاین بر عملکرد تاکسیرانان، پایش هوشمند تاکسی‌ها و اجرای طرح نرخ شناور کرایه برداشته است. در مرحله دوم این برنامه، خدمات مشابه بستر‌های اینترنتی حمل‌ونقل پیاده‌سازی خواهد شد تا شهروندان بتوانند درخواست سفر را از هر نقطه، ثبت و تاکسی موردنظر را انتخاب کنند.
شروع رسمی سامانه تاکسی اینترنتی
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی تهران بیان داشت: این سامانه از امروز به صورت رسمی با نرم‌افزار خاص کار خود را شروع کرد. این بستر مطالبه همه تاکسیرانان بود و این تنها یک بستر اینترنتی نیست بلکه موجب ارتقای خدمت‌رسانی، بهبود وضعیت معیشیتی تاکسیرانان و ایجاد امنیت 
است.
مالکی در تشریح نحوه عملکرد این سامانه گفت: مدل فعالیت این پلتفرم دقیقاً مشابه سایر پلتفرم‌های اینترنتی شناخته‌شده است؛ با این تفاوت که نرخ کرایه کاملاً براساس مصوبه شورای شهر دریافت می‌شود، هیچ کارمزدی از راننده دریافت نمی‌شود و اگر هم دریافت شود، عدد آن بسیار ناچیز است.
وی افزود: در حال حاضر ۸۰هزار دستگاه تاکسی در شهر تهران فعالیت می‌کنند و نظارت سنتی بر این حجم امکان‌پذیر نیست. اما در سامانه هوشمند، از لحظه شروع سفر، اطلاعات ثبت می‌شود و ما می‌توانیم به‌راحتی متوجه شویم یک تاکسی در روز چند ساعت فعال بوده، چه مسافتی پیموده و چه میزان کرایه دریافت کرده است.
 ثبت‌نام بیش از 50 هزار نفر 
در تاکسی اینترنتی
مدیرعامل سازمان تاکسیرانی با اشاره به روند استقبال رانندگان، گفت: تا این لحظه بیش از ۵۰هزار راننده تاکسی ثبت‌نام کرده‌اند و پنج‌هزار تاکسی نرم‌افزار را نصب کرده و در حال خدمات‌رسانی هستند. پیامک اطلاع‌رسانی برای تمام رانندگان ارسال شده و روند ثبت‌نام ادامه دارد.
مالکی درباره وضعیت تاکسی‌های خطی نیز افزود: تاکسی‌های خطی طبق روال گذشته فعالیت دارند، اما در برخی خطوط که در ساعات غیر اوج ترافیک مسافر کمتری دارند، رانندگان می‌توانند به‌صورت درصدی وارد پلتفرم شوند. این کار هم به حل مشکل کمبود مسافر کمک می‌کند، هم بهبود معیشت رانندگان را به همراه دارد.
 پوشش گسترده تاکسی اینترنتی شهرداری
شهردار تهران نیز در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران با اشاره به راه‌اندازی تاکسی اینترنتی شهرداری و برنامه‌های نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، با تأکید بر رویکرد مدیریت شهری در ارزان‌سازی خدمات اظهار داشت: ممکن است برخی تلاطم‌های قیمتی از سوی شرکت‌ها ایجاد شود، اما ما با مصوبات شورا و نظارت دقیق، ثبات و آرامش را در حوزه قیمت‌گذاری فراهم می‌کنیم.
علیرضا زاکانی با اشاره به پوشش گسترده تاکسی اینترنتی شهرداری، افزود: این سامانه در تمام سطوح شهر خدمات ارائه می‌کند و رانندگان، به‌ویژه بانوان، نیز در چارچوب بسته‌های حمایتی و تسهیلات نوسازی قرار دارند.
زاکانی در ادامه از نوسازی گسترده ناوگان حمل‌ونقل خبر داد و گفت: قرارداد هزار و 381 واگن مترو نهائی شده که از بهمن‌ماه وارد خطوط خواهد شد. همچنین قرارداد تأمین سه‌هزار اتوبوس دیزلی و سه‌هزار و 500 اتوبوس برقی منعقد شده که بخشی از آنها داخلی و بخشی خارجی است و به‌تدریج وارد خطوط خدمت می‌شود.
وی ادامه داد: هم‌اکنون بیش از ۱۵۰ اتوبوس آماده تحویل در تهران داریم و تا پایان سال، حدود 6هزار و 700 دستگاه اتوبوس جدید به شبکه اتوبوسرانی اضافه خواهد شد. اتوبوس‌های BRT و دوکابین نیز خریداری شده و پیش از شهریورماه وارد چرخه خدمت خواهند شد.