اهرمهای فعلی آمریکا برای رسیدن به توافق مورد نظر ترامپ کافی نیست
نشریه آمریکایی هیل در گزارشی تحلیلی اذعان کرده است که مشاوران ترامپ ممکن است تلاش کنند او را قانع کنند که راه میانبری برای اعلام یک پیروزی تاریخی وجود دارد، بدون اینکه بخواهد به برنامه غنیسازی ایران پایان دهد یا تغییر واقعی در رفتار منطقهای آن ایجاد کند. آنها ممکن است، همانطور که مشاوران اوباما نیز گفته بودند، پیشنهاد دهند که اهرمهای فعلی آمریکا برای رسیدن به هدف نهائی کافی نیست.
به گزارش این نشریه، راهبرد مقامات آمریکایی درباره مذاکرات با ایران نهتنها مبهم و چندپهلوست، بلکه گاه متناقض نیز هست. به نوشته این نشریه، دونالد ترامپ در موضوع ایران مواضعی متزلزل و چندگانه اتخاذ کرده است.
در بخشی از گزارش هیل آمده است که ترامپ گاه بر جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هستهای تأکید کرده و تلویحاً اجازه ادامه غنیسازی محدود را داده، اما در برههای دیگر خواستار توقف کامل غنیسازی شده است.
این نشریه همچنین نوشت: مشاوران ترامپ ممکن است تلاش کنند او را قانع کنند که راه میانبری برای اعلام یک پیروزی تاریخی وجود دارد - پایان دادن به هرگونه امکان ساخت بمب هستهای توسط ایران - بدون اینکه بخواهد به برنامه غنیسازی ایران پایان دهد یا تغییر واقعی در رفتار منطقهای آن ایجاد کند. آنها ممکن است، همانطور که مشاوران اوباما نیز گفته بودند، پیشنهاد دهند که اهرمهای فعلی آمریکا برای رسیدن به هدف نهائی کافی نیست.
هیل همچنین نوشت: گاهی ترامپ بر هدف محدود جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای تمرکز کرده است؛ به این معنا که توافقی ممکن است مجاز به غنیسازی محدود اورانیوم توسط ایران باشد، شاید با نظارت سختگیرانهتر یا بندهای انقضای طولانیتر از توافق دوران اوباما. در مواقع دیگر، ترامپ از این ایده حمایت کرده که تنها راه مطمئن برای جلوگیری از حرکت مخفیانه ایران به سوی بمب هستهای، اصرار بر توقف کامل غنیسازی اورانیوم است.
مقامات آمریکایی و ترامپ به صورت متناقض پیامهایی درباره ایران میگویند
وی در ادامه نیز افزود: تا اینجای کار، چالش ارزیابی استراتژی آمریکا نسبت به این مذاکرات، نه در کمحرفی مقامات آمریکایی، بلکه در پرحرفی آنهاست - آن هم اغلب بهصورت متناقض. حتی خود رئیسجمهور نیز پیامهایی متضاد درباره ایران ارسال کرده است.
تهدیدهای افراطی ترامپ با تئوری موسوم به «مرد دیوانه»
در قبال ایران جواب نمیدهد
پیشتر نیز این رسانه مطرح کرده بود: تهدیدهای افراطی ترامپ با تئوری موسوم به «مرد دیوانه»، بهمرور اعتبار خود را از دست میدهند؛ اگر جنگ را مانند بازی قمار در نظر بگیریم یک طرف بازی در نهایت بلوف طرف مقابل را خواهد خواند و زمانی که این اتفاق بیفتد بلوف زننده فقط دو گزینه دارد: بازی را ادامه دهد یا عقبنشینی کند. اکنون بیش از هر زمان دیگر مشخص است که آمریکاییها نه راهبرد منسجمی برای مذاکره با ایران دارند و نه ارادهای برای ایستادگی در برابر قدرت منطقهای جمهوری اسلامی. آنچه ترامپ و مشاورانش میخواهند، تنها نمایش دیپلماتیک است.