کد خبر: ۳۱۰۴۷۸
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۱
با وقت‌کشی وزارت راه و شهرسازی 

پیشرفت سفت‌کاری نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید صفر شد

 
 
 
در حالی معاون وزیر راه و شهرسازی اواسط فروردین امسال از سفت‌کاری 11 هزار و ۷۹۲ واحد نهضت ملی مسکن خبر داده بود که دیروز همین آمار را به‌عنوان یک دستاورد اعلام کرد!
به گزارش خبرگزاری تسنیم، شهرام ملکی، اواسط فروردین‌ماه امسال با ارائه آماری از پروژه‌های نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید اعلام کرد: تاکنون 81 هزار و 899 واحد به مرحله اجرای فونداسیون رسیده‌اند که از این تعداد، 23 هزار و 725 واحد معادل 41 درصد، در دولت چهاردهم و تا پایان اسفندماه 1403 اجرا شده‌ است.
وی از پیشرفت 40 هزار و 535 واحد تا مرحله اسکلت و اجرای سقف خبر داد و گفت: از این تعداد، 20 هزار و 533 واحد در دولت فعلی احداث شده‌ است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: شرکت عمران شهرهای جدید به‌منظور تحقق شعار سال و تسریع در تکمیل پروژه‌های در حال اجرا، همچنین توسعه خدمات زیربنایی و روبنایی، از ظرفیت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی نهایت بهره را می‌برد.
بر اساس این گزارش، از مجموع 141 هزار و 687 واحد نهضت ملی مسکن، 11 هزار و 792 واحد به مرحله سفت‌کاری رسیده‌ است. تاکنون نیز 6849 واحد به بهره‌برداری رسیده که 5263 واحد آن در شش‌ماهه نخست دولت چهاردهم تحویل شده است.
با این حال دیروز 20 اردیبهشت‌ماه 1404 مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در گفت‌وگویی اعلام کرد: شرکت موفق شده در مسیر تأمین یکی از مهم‌ترین مطالبات عمومی، یعنی مسکن مناسب و باکیفیت، گام بلندی بردارد. بر اساس آمار به‌روز، تعداد واحدهای دارای سفت‌کاری کامل از 4599 واحد به 11 هزار و 792 واحد رسیده که رشد 156 درصدی را نشان می‌دهد.
سنگ‌اندازی‌ها در خانه‌دار شدن مردم
گفتنی است، بررسی مقایسه‌ای آمارهای رسمی نشان می‌دهد عملیات سفت‌کاری پروژه‌های نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید طی یک ماه اخیر پیشرفتی نداشته است. نبود پیشرفت محسوس در مرحله سفت‌کاری طی یک ماه اخیر، این پرسش را به‌وجود آورده که آیا آمارهای تجمیعی ارائه‌شده پیش‌تر، ناظر بر واقعیات میدانی پروژه‌ها بوده‌ است یا یک نمایش شتاب‌زده برای آمارسازی در بخش مسکن؟
سنگ اندازی در مسیر نهضت ملی مسکن به وقت کشی ختم نمی‌شود. در حالی ساخت بخشی از پروژه‌های نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید آغاز شده که این طرح با سرعت‌گیری به نام حق‌الثبت قرارداد مشارکت مدنی مواجه شده است.
پروژه یاس شهر جدید هشتگرد (مِهستان) نمونه‌ای از این وضعیت است؛ جایی‌که یک مطالبه شش میلیارد و 100 میلیون تومانی بابت حق‌‌الثبت از سوی دفترخانه، بار مالی سنگینی را بر دوش متقاضیان و سازندگان تحمیل کرده و روند عقد قرارداد را با تاخیر و ابهام رو‌به‌رو ساخته است.
همچنین اعضای شرکت تعاونی مسکن شماره ۴ ناجا با اشاره به انتظار ۲۰ ساله خود برای دریافت زمین در کوشک زر هشتگرد خواستار ورود دستگاه‌های نظارتی و قضائی برای حل مشکل خود شدند. در حالی‌که داستان پرغصه تعاونی‌های مسکن تمامی ندارد؛ برخی به دنبال تکرار تجربه‌های شکست خورده هستند. بهترین راهکار خانه‌دار شدن مردم، ارائه زمین رایگان و تسهیلات ارزان ساخت به خود آنهاست.