کد خبر: ۳۱۰۰۶۸
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۰۵

امضای تفاهم‌نامه همکاری وزارتخانه‌های ورزش و علوم 

 
 
وزارتخانه‌های ورزش و جوانان و همچنین علوم، تحقیقات و فناوری در آستانه سی و دومین دوره بازی‌های یونیورسیاد، تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.
وزارت ورزش و جوانان در ادامه نشست‌های کارشناسی خود با فدراسیون‌های ورزشی، دیروز یکشنبه وضعیت فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی را بررسی کرد. این جلسه به منظور تحلیل و آنالیز تیم‌های ملی دانشگاهی برای حضور در بازی‌های دانشجویان جهان (یونیورسیاد ۲۰۲۵) برگزار شد. رویداد معتبری که هر دو سال یک بار با شرکت کشورهای مطرح جهان برگزار می‌شود.
اتفاق درخور توجه، نشست تخصصی فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی، حضور حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بود که به دعوت احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در این جلسه شرکت کرد. هدف از این حضور، انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دو وزارتخانه، در راستای بهره‌مندی از ظرفیت‌های طرفین درخصوص توسعه ورزش دانشگاهی و به تبع آن ارتقاء سطح کیفی ورزش قهرمانی و همگانی در کشور بود.
احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در ابتدای این جلسه درخصوص حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست کارشناسی کاروان ورزش دانشگاهی ایران، اعزامی به بازی‌های یونیورسیاد ۲۰۲۵ آلمان گفت: با توجه به در پیش بودن بازی‌های دانشجویان جهان این برنامه را ترتیب دادیم تا ضمن بررسی شرایط آماده‌سازی ورزشکاران شرکت‌کننده در این مسابقات، تفاهم‌نامه‌ای را هم با وزارت علوم به امضا برسانیم. به هر حال یونیورسیاد در سطح جهانی برگزار می‌شود و برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است و باید هر کاری کنیم که کاروان ورزش ایران حضوری موفق داشته باشد. این تفاهم‌نامه کمک می‌کند که همکاری‌های مشترک دو وزارتخانه بیشتر شود. دانشگاه‌های کشور به لحاظ امکانات و نیروی انسانی ظرفیت بالایی دارند و ما باید از این فرصت، جدای از بحث توسعه ورزش دانشگاهی، در حوزه ارتقاء ورزش قهرمانی و همگانی نیز استفاده کنیم.
وی با تاکید به این که ورزش در تمامی سطوح متعلق به وزارت ورزش و جوانان است، ادامه داد: در گذشته شرایط به این صورت بود که ورزش در سطوح دانشگاهی، نیروهای مسلح، دانش‌آموزی و... از وزارت ورزش و جوانان جدا شده بود و از این وضع رضایت نداشتیم، چرا که معتقدیم ورزش در همه بخش‌ها متعلق به وزارت ورزش و جوانان است و ما باید پاسخگو باشیم. بنابراین تعامل با وزارتخانه‌هایی چون علوم و آموزش و پرورش را در دستور کارمان قرار دادیم تا بیشتر به بهبود کیفی ورزش قهرمانی و همگانی کمک کنیم. حتی درصددیم که انجمن ورزش جامعه پزشکی را هم تاسیس کنیم. در همین چند وقت اخیر دو کاروان ورزش دانش‌آموزی در بازی‌های جهانی زیر ۱۵ و زیر ۱۸ سال شرکت کرد و بین ۶۰ کشور توانستیم به دو رتبه پنجم و ششمی برسیم. اتصال بین ورزش دانش‌آموزی و دانشگاهی باید همواره برقرار باشد، چرا که از این بستر است که استعدادها شناسایی می‌شوند و ورزش قهرمانی رشد می‌کند.