آمریکا در جنگ اوکراین 265 میلیارد دلار سلاح به اروپا فروخت!
آمریکا در جریان جنگ اوکراین چیزی بالغ بر
265 میلیارد دلار از کنار فروش سلاح به اروپاییها، پول به جیب زده است.
جنگ اوکراین اگر چه برای اوکراین و مردمانش، جز خسارت، مرگ و نابودی آوردهای نداشته و کل این کشور را ویران و دهها هزار کشته و زخمی و میلیونها آواره بر جای گذاشته است اما، برای خود آمریکا آورده اقتصادی، نظامی و سیاسی بسیار بالایی داشته است. افزایش بهای گاز صادراتی آمریکا به اروپا، افزایش وابستگی امنیتی اروپا به آمریکا، افزایش حضور نظامی واشنگتن در شرق اروپا و افزایش فروش سلاح آمریکا به اروپا تنها بخشی از آورده این جنگ برای آمریکا بوده است. در همین رابطه فرمانده عالی نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) در اروپا در اظهاراتی با بیان اینکه فروش تسلیحاتی آمریکا به اروپا از آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین ۶۰۰ درصد افزایش یافته است، اظهار داشت: «ارزش سفارشهای تسلیحاتی کشورهای اروپایی از آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین تاکنون به
۲۶۵ میلیارد دلار رسیده است.»
به گزارش ایرنا خبرگزاری دولتی تاس، «کریستوفر کاولی» در جلسه استماع کمیسیون نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا با بیان اینکه در حال حاضر 4 هزار مورد سفارش تسلیحاتی از سوی کشورهای اروپایی به صنایع نظامی آمریکا ارجاع شده است، یادآور شد: آنها برای خرید سلاحهای آمریکایی صف کشیدهاند. وی در ادامه با تاکید بر اینکه به عنوان فرمانده عالی نیروهای ناتو در اروپا به دنبال ارتقای قدرت نظامی اعضای سازمان ناتو در کوتاهترین زمان ممکن است، خاطرنشان کرد: «به همین دلیل من خرید هر چه بیشتر تسلیحات آمریکایی از سوی این کشورها را تشویق میکنم و از سوی دیگر سادهترین راه برای اینکه اعضای ناتو از سازگاری سامانههای تسلیحاتی و تجهیزات نظامی خود با یکدیگر مطمئن شوند، خرید این سامانهها و تجهیزات از آمریکا است.»
تشدید جنگ
شبکه تلویزیونی سیانان هم در مطلبی با اشاره به تلاش واشنگتن برای توقف جنگ در اوکراین از یکسو و افزایش حملات روسیه در بحبوحه ضربالاجل «دونالد ترامپ» به همتای روس برای آمدن به پای میز مذاکرات صلح به دلایل وضعیت جاری این درگیری پرداخته است.
«سیانان» در گزارش خود مینویسد حملات روسیه علیه اوکراین در سراسر خط مقدم افزایش یافته است اما هنوز مشخص نیست بهرغم هشدارهای اوکراین، حملات اخیر روسیه پیش درآمد یک حمله بزرگ بهاری نیروهای روسیه باشد یا خیر. به گزارش ایرنا سیانان اذعان کرده است که تسلیح اوکراین از سوی اروپا در بحبوحه تردیدها از حمایت نظامی آمریکا در بهترین حالت، ممکن است چند سال به طول انجامد تا به نتیجه برسد. این رسانه در پایان با اشاره به اعلام هفته گذشته پوتین مبنی بر بزرگترین دوره سربازی اجباری در بیش از ۱۰ سال گذشته و جاهطلبی وی برای ایجاد ارتشی با
۱.۵ میلیون سرباز فعال، استدلال کرده است که تشدید حملات هوائی روسیه هیچ نشانهای از کندی روند جنگ ندارد و حاکی از یک کارزار فرسایشی برای فشار بر اوکراین است.