قربانیان زبالههای کشورهای اروپایی
بر اساس دادههای یورواستات، کشورهای اروپایی برای رهایی از پیامدهای زبالههای تولیدشده در این کشورها حجم قابلتوجهی از زبالههای خود را به کشورهای دیگر منتقل میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از لندن، بر اساس این گزارش به ترتیب کشورهای ترکیه، هند، پاکستان و اندونزی از مقاصد اصلی انتقال این زبالهها هستند.
عمدهترین زبالهها شامل ضایعات فلزی (آهن و فولاد) است که مقصد آن ترکیه است، کاغذ و مقوا که مقصد آن هند اعلام شده است و سپس زبالههای پلاستیکی است که هند و ترکیه مقاصد اصلی انتقال این نوع زبالههاست.
فعالان محیطزیست این اقدام دولتهای اروپایی را اقدامی غیراخلاقی و مغایر با اصول زیست محیطیاعلام و اضافه کردند این کشورها برای رهایی از هزینهها و عوارض ناشی از پسماند و بازیافت این زبالهها، آنها را به دیگر کشورها ارسال میکنند.
انگلیس از جمله کشورهایی است که بخشی از زبالههای خود را به دیگر کشورها منتقل میکند. به تازگی هواداران محیطزیست در این کشور گزارشی منتشر کردند که نشان میدهد تاکنون میلیونها نفر در هند به علت مشکلات زیستمحیطی و عوارض جسمی ناشی از بازیافت زبالههای انگلیسیها از جمله لاستیک مستعمل خودروها که به هند ارسال شدند، دچار عوارض جسمی شدهاند.
بر اساس گزارش منتشرشده در انگلیس، این کشور سالانه حدود ۵۰میلیون حلقه لاستیک زباله معادل 700هزار تن تولید میکند که بر اساس آمار رسمی، حدود نیمی از آنها به هند صادر میشوند تا بازیافت شوند.
انگلیس سالانه حدود ۱۰میلیون تن زباله به کشورهای دیگر صادر میکند که عمدهترین آنها ضایعات فلزی، زبالههای پلاستیکی و زبالههای الکترونیکی و الکتریکیاند.
بر اساس گزارشهای منتشرشده در انگلیس، در تازهترین خبر حدود دو ماه پیش، دو زن و دو کودک در انفجار کارخانهای در ایالت غربی ماهاراشترا، جایی که لاستیکهای اروپایی در حال بازیافت بود، کشته شدند.
جایی که پوشش گیاهی در حال مرگ و آبراهههای آلوده در اطراف آن مشاهده شد و روستاییان از سرفههای مداوم و مشکلات چشمی شکایت داشتند.
فعالان محیطزیست این اقدام انگلیس را مغایر با اصول انسانی و اخلاقی و معیارهای زیستمحیطی دانستند و بر ضرورت تغییر این رویکرد تاکید کردند.
هزینه بازیافت، سوخت و دستمزد در کشورهای اروپایی زیاد است و به همین علت این کشورها با پرداخت مبالغ کم به دیگر کشورها زبالههای خود را به آنجا ارسال میکنند.