روایت نماینده بورس از مجمع بزرگترین خودروساز کشور
واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی هنوز اتفاق نیفتاده است!
در حالیکه روایتهای متفاوتی از واگذاری ایران خودرو
به کروز و تکذیب آن از سوی این شرکت صورت میگیرد؛ معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، روایت جدیدی از ماجرا تعریف کرد و گفت: موضوع مجمع اخیر ایران خودرو، انتخاب هیئتمدیره بود و نه واگذاری و هنوز واگذاری اتفاق نیفتاده است!
به گزارش خبرنگار ما، در حالیکه برخی رسانهها، از واگذاری ایران خودرو به شرکت کروز، خبر دادند و بر سر قانونی بودن یا نبودن مجمع آن، هنوز بحث میکنند و از طرفی، کروز، انتساب سه نماینده بخش خصوصی در هیئتمدیره ایران خودرو به خود را رد میکند؛ معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، برگ جدیدی از روایت مجمع ایران خودرو را روی میز گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری فارس؛ «حمید یاری» با اشاره به موضوع مجمع اخیر شرکت ایران خودرو گفت: اولاً موضوع مجمع اخیر ایران خودرو، انتخاب هیئتمدیره بود و نه واگذاری. واگذاری اساساً امر دیگری است و هنوز اتفاق نیفتاده، اقدام مهمی هم از طرف سهامداران برای واگذاری انجام نشده است.
او افزود: دوم این که؛ در بهمنماه امسال مدت مأموریت دوساله هیئتمدیره ایرانخودرو طبق قانون منقضی میشد و لذا هیئتمدیره وقت تصمیم گرفته بود مجمع را دعوت کند. بنابراین هم دعوت قانونی بود و هم تشکیل آن. نماینده بورس هم همانطور که اعلام شد، به مواردی حاکی از رعایت نشدن مقررات در مجمع برخورد نکرد.
معاون نظارت بر بورس ادامه داد: باید چند نکته دیگر را عرض کنم؛ نماینده سازمان بورس هیچ صورتجلسهای را امضا نمیکند و صرفاً گزارش حضور خود و رویدادهای مهم را تنظیم و ارائه میکند. اساساً الزام قانونی برای حضور نماینده از طرف سازمان بورس وجود ندارد و این حضور بیشتر برای صیانت از حقوق سهامداران است و نه برای رد یا تأیید مجمع.
یاری افزود: توجه بفرمایید که حتی اگر نماینده بورس موارد مهمی حاکی از رعایت نشدن مقررات یا نقض قانون را گزارش کند سازمان بورس پیگیری قانونی میکند و راساً نمیتواند مجمع را رد یا نتایج را ابطال کند. لذا بورس مجمع یا نتایج آن را نه تأیید میکند و نه رد، بلکه فقط در مورد رعایت مقررات مربوط یا رعایت نشدن آنها اظهار نظر میکند.
راهکارهای ابطال نتایج مجمع
معاون نظارت بر بورس در پاسخ به اینکه نتایج مجمع را چگونه میشود ابطال کرد؟ گفت: یا باید مجمع دیگری تشکیل شده و تصمیمهای جدیدی بگیرند که نتایج قبلی را تغییر دهد که طبق ماده ۹۵ قانون تجارت حتی با تقاضای ۲۰ درصد از سهامداران امکانپذیر است یا دادگاه صالحه رأی به انحلال مجمع بدهد.
یاری در جواب اینکه با وجود آنکه دو نفر از اعضای هیئتمدیره، مجمع را ترک کرده بودند، باز هم مجمع قانونی بوده است؟ تصریح کرد: مجمع را سهامداران برگزار میکنند نه هیئتمدیره. حتی اگر هیچ عضوی از هیئتمدیره در مجمع حاضر نباشد یا آن را ترک کند، باز مجمع قانونی است.
او افزود: طبق ماده ۱۰۱ قانون تجارت، حتی وقتی انتخاب مدیران در دستور باشد آنها نمیتوانند ریاست مجمع را به عهده داشته باشند. هیئتمدیره دو وظیفه مهم دارد؛ مجمع را در موعد مقرر دعوت کند و سپس هویت سهامداران یا وکلای قانونی آنها را احراز کرده و برایشان برگه ورود به مجمع صادر کند.
معاون نظارت بر بورس ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد سهامداران در مجمع حاضر بودند که البته با خروج برخی از آنها به 50 و خردهای درصد رسید که باز حد نصاب حاصل بود.
یاری درباره نظر شورای رقابت و رأی تجدید نظر و نامه معاون دادستان گفت: موضوع کمی پیچیده است و مقامات قضائی ذیصلاح باید نظر نهائی را اعلام کنند. افرادی که احساس میکنند حقی ضایع شده یا مقرراتی نقض شده، میتوانند اقدام حقوقی بکنند که عرض کردم دو شکل دارد؛ برگزاری مجمعی دیگر یا شکایت به مرجع قضائی.