به هر اقدامی علیه کیان ایران با قدرت پاسخ میدهیم
وزارت امور خارجه با بیان اینکه ملت ایران هیچگاه مذاکره زیر بار فشار را نمیپذیرد و شرطگذاریهای یکجانبه، ارعاب و تهدید در قبال ایران پاسخگو نبوده و نخواهد بود، اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران در واکنش قاطع به هرگونه تعرض به امنیت ملی خود، تردید نخواهد کرد و هر اقدامی علیه کیان ایران را با قدرت پاسخ خواهد داد.
به گزارش فارس، گزارهبرگ وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مورد اقدامات خصمانه دولت جدید آمریکا روز ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ منتشر شد.
فشار حداکثری
هیچ زمان متوقف نشده بود
در گزاره برگ مذکور عنوان شده است: رئیس جمهور آمریکا در تاریخ ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ با امضای یک «یادداشت ریاستی امنیت ملی»، دستور احیای سیاست شکست خورده موسوم به «فشار حداکثری» علیه ملت ایران را صادر کرد.
در این گزارهبرگ آمده است: دولت آمریکا مدعی احیای فشار حداکثری است، اما فشار حداکثری هیچ زمان متوقف نشده بود که امروز بخواهد احیا شود. دولت سابق آمریکا حتی یک مورد از تحریمهای وضع شده در گذشته را متوقف نکرده و به اذعان خود، صدها تحریم نیز بر تحریمهای گذشته افزود.
در این گزارهبرگ آمده است: جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که فشار حداکثری را با مقاومت حداکثری پاسخ داده و میدهد و قویا اعتقاد دارد که هیچ ملتی نباید تحت فشارهای غیرمنصفانه و تحریمهای غیرقانونی قرار گیرد.
ارعاب و تهدید در قبال ایران پاسخگو نبوده و نخواهد بود
در گزارهبرگ فوق آمده است: در عین حال، پیشینه تاریخی گواه آن است که ملت ایران هیچگاه مذاکره زیر بار فشار را نمیپذیرد و شرطگذاریهای یکجانبه، ارعاب و تهدید در قبال جمهوری اسلامی پاسخگو نبوده و نخواهد بود. همزمانی صدور فرمان تشدید فشار علیه ملت ایران و ابراز تمایل برای گفتوگو و توافق، تنها نشانگر استمرار رویکرد ریاکارانهای است که از دیرباز در دستورکار دولتهای آمریکا در قبال ایران بوده است.
در این گزاره برگ عنوان شده است: اصرار واشنگتن بر این رویکرد دوگانه نهتنها به حل موضوعات کمکی نمیکند، بلکه بر عمق بیاعتمادی به نیات و سیاستهای آمریکا میافزاید.
آمریکا در آزمون پایبندی
به تعهداتش شکست خورده است
در این گزارهبرگ آمده است: دولت آمریکا در شرایطی برای گفتوگو و توافق با ایران ابراز تمایل میکند که این کشور مکررا در آزمون پایبندی به تعهدات خود بهویژه در مورد برجام، که توافقی مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد است، شکست خورده است.
امروز، رئیسجمهور آمریکا از گفتوگو و معامله سخن میگوید که خود در سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه حکم به خروج آمریکا از آن داد و شدیدترین فشارها را علیه ملت ایران اعمال کرد. آن تصمیم در حالی اتخاذ شد که به گواه آژانس بینالمللی انرژی اتمی ایران در انطباق کامل با تعهدات هستهای گسترده خود قرار داشت.
تجربه برجام
در گزارهبرگ وزارت خارجه آمده است: حتی پیش از آن نیز عدم اجرای دقیق و کامل تعهدات آمریکا مانع از آن شده بود که جمهوری اسلامی ایران به طور کامل از منافع و مزایای رفع تحریمها، آنطور که در برجام پیشبینی شده بود، بهرهمند شود. با تمام این تفاسیر، ایران در چارچوب تعهد دیرینه خود به دیپلماسی، تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام، به اجرای کامل تعهدات خود ادامه داد و نهایتا نیز تنها در چارچوب حقوق مصرح در برجام و در تلاش برای احیای دیپلماسی، مجموعهای از گامهای جبرانی را در حوزه هستهای برداشته و توقف اجرای اقدامات مندرج در برجام را متوقف کرد.
در طول چهار سال گذشته نیز با وجود گفتوگوهای فشردهای که برای احیای برجام صورت گرفت، واشنگتن با وجود ابراز تمایل کلامی به بازگشت به این توافق، هیچگاه حاضر نشد به تعهدات برجامی خود بازگشته و تحریمها علیه ملت ایران را رفع کند و هر بار به بهانهای مانع از آن شد که مذاکرات احیای برجام به نتیجه نهائی دست یابد.
در حقیقت، تجربه توافق برجام را میتوان آیینه تمامنمای رفتار دوگانه آمریکا در قبال ایران توصیف کرد.
موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال رویکرد دوگانه امروز آمریکا، برآمده از این تجربه تاریخی است.
آمریکا نمیتواند خود را
در جایگاه مدعی حقوق بشر قرار دهد
به گواه گزارشهای بینالمللی، تحریمهای آمریکا نهتنها اقتصاد، بلکه حق بنیادین حیات ایرانیان را هدف قرار داده، به نحوی که جانهای بسیاری به دلیل محدودیتهای ناشی از تحریمهای ظالمانه
از دست رفتهاند.
در این گزارهبرگ آمده است: آمریکا با چنین پیشنهادی نمیتواند خود را در جایگاه مدعی و منتقد در موضوع حقوق بشر قرار دهد. بر کسی پوشیده نیست که واشنگتن از طرح ادعاهای حقوق بشری، نیتی جز تشدید فشار بر همان ملتی که برای آنها ابراز نگرانی میکند، ندارد و این خود نشانه دیگری از رویکرد ریاکارانه آمریکا در قبال ایران است.
ایران هیچگاه از گفتوگو
ابائی نداشته است
در گزارهبرگ مذکور آمده است: رهبر معظم انقلاب با تکیه بر «تجربه» تاریخی و سوابق عملکرد دولت آمریکا، مذاکره با آمریکا در شرایط امروز را خلاف «عقلانیت، هوشمندی و شرافت» دانستند.
ایران هیچگاه از گفتوگو ابائی نداشته و میز مذاکره را ترک نکرده است، اما آیا مذاکره زیر فشار حداکثری و تهدید، عزتمندانه و عاقلانه است؟ نباید فراموش کرد این آمریکا بود که از یک سند و تفاهم چندجانبه مذاکره شده خارج شد و میز مذاکرات را ترک کرد و اکنون نیز با ادعای آمادگی برای مذاکره، همان سیاست قبل را با توسل به رویکرد ناکارآمد فشار حداکثری دنبال میکند.
در همین چارچوب، جمهوری اسلامی ایران در عین پایبندی به سه اصل «عزت، حکمت و مصلحت» در سیاست خارجی خود، معتقد است مذاکره با آمریکایی که امروز به صراحت نسخه اعمال فشار همهجانبه علیه ملت ایران را دستورکار خود قرار داده و صراحتا ایران را به اقدام نظامی تهدید میکند، تأمینکننده منافع ملی ایران نخواهد بود.
جمهوری اسلامی ایران در چارچوب ملاحظات دینی و راهبردی خود، هیچگاه ساخت سلاحهای کشتار جمعی، از جمله تسلیحات هستهای را در دستورکار نداشته و فتوای مقام معظم رهبری در این خصوص، گواهی مسلم بر این تعهد است. آمریکا به عنوان تنها استفادهکننده از سلاح اتمی در تاریخ نمیتواند و نباید موضوع هستهای را به بهانهای برای تقابل و فشار به ملت ایران
بدل کند.
به هر اقدامی علیه کیان ایران
با قدرت پاسخ میدهیم
در این گزارهبرگ آمده است: ایران همچنان به یافتن راهکاری دیپلماتیک به منظور احقاق حقوق ملت ایران و رفع تحریمها متعهد بوده و به رایزنی با طرفهای مربوطه ادامه خواهد داد و در عین حال، از تمام عناصر قدرت ملی خود برای پاسخ و مقابله با تهدیدات بهره خواهد گرفت.
جمهوری اسلامی ایران منادی صلح و آرامش در منطقه و جهان بوده و به دنبال فشار و تهدید علیه هیچ طرفی نیست، اما اگر طرفی بخواهد ایران را تهدید کند، به صورت متقابل به آن پاسخ داده خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران در واکنش قاطع به هرگونه تعرض به امنیت ملی خود، تردید نخواهد کرد و هر اقدامی علیه کیان ایران را با قدرت پاسخ خواهد داد.
وزارت امور خارجه به تبعیت از بیانات و توصیههای مقام معظم رهبری، با چشمانی باز و با شناخت کامل از ماهیت طرفهای مقابل، در مسیر دیپلماسی عزتمندانه با هدف تامین منافع ملت بزرگ ایران از موضع قدرت،
گام برخواهد داشت.