جشنواره عمار نماد مقاومت در سینما
رسول شمالی ورزنده
جشنواره مردمی فیلم «عمار» برای پانزدهمین بار برگزار شد؛ جشنوارهای که نشان از مقاومت و ایستادگی در مقابل ظلم و ستم و استکبار جهانی دارد. جشنواره عمار در واقع با مطرح کردن فیلمسازان جوان، متعهد و انقلابی بهدنبال ارزشهای انقلاب و دست آوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران و مقاومت در عرصه هنر هفتم است. این جشنواره در پانزدهمین دوره برگزاریاش بر موضوع «امت مقاومت» و «جامعه مقاومت» تمرکز داشت و آثاری که به این دوره از جشنواره ارسال شده بودند با حال و هوای مقاومت بودند. بهترین پیام جشنواره «عمار» بیداری ملتهای مسلمان و تحت ستم است که امسال در پانزدهمین دوره این جشنواره در آثار فیلمسازان جوان و مکتبی شاهد آن بودیم.
از طرفی جشنواره عمار تلاش کرده است که با پرداختن به آثاری که نمایشگر جنایات رژیم کودککش صهیونیستی در به خاک و خون کشیدن مردم بیگناه فلسطین و غزه و نیز مردم بیپناه جنوب لبنان و جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل علیه مردم یمن است را به نمایش بگذارد تا بگوید که مقاومت همچنان زنده است و نیروهای مقاومت در فلسطین، غزه، لبنان و یمن با همه توان خود در برابر استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی ایستادهاند و رژیم کودککش صهیونیستی روز به روز مفلوکتر میشود و در حال نابودی است. در واقع به نوعی بایستی اذعان کرد که جشنواره بینالمللی عمار نماد مقاومت، نمایش ایثار و مبارزات ملتهای مسلمان علیه استکبار جهانی بخصوص رژیم صهیونیستی و آمریکاست.
امروز جشنواره «عمار» پس از گذشت ۱۵ دوره به بالندگی و پیشرفتهای لازم رسیده است و میتواند به عنوان یک جشنواره تاثیرگذار در دنیا مطرح باشد. یقینا این جشنواره میتواند با استفاده از تجربیات فیلمسازان پیشکسوت و با سابقه کشورمان درخشش بیشتری هم در آینده بیابد. اما آنچه به عنوان اهداف مهم در این جشنواره مد نظر قرار گرفته است توجه به ارزشهای اسلامی، اعتقادات دینی، مبارزه علیه استکبار، موضوع مقاومت، نابودی رژیم جنایتکار صهیونیستی و رهایی ملتهای ستم دیده و شکست طاغوتهای زمان است که میتواند به عنوان سوژههای ناب فیلمسازان متعهد و انقلابی باشد که امیدواریم که در دورههای آینده جشنواره بینالمللی فیلم مردمی «عمار» شاهد تولید آثار فاخر بیشتری از موضوعات مورد نظر باشیم.
به هرحال امروز استکبار جهانی بهسرکردگی آمریکا در صدد توطئههای رنگارنگ و ریز و درشت در جهان بهویژه خاورمیانه است و حتی نقشههای شومی را برای تجزیه جغرافیایی در برخی از کشورهای مسلمان منطقه دارد لذا این جشنواره میتواند در آگاه سازی و اطلاعرسانی از فتنههای دشمنان در ابعاد وسیعتر و جهانی بسیار مؤثر باشد و فیلمسازان و تولید کنندگان آثار تصویری و سینمایی از موضوعاتی که گفته شد با ارائه و نمایش آن آثار در جشنواره بینالمللی مردمی فیلم عمار به تبیین مقاومت و روشنگری درخصوص جنایات استکبار جهانی بهویژه رژیم صهیونیستی، آمریکا، انگلیس و حکومتهای وابسته استکبار بپردازند.
بنابراین برگزاری جشنواره فیلم مردمی «عمار» بایستی از سوی مسئولان تراز اول فرهنگی، هنری کشورمان بسیار جدی تلقی شود و به آن بها بدهند و با حمایتهای بیشتر فضائی را بهوجود آورند که این جشنواره به عنوان یک جشنواره مهم سینمایی برای همه مسئولان و مدیران سینمایی و تلویزیونی مطرح باشد. البته این جشنواره با همه مشکلات و دغدغههایی که تاکنون داشته و دست و پنجه نرم کرده است با موفقیت مسیر خود را طی کرده است و آینده بسیار روشنی را پیش رو دارد.