kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۳۴۲۷
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۱

افزایش قیمت پوشک و دارو

 
 
بررسی اطلاعیه‌های منتشر شده شرکت‌های داروسازی نشان می‌دهد که قیمت اغلب داروها گران شده و قیمت برخی از داروها تا ۴۱۵ درصد افزایش یافته است. 
براساس اطلاعیه‌هایی که برخی از شرکت‌های داروسازی در کدال منتشر کرده‌اند قیمت برخی داروها بعضا بین سه تا ۴۱۵ درصد افزایش یافته است. در روزهای گذشته محمدرضا ظفرقندی؛ وزیر بهداشت درباره نوسان نرخ ارز و تاثیر این مؤلفه بر دارو اظهار کرد: دارو در روند نوسان نرخ ارز تحت تاثیر قرار می‌گیرد و قیمت آن تغییراتی می‌کند.
وی وعده داده بود اگرچه قیمت دارو در روند نوسان قیمت ارز تغییر می‌کند اما دولت بنا دارد که از دارو و قیمت آن حمایت کند. دارو یکی از اساسی‌ترین ابزارهای حفظ سلامت و بهبود کیفیت زندگی انسان‌هاست. داروها ابزار اصلی پزشکی برای درمان بیماری‌ها و کاهش علائم هستند. بسیاری از بیماری‌هایی که در گذشته باعث مرگ و میر گسترده می‌شدند اکنون با داروهای مؤثر قابل کنترل و درمان هستند.
 بدهی‌های دارویی بیمه و دولت
همچنین «محمود نجفی عرب»؛ رئیس اتاق بازرگانی تهران به مشکلات حوزه دارو و درمان اشاره کرد و افزود: بستانکاری حوزه دارو از بیمه‌ها در حال حاضر مبلغ ۳۴ هزار میلیارد تومان است و
 ۲۰ هزار میلیارد تومان هم در حوزه تجهیزات مصرفی بدهی وجود دارد. 
او با اشاره به افزایش نرخ ارز افزود: بنابراین در مجموع ۵۵ هزار میلیارد تومان بدهی در این حوزه وجود دارد؛ این در حالی است که در بودجه ۱۴۰۳ در مجموع طرح دارویار ۷۰ هزار میلیارد تومان سهم دارد. 
 ساماندهی وضعیت دارو با یاری دولت
به گزارش ایرنا، «عباس کبریایی‌زاده»؛ رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت ایران در نشست تامین ارز برای کالاهای سلامت محور در سال ۱۴۰۴، چالش‌ها و راهکارها که در محل فدراسیون اقتصاد سلامت برگزار شد، افزود: انتظار می‌رود دولت با رفع مشکل نقدینگی شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی با راهکار تعامل در سیاست‌های ارزی بر وضعیت کالاهای سلامت محور سر و سامان دهد.
وی ادامه داد: همچنین انتظار می‌رود دولت در اتخاذ تصمیمات در زمینه تغییر نرخ ارز ملاحظاتی را در جهت مشکلات و معضلات ناشی از آن را در بخش دارو انجام دهد تا دسترسی مردم به کالاهای سلامت محور با کیفیت دچار مشکل نشود.
«محمد عبده‌زاده»؛ رئیس سندیکای صاحبان داروهای انسانی کشور نیز گفت: وظیفه بیمه، پوشش اقلام دارویی برای بیماران است و مسئولیت صنعت تولید دارو بر اساس قیمت‌گذاری که دولت تعیین کرده، تامین این محصولات بوده و لازم است دولت تسهیلاتی در زمینه بسترهای گستردگی پوشش بیمه‌ای با تخصیص اعتبار مناسب فراهم کند تا بیماران متضرر نشوند.
او ادامه داد: به عنوان مثال یکی از بیمارستان‌ها 2600 میلیارد تومان، طلب از سازمان تامین اجتماعی دارد که باید مطالبات خود را دریافت کند تا بتواند دارو و تجهیزات با کیفیت در اختیار بیماران قرار دهد.
رئیس سندیکای صاحبان داروهای انسانی کشور تصریح کرد: کمبود نقدینگی تا حدی است که شرکت‌های داروسازی، ریال مورد نیاز برای خرید ارز تخصیص‌یافته را ندارند.
عبده‌زاده تصریح کرد: تخصیص ارز که از ابتدای سال انجام شده معادل یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار از سوی بانک مرکزی است که از این مبلغ ۸۰۰ میلیون دلار آن ابطال شده.
همچنین «ابوالفتح صانعی»؛ نایب‌رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی ایران نیز گفت: در حوزه تجهیزات پزشکی ۸۵ درصد مشتری‌های ما بخش‌های دولتی مانند دانشگاه‌های علوم پزشکی، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح است که نوع پرداختی آنها مطلوب نیست. مراکز دولتی به لحاظ بازپرداخت مطالبات حوزه تولید، بدترین مشتریان حوزه دارو و تجهیزات پزشکی هستند.
 رقابت قیمت پوشک با دلار
همچنین به گزارش خبرگزاری فارس؛ بر اساس گزارش میدانی از فروشگاه‌های فروش پوشک و داروخانه‌ها، قیمت پوشک در برخی از برندها طی یک هفته گذشته از ۲۴۰ هزار تومان به ۲۶۵ هزار تومان رسیده است. دو هفته پیش نیز همین برند پوشک ۲۱۰ هزار تومان قیمت خورده بود. فروشندگان از تغییر بسته‌بندی برخی برندها همزمان با افزایش قیمت خبر دادند.
برخی از متصدیان داروخانه در سطح شهر می‌گویند که شرکت‌ها به آن‌ها اعلام کردند طی هفته‌های پیش رو باز هم قیمت پوشک بالا می‌رود. در برخی از فروشگاه‌های برخط، فروش بسته‌های پوشک به قیمت ۳۳۲ هزار تومان رونمایی شده است. 
البته هیچ یک از مقامات صنفی و حاکمیتی تاکنون اطلاع‌رسانی بابت افزایش قیمت پوشک نکرده‌اند اما به نظر می‌رسد این افزایش قیمت‌ها به بهانه افزایش نرخ دلار ناشی از حذف ارز نیمایی باشد. به طور متوسط یک خانواده برای یک فرزند نوزاد به طور هفتگی یک بسته پوشک مصرف می‌کند و ماهانه با قیمت‌های جدید باید بیش از یک میلیون تومان را فقط برای پوشک هزینه کند.