kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۳۰۳۶
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۲

سرویس مخفی آمریکا در بحران واشنگتن‌پست: همه مأموران کارکشته رفتند

 
 
روزنامه آمریکایی نوشته است با گذشت یک دهه از هشدارهای جدی درباره ضعف در سرویس مخفی آمریکا، مهاجرت ماموران کهنه‌کار این نهاد باعث شده است که سرویس مخفی آمریکا دچار بحران شود.
دوبار تلاش برای سوءقصد به جان ترامپ در طول چند ماه گذشته سرویس مخفی آمریکا را به‌شدت زیر انتقاد رسانه‌ها و کارشناسان قرار داده است. به گفته کارشناسان امنیتی، سرویس مخفی این کشور دچار بحران شده و باید یک بازبینی اساسی در آن انجام شود. یک کمیته تحقیق از سرویس مخفی آمریکا، در گزارش خود درخصوص عملکرد این نهاد در جریان تیراندازی به دونالد ترامپ در ۱۳ ژوئیه 2024 (23 تیر) گفته است که این سازمان دارای «معایب بزرگی» است که باید فوراً برطرف شود، در غیر این صورت شاهد تلاش برای ترورهای مشابه خواهیم بود. روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست با استناد به «تحقیقات مستقل کمیته وزارت امنیت داخلی» در این خصوص نوشته است: «در روزهای قبل از گردهمایی تبلیغاتی دونالد ترامپ در شهر باتلر ایالت پنسیلوانیا، سرویس مخفی آمریکا به محافظی نیاز داشت که بتواند برنامه امنیتی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا را در حالی که در فضای باز برای هزاران نفر سخنرانی می‌کرد، اجرا کند اما با توجه به کمبود نیرو، سرویس مخفی مجبور شد به فردی جوان و کم‌تجربه روی آورد.»
این روزنامه در ادامه به نقل از چند مامور سابق سرویس مخفی خاطرنشان کرد: «در گذشته نیروهای جدید دست‌کم ۵ سال برای ماموریت‌های میدانی آموزش می‌دیدند و از آنها درخواست می‌شد قبل از این که بتوانند عهده‌دار نظارت بر رویدادهای عمومی بزرگی مانند گردهمای باتلر شوند، دست‌کم دوسال دیگر نیز در ماموریت‌های محافظتی آموزش ببینند. اما ماموری که مسئولیت امنیت رئیس‌جمهوری را در گردهمایی باتلر برعهده داشت، چهار سال پیش به سرویس مخفی ملحق شده و تنها در سال ۲۰۲۳ کار خود را در ماموریت‌های حفاظتی آغاز کرده بود.» به گزارش ایرنا، این روزنامه به نقل از «جاناتان واکرو» مدیر امنیتی و ناظر پیشین تیم حفاظتی باراک اوباما رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا نوشته است: «اگر ماموری با تجربه اندک مسئول برنامه‌ریزی امنیتی برای گردهمایی باتلر بوده این بدان معناست که نیروی دیگری وجود نداشته است.»
به نوشته واشنگتن‌پست اشتباهاتی که در گردهمایی باتلر رخ داد، بزرگ‌ترین شکست سرویس مخفی آمریکا از سال ۱۹۸۱ و تلاش ناکام برای ترور رونالد ریگان رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا بوده است. اشتباهات امنیتی تحقیرکننده در دولت باراک اوباما باعث شد کاخ‌سفید و کنگره تحقیقات مستقلی را در سال ۲۰۱۴ آغاز کنند که نتیجه گرفت سرویس مخفی در بحران است و کمیته تحقیقات توصیه کرد آموزش ماموران افزایش یابد و رهبری جدیدی به‌کار گرفته شود که به اذعان محققان، به جای رفع مشکلات به دنبال سرپوش گذاشتن بر آنها است. بر اساس این گزارش سه رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا و کنگره نتوانسته‌اند آسیب‌پذیری اصلی سرویس مخفی را که از یک دهه قبل شناسایی شده برطرف کنند. در مقابل مشکلات این نهاد آمریکایی وخیم‌تر شده و آن را در ماموریت‌های کلیدی خود ضعیف‌تر کرده است.
بررسی‌های روزنامه واشنگتن‌پست نشان داده که مهاجرت ماموران کهنه‌کار سرویس مخفی در ۱۰ سال گذشته باعث شده که این آژانس به نیروهایی که کمتر تجربه دارند، اتکا کند. در سال ۲۰۱۵ میلادی افرادی باتجربه پنج سال یا کمتر، ۱۳درصد از نیروهای سرویس مخفی را تشکیل می‌داند اما امسال این تعداد نزدیک ۴۰درصد است. بودجه سالانه سرویس مخفی در هشت سال گذشته از ۲.۳میلیارد دلار در سال مالی ۲۰۱۷ به ۳.۱میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ افزایش یافت، اما مقامات ارشد سرویس مخفی می‌گویند این افزایش هزینه‌های ناشی از تهدیدها را پوشش نمی‌دهد.
10 کشته در حمله تروریستی 
خبر دیگر از آمریکا این که همزمان با اولین روز سال نوی میلادی، درپی ورود یک دستگاه کامیون به انبوهی از جمعیت در خیابانی در «نیواورلئان» آمریکا دست‌کم ۱۰ نفر کشته و 30 تن دیگر زخمی شدند. فاکس‌نیوز آمریکا اعلام کرد که راننده خودرو‌ حمله‌کننده، پس از این اقدام شروع به تیراندازی به سمت مردم و ماموران پلیس کرده و در تبادل آتش با پلیس کشته شده است. پلیس نیواورلئان هم اعلام کرد که در تیراندازی عامل این حمله به سمت نیروهای پلیس دو افسر پلیس زخمی شده است. مقام اداره پلیس ادامه داد که حال عمومی افسران پایدار است. کاخ‌سفید در این‌باره اعلام کرد که گزارش حادثه به رئیس‌جمهور ارائه شده است. علاوه‌بر این، در حالی که شهردار نیواورلئان این حادثه را «تروریستی» خوانده، اف‌بی‌آی تأکید کرده است که هجوم خودرو به مردم اتفاقی تروریستی نبوده است! با این حال به گفته اف‌بی‌آی چند بمب دست‌ساز در منطقه پیدا شده و اف‌بی‌آی در حال بررسی واقعی بودن این بمب‌هاست. شبکه «ان‌بی‌سی» هم به نقل از یک مقام مجری قانون در آمریکا گزارش داد، اف‌بی‌آی در حال تحقیق درباره حادثه «نیواورلئان» به عنوان «حادثه تروریستی» است.