kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۴۰۷۲
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۳
واکنش‌های جهانی به آتش‌بس در غزه

همه از شکست اسرائیل می‌گویند جان مرشایمر: حیرت‌انگیز است، حماس پیروز شد

 
 
 
سرویس خارجی-
با اعلام آتش‌بس در غزه تقریباً «همه» حتی صهیونیست‌ها، رژیم اسرائیل را طرف 
شکست خورده جنگ معرفی می‌کنند. «تایمز اسرائیل» نوشته است که، دستاورد اسرائیل از این جنگ «تقریبا هیچ» بود و «جان مرشایمر»، دانشمند آمریکایی روابط بین‌الملل نیز ضمن تاکید بر این که حماس پیروز این جنگ بود، آن را «حیرت‌انگیز» خوانده است.
«شکست سنگینی متحمل شدیم». این، چکیده همه آن مواضعی است که صهیونیست‌ها و غیرصهیونیست‌ها در واکنش به آتش‌بس غزه اتخاذ کرده‌اند. رژیمی که با اتکا به پیشرفته‌ترین تجهیزات نظامی و حمایت‌های بی‌دریغ آمریکا و غرب، تصور می‌کرد می‌تواند اراده و مقاومت مردم فلسطین را در هم بشکند، بار دیگر در برابر ایستادگی بی‌نظیر فلسطینی‌ها درمانده شد. این مقاومت، که ریشه در ۷۵ سال مبارزه مستمر دارد، بار دیگر ثابت کرد که علی‌رغم تمام مصائب، محاصره‌ها و فشارها، مردم فلسطین هرگز تسلیم دشمن خون‌ریز نمی‌شوند. 
پس از ۱۵ ماه جنگ نابرابر، رژیم صهیونیستی که زیر فشارهای سنگین داخلی و بین‌المللی قرار داشت، ناچار شد شرایط مقاومت را بپذیرد. پذیرش توافق آتش‌بس از سوی کابینه بنیامین نتانیاهو، به‌خوبی گواهی بر شکست استراتژیک این رژیم است. در این میان، فشارهای اقتصادی ناشی از جنگ، فرسایش اجتماعی میان صهیونیست‌ها و شکاف عمیق سیاسی در کابینه از مهم‌ترین عوامل تسلیم آنها بود. علاوه‌بر این، مقاومت فلسطینی توانست با استفاده از برگ برنده «اُسرا»، شرایط خود را به رژیم تحمیل کند. بسیاری از مقامات صهیونیست اذعان کرده‌اند توافق آتش‌بس- که امروز رسماً آغاز می‌شود- به نفع رژیم صهیونیستی نبوده است. «یوآو کیش»، وزیر آموزش رژیم صهیونیستی، در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «در جلسه کابینه به توافق آتش‌بس رأی مثبت دادم... بهای این توافق بسیار سنگین است و...»
حتی یک اسیر را نتوانستیم آزاد کنیم
همچنین، «گیدئون سعر»، وزیر خارجه این رژیم، روز جمعه اعتراف کرد: «پس از گذشت چند ماه از آغاز جنگ، نتوانستیم حتی یک گروگان (اسیر) را زنده آزاد کنیم.» او با اشاره به مسئولیت سنگینی که این ناکامی بر دوش کابینه گذاشته است، تأکید کرد: «با وجود ضرباتی که به حماس وارد کردیم، نتوانستیم به اهداف جنگی خود دست پیدا کنیم.» رسانه‌های صهیونیستی نیز اعترافات تلخی درباره شکست اسرائیل منتشر کردند. روزنامه «تایمز اسرائیل» در واکنش به توافق آتش‌بس نوشت: «اسرائیل برای اولین‌بار در یک جنگ شکست خورد... توافق صلحی که اخیراً میان اسرائیل و حماس منعقد شد، آشکارا پیروزی برای حماس و شکستی برای اسرائیل بود. جای تعجب نیست که مردم غزه شادی می‌کنند.» 
9 دلیل «تایمز اسرائیل» برای شکست اسرائیل
این روزنامه، دلایل پیروزی حماس را چنین برشمرده است: «1. حماس توانست افکار عمومی جهان را علیه اسرائیل تغییر دهد. 2. آزادی صدها زندانی فلسطینی را که بسیاری از آنها محکوم به حبس ابد بودند، مذاکره کرد. 3. اگرچه برخی رهبران حماس کشته شدند، اما جایگزین‌های آنها معرفی شده‌اند. 4. با وجود کشته‌شدن بسیاری از جنگجویان، حماس توانست شاخه نظامی خود را بازسازی کند و اکنون ۱۲,۰۰۰ نیروی مسلح در غزه دارد. 5. حماس ثابت کرد که اسرائیل حاضر است در ازای امتیازات کوچک، هزینه‌های بزرگی بدهد. 6. حماس توانست نتایج چشمگیری از حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به دست آورد و اکنون اسرائیل ضعیف‌تر از پیش است. 7. حماس کنترل غزه را حفظ کرده. 
8. اسرائیل نتوانست اهداف اعلام‌شده‌اش در آغاز جنگ، از جمله نابودی کامل حماس در غزه، را محقق کند. 9. هزینه‌های سنگین جنگ برای اسرائیل شامل تلفات جانی بیش از ۴۰۰ سرباز، افزایش بدهی ملی و آسیب به اقتصاد بوده است. تخمین زده می‌شود فعالیت اقتصادی اسرائیل بیش از ۲۰درصد کاهش یافته باشد.» در پایان، این روزنامه تصریح کرد که رژیم صهیونیستی هیچ دستاوردی از این جنگ نداشته است. 
همچنین، شبکه «i24NEWS» رژیم با انتشار گزارشی اعلام کرد: «حماس موفق شد مانع از تثبیت حضور اسرائیل در نوار غزه شود و به این ترتیب، اسرائیل نتوانست به اهداف جنگی خود دست یابد.» در ادامه این گزارش آمده است: «حماس در مدیریت نوار غزه پیش می‌رود، در حالی که اسرائیل شکست خورده و قادر به تغییر واقعیت منطقه نبوده است.» 
شگفت‌انگیز است، اسرائیل شکست خورد
«جان مرشایمر»، استاد برجسته روابط بین‌الملل نیز در گفت‌وگویی اظهار داشت: «روشن است که اسرائیل با این توافق آتش‌بس شکست خورد...جزئیات این توافقنامه مرا شگفت‌زده کرده است. علاوه‌بر این، حماس همچنان زنده و فعال است و به‌هیچ‌وجه شکست نخورده است... اسرائیلی‌ها در داخل غزه با مشکلات عمیقی مواجه شده‌اند. مقالات متعددی نشان می‌دهند که حماس عملاً خود را بازسازی کرده و وضعیت مطلوبی دارد. در واقع، به نظر می‌رسد حماس در همان سطح قدرتی قرار دارد که در هفتم اکتبر داشت... اسرائیلی‌ها در غزه، به‌ویژه در شمال آن، متحمل تلفات سنگینی شده‌اند. ارتش اسرائیل که برای جنگ‌های کوتاه‌مدت طراحی شده بود، اکنون نه‌تنها درگیر یک جنگ طولانی در غزه است، بلکه در جنوب لبنان و سوریه نیز گرفتار شده و فشار این تعهدات را به‌شدت احساس می‌کند. ارتش با مشکلاتی از جمله فراخوان نیروهای ذخیره برای انجام وظایف روبه‌رو است.»
لیست اسرای فلسطینی 
با نزدیک شدن به ساعات پایانی اجرای آتش‌بس، وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی فهرست ۹۵ نفر از اسرا و بازداشت‌شدگان فلسطینی را که قرار است در مرحله اول تبادل اسرا آزاد شوند، منتشر کرد. در این فهرست، که بیشتر شامل زنان است، نام افراد برجسته‌ای به چشم می‌خورد. از جمله این افراد، می‌توان به «خالده جرار»، از رهبران جبهه مردمی برای آزادی فلسطین، «عبله عبدالرسول سعدات»، همسر «احمد سعدات» دبیرکل جبهه مردمی، و «دلال خصیب العاروری»، خواهر شهید «صالح العاروری»، معاون وقت رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس که سال گذشته به دست اشغالگران ترور شد، اشاره کرد.
به گفته «قدوره فارس»، رئیس سازمان امور اسرا و آزادگان فلسطینی، در مرحله نخست آتش‌بس، ۱۷۳۷ اسیر فلسطینی آزاد خواهند شد. او اعلام کرد که ۲۹۶ نفر از این افراد، دارای احکام سنگین هستند. نیز یکی از رهبران حماس در گفت‌وگو با شبکه المیادین تاکید کرد که اسرای حزب‌الله لبنان به همراه کسانی که بعد از ۷ اکتبر بازداشت شده‌اند در مرحله دوم توافق با رژیم صهیونیستی آزاد خواهند شد. همچنین «ماجد الانصاری»، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر، اعلام کرد که توافق آتش‌بس در نوار غزه از ساعت ۸:۳۰ صبح روز یکشنبه به وقت محلی (۱۰ صبح به وقت تهران) وارد فاز اجرائی خواهد شد.
کابوس اسرائیل تازه آغاز شده است
«دیوید هرست» سردبیر «میدل‌ایست‌آی» در گفت‌وگویی بیان می‌کند که «توافق آتش‌بس نوظهور و تبادل گروگان‌ها برای اسرائیل بد است، اما چاره‌ای جز پذیرش آن نیست... بنابراین، آتش‌بس در غزه پایان کابوس فلسطین نیست، بلکه آغاز کابوس اسرائیل است.» وی در ادامه بیان می‌کند: «این بزرگ‌ترین شکست منفرد حمله زمینی اسرائیل است و این باور در افکار عمومی اسرائیل در حال شکل‌گیری است که جنگ بدون دستیابی به هیچ‌یک از اهداف اصلی اسرائیل به پایان می‌رسد.»
«هرست» عنوان می‌کند که «غزه به همه فلسطینی‌ها نشان داده است که می‌تواند در برابر جنگ تمام‌عیار مقاومت کند و از سرزمینی که بر آن ایستاده است، تکان نخورد. غزه به جهان می‌گوید که اشغالگران هرچه داشتند را بر سر آنها ریختند، اما نکبت دیگری رخ نداد. غزه به اسرائیل می‌گوید که فلسطینی‌ها وجود دارند و تا زمانی که اسرائیل با آنها بر اساس برابری و حقوق برابر مذاکره نکند، آرام نخواهند شد.»
اعتراف بایدن و نتانیاهو به کشتار غیرنظامیان
در همین حال «جو بایدن» در آخرین گفت‌وگوی رسانه‌ای خود اذعان کرد که هم آمریکا و هم اسرائیل جنایت و نسل‌کشی کرده‌اند. وی در گفت‌وگو با شبکه «MSNBC» گفت: پس از ۷ اکتبر، در سفرش به سرزمین‌های اشغالی به نتانیاهو تأکید کرده که نباید کل جامعه فلسطین را هدف حملات قرار دهد. اما نخست‌وزیر رژیم اسرائیل در پاسخ او گفته: «شما هم در جنگ جهانی دوم برلین را بمباران کردید و بمب هسته‌ای انداختید!» به گفته «بایدن»، «نتانیاهو» استدلال کرده که آمریکا در جنگ جهانی دوم هزاران غیرنظامی را کشت تا در جنگ پیروز شود و فقط او نیست که غیرنظامیان را می‌کشد!