kayhan.ir

کد خبر: ۳۰۴۰۸۴
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۴

پیام رهبر انقلاب در پی شهادت حجج‌ اسلام والمسلمین رازینی و مقیسه در یک اقدام تروریستی

 
 
در پی شهادت دو تن از قاضیان برجسته قوه‌ قضائیه، رهبر معظم انقلاب اسلامی پیامی صادر فرمودند.
متن پیام حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم؛ شهادت عالِم مجاهد جناب حجت‌الاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ علی رازینی و همکار ایشان قاضی شجاع جناب آقای 
حاج شیخ محمد مقیسه رضوان‌الله‌علیهما را به بازماندگان مکّرم ایشان تبریک و فقدان آنان را تسلیت عرض می‌کنم.
شهید رازینی در گذشته نیز در معرض سوء قصد بدخواهان قرار گرفته و سالها رنج جانبازی را تحمل کرده بودند. دو برادر گرامی ایشان قبلا به شهادت رسیده‌اند. رحمت و رضوان خدا بر همه‌ آنان و بر خانواده‌های باگذشت و صبورشان باد.»
پیام تسلیت رئیس‌جمهور
 در پی شهادت حجج‌ اسلام رازینی و مقیسه
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان، در پیامی ضمن تسلیت شهادت حجج ‌اسلام علی رازینی و محمد مقیسه در پی اقدام تروریستی ناجوانمردانه و غیرانسانی، تصریح کرد: «شهادت دو تن از قضات برجسته کشورمان حجج ‌اسلام علی رازینی و محمد مقیسه در اقدام تروریستی ناجوانمردانه و غیرانسانی، موجب تأثر عمیق اینجانب شد.
بی‏‌شک راه و مسیر روشن این قضات پرتلاش و باسابقه دیوان عالی کشور که همه عمر خود را وقف تحقق مقابله با جرایم گوناگون علیه امنیت ملی و دفاع از حقوق ملت کردند، با قوت تداوم خواهد یافت و خللی در روند اجرای عدالت در کشور ایجاد نخواهد شد.
از نیروهای امنیتی و انتظامی اکیداً می‌خواهم در اسرع وقت با بررسی ابعاد و زوایای این حرکت مذموم، نسبت به معرفی آمران و عاملان آن، اقدامات لازم را به عمل آورند.»
پیام تسلیت رئیس قوه قضائیه
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، در پی حادثه تروریستی روز گذشته، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه نیز در پیامی شهادت دو قاضی برجسته و خوش‌سابقه، حجج‌‌اسلام آقایان علی رازینی و محمد مقیسه در حادثه تروریستی را تسلیت گفت.
متن این پیام به شرح ذیل است: «شهادت دو تن از قضات برجسته، انقلابی و مجاهد دستگاه قضا حجج‌اسلام آقایان علی رازینی و محمد مقیسه در اقدام تروریستی روز شنبه، همه خادمان نظام جمهوری اسلامی در عدلیه را عزادار و سوگوارنمود.
این دو شهید عدلیه طی سالیان دراز خدمت در دستگاه قضا، پیوسته در خط مقدم تحقق عدالت و استیفای حقوق مظلومین از ظالمان و فاجران و تبهکاران بودند و لحظه‌ای در محاکمه و مجازات تروریست‌ها، جاسوسان، قاتلان مردم و تهدیدکنندگان امنیت شهروندان، دچار سستی و فترت نشدند. این دو قاضی شهید، در مقام قضا و احیای حقوق مردم، قاطعیت، شجاعت و صراحت داشتند و همین امر، ناکثان و منافقان را ناخوش می‌آمد.
شهیدان رازینی و مقیسه حقیقتاً از مؤمنان راستین به انقلاب اسلامی و مکتب امامین انقلاب و از خدمتگزاران حقیقی مردم بودند؛ آنان به‌واسطه احکام قاطع‌شان در قبال تروریست‌هایی که دستان‌شان آغشته به خون پاک مردم ایران بود، همواره مورد حقد و کینه دشمنان بودند.
بدون تردید، شهادت بهترین و برترین عاقبت و اجر بزرگی است که از ناحیه خداوند علیم نصیب آقایان رازینی و مقیسه شد؛ خداوند ارواح مطهر این دو شهید دستگاه قضا را با اولیاء خود محشور گرداند.
اینجانب شهادت این دو قاضی انقلابی و مخلص را به خانواده‌ گرامی، دوستان و همکاران محترم در دستگاه قضا و به همه ملت عزیز ایران تبریک و تسلیت عرض می‌کنم.»
پیام تسلیت رئیس‌مجلس شورای اسلامی
محمدباقر قالیباف، رئیس‌مجلس شورای اسلامی نیز شهادت آیت‌الله علی رازینی و آیت‌الله محمد مقیسه را تسلیت گفت. متن پیام به شرح ذیل است: «وقوع حادثه ناجوانمردانه و تروریستی که منجر به شهادت قضات شریف و خدوم دیوان‌عالی‌کشور، حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیخ علی رازینی رئیس شعبه ۳۹ و حجت‌الاسلام‌والمسلمین شیخ محمد مقیسه رئیس شعبه ۵۳ این دیوان، موجب تأسف و تأثر گردید.
این خادمان ملت پیش‌تر نیز بار‌ها مورد تهدید، سوءقصد و مجروحیت از سوی تروریست‌های کوردل قرار گرفته بودند، اما هیچ‌گاه از تعهد و وظیفه خویش نسبت به تحقق آرمان‌های عدالت‌خواهانه نظام جمهوری اسلامی دست نکشیدند.
لازم است، نهاد‌های امنیتی و انتظامی به فوریت نسبت به بررسی ابعاد این حادثه اقدام نمایند. همچنین کمیسیون‌های قضائی و حقوقی و امنیت ملی مجلس نیز با بررسی‌های لازم، گزارشی از آن را به نمایندگان ملت ارائه کنند.»
شهادت حجج‌اسلام والمسلمین رازینی و مقیسه
‌در اقدام تروریستی یک «عنصر نفوذی»
به گزارش کیهان، صبح روز شنبه 29 دی ماه، حجت‌الاسلام والمسلمین علی رازینی، رئیس شعبه ۳۹ و حجت‌الاسلام والمسلمین مقیسه، رئیس شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور در پی اقدام تروریستی فردی مسلح و نفوذی در دیوان عالی کشور در اقدامی برنامه‌ریزی شده، به شهادت رسیدند.
در پی این اقدام، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه در ارتباط تلفنی با شبکه خبر در رابطه با جزئیات ترور شهیدان حجت‌الاسلام والمسلمین مقیسه و حجت‌الاسلام والمسلمین رازینی، گفت: متاسفانه صبح روز شنبه حدود ساعت ۱۰ یک فرد مسلح به سلاح کمری به دیوان عالی کشور وارد و با ورود به اتاق دو تن از قضات باسابقه حجت‌الاسلام والمسلمین رازینی و حجت‌الاسلام والمسلمین مقیسه، آنها را به شهادت رسانده است.
وی افزود: این دو عزیز به دلیل مسئولیت‌های مهم در قوه قضائیه و رسیدگی به پرونده‌های مهمی در حوزه مسائل امنیتی مورد بغض و کینه دشمنان اسلام و نظام بودند تا جایی که حجت‌الاسلام والمسلمین رازینی در سال ۷۷ نیز مورد سوء‌قصد از سوی جریان‌های نفاق قرار گرفت و به جانبازی نائل شده بود.
جهانگیر با اشاره به اینکه حجت‌الاسلام والمسلمین رازینی و حجت‌الاسلام والمسلمین مقیسه امروز حاصل یک عمر تلاش خود را با شهادت دریافت کردند، گفت: قوه قضائیه مصمم‌ به انجام وظیفه خود در برابر تامین امنیت مردم و نظام اسلامی کوشاتر از قبل است و قضات شریفی که به صورت شبانه‌روزی در جهت تامین امنیت مردم تلاش می‌کنند با این حوادث قوی‌تر از گذشته راه مبارزه با جریان‌های نفاق را دنبال خواهند کرد.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: دستگاه قضا در سال اخیر اقدامات گسترده‌ای را برای شناسایی عوامل و عناصری که وابسته به جریانات صهیونیستی و نفاق بودند از جمله جواسیس و گروهک‌های تروریستی را در دستورکار قرار داده بود و نمونه‌‌اش محاکمه جریان‌های نفاق بود که اینها خشم و کینه دشمنان را به دنبال داشت و امروز نتیجه‌اش شهادت دو تن از قضات بزرگوار و با سابقه دیوان عالی کشور بود که توسط فرد نفوذی با سلاح کمری رخ داد. وی اضافه کرد: بررسی‌های کامل برای شناسایی و دستگیری کسانی که مرتبط با این جریان بودند آغاز شده و امیدوارم به سرعت بتوانیم نتایج پیگیری را به مردم اطلاع‌رسانی کنیم.
جهانگیر در پاسخ به این سؤال که آیا فرد دیگری نیز مجروح و یا به شهادت رسیده است، گفت: بله، یکی از محافظان رئیس شعبه نیز در این جریان زخمی شده است.
سخنگوی دستگاه قضا درباره انگیزه فرد مسلح نیز افزود: فرد مسلح بلافاصله بعد از اقدام به این جریان تروریستی از شعبه خارج شده و در حال فرار خودکشی کرده، لذا هم اکنون نمی‌توانیم اطلاعات جدیدی بدهیم و سوابق او را بررسی و در مصاحبه‌های بعدی در این باره اطلاع‌رسانی می‌کنیم.
دستور دادستان کل کشور به دادستان تهران
 برای پیگیری ویژه حادثه
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، در پی حادثه تروریستی روز گذشته که منجر به شهادت ۲ تن از قضات برجسته دستگاه قضائی حجج اسلام‌والمسلمین آقایان رازینی و مقیسه شد، حجت‌الاسلام موحدی، دادستان کل کشور به دادستان تهران دستور داد این پرونده با سرعت و دقت رسیدگی و با عاملان این حادثه برخورد قانونی شود.
در دستور دادستان کل کشور به دادستان تهران تاکید شده است که پرونده به سرعت مورد بررسی قرار بگیرد و با هماهنگی ضابطین، برای شناسایی و دستگیری عقبه این جنایت تمام اقدامات لازم انجام شود.
سابقه ترور شهید رازینی در سال 77
گفتنی است، پیش‌تر نیز در دی ماه سال ۱۳۷۷ حجت‌الاسلام والمسلمین رازینی مورد سوء قصد تروریست‌ها قرار گرفته بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین رازینی که در آن هنگام رئیس دادگستری تهران بود، شب ۱۸ ماه رمضان هنگام خروج از محل کارش با نصب بمب آهن‌ربایی به خودروی حامل وی توسط موتورسواران مورد 
سوء قصد قرار گرفت و مجروح شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی از حجت‌الاسلام والمسلمین علی رازینی رئیس کل دادگستری استان تهران در اثر ترور نافرجام دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی در بیمارستانی در تهران بستری شده‌اند، عیادت کردند.
مقام معظم رهبری هنگام عیادت از حجت‌الاسلام والمسلمین رازینی در جریان گزارش پزشکی و وضعیت جسمی ایشان قرار گرفتند و ضمن ابراز خرسندی از بهبودی وضعیت عمومی آقای رازینی، صحت و سلامتی هر چه سریع‌تر ایشان را از درگاه خدای متعال خواستار شدند و فرمودند: «این امتحان الهی بود و این‌گونه عوارض، نشانه لطف خداست؛ همه ما در آرزوی شهادتیم. ان‌شاءالله خداوند این را وسیله‌ای برای تقرب بیشتر شما به پروردگار و جلب توجه و لطف پروردگار قرار بدهد.»
حجت‌الاسلام والمسلمین رازینی گفت: «ما پیرو مکتب «والله ان قطعتموا یمینی» هستیم، امیدواریم که این کسالت، به انجام وظیفه در راه دفاع از اسلام و ولایت، لطمه نزند.»
نگاهی به زندگینامه و سوابق 
شهید حجت‌الاسلام علی رازینی
حجت‌الاسلام والمسلمین علی رازینی، متولد ۱۳۳۲ در شهر «رَزَن» در استان همدان است. وی در زمان پیروزی انقلاب ۲۶ سال داشت و بدون تردید در پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نقش به‌سزایی داشت.
یکی از مهم‌ترین مقاطع فعالیت حجت‌الاسلام والمسلمین رازینی، دهه ۶۰ بود؛ دوره‌ای که سازمان مجاهدین خلق (منافقین) به اقدامات تروریستی، بمب‌گذاری و ترور مسئولان جمهوری اسلامی دست می‌زد. در آن سال‌ها، منافقین با هدایت مستقیم مسعود رجوی و همکاری با دشمنان خارجی، دست به جنایات گسترده‌ای زدند که از جمله آنها می‌توان به ترور شخصیت‌هایی همچون شهید بهشتی، شهید رجایی، شهید باهنر و ائمه جمعه کشور اشاره کرد.
در همین راستا، دادگاه‌های انقلاب اسلامی نقش مهمی در رسیدگی به پرونده این گروهک تروریستی داشتند و حجت‌الاسلام والمسلمین علی رازینی از جمله قضاتی بود که قاطعانه و بر اساس احکام اسلامی، منافقین و سایر جریان‌های معاند را محاکمه کرد. وی در دوران ریاست بر دادگاه ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ، نیز با قاطعیت به جرایم عناصر نفوذی و خرابکاران رسیدگی کرده و مانع از نفوذ و فعالیت دوباره آنها شد.
معاونت اجرائی دیوان عالی کشور، ریاست سازمان قضائی نیرو‌های مسلح کشور، ریاست دادگاه ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ به حکم حضرت امام خمینی(ره)، نماینده استان همدان در دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری ۱۳۹۵–۱۳۸۵ بخشی از سوابق و مسئولیت‌های اجرائی شهید رازینی بود. این شهید والامقام در زمان شهادت، عهده‌دار وظیفه خطیر ریاست شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور بود، شعبه‌ای که به مهم‌ترین پرونده‌هایی نظیر داعش، محاربه و تهدیدکنندگان امنیت ملی و... رسیدگی می‌شد.
نگاهی به زندگینامه و سوابق
 شهید حجت‌الاسلام محمد مقیسه
حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مُقیسه در سال ۱۳۳۵ در شهر سبزوار خراسان رضوی، به دنیا آمد. این روحانی و قاضی خدوم و خوش‌نام کشور با سابقه ۳۳ سال خدمت در دادگاه انقلاب، یکی از قضات برجسته این دادگاه به شمار می‌رفت.
اتحادیه اروپا طی تصمیم مورخ ۲۳ فروردین ۱۳۹۰، ۳۲ مقام ایرانی از جمله شهید مقیسه را در لیست تحریم‌های ضدایرانی خود قرار داد. همچنین، در ۲۸ آذر سال ۱۳۹۸ نیز وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا نام محمد مقیسه را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد و در ۲۹ خرداد ۱۴۰۲، وزارت خارجه کانادا نیز نام محمد مقیسه را در فهرست تحریم‌های خود گنجاند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مقیسه، فعالیت خود را از سال ۱۳۶۰ با نام مستعار ناصریان در دادسرای انقلاب اسلامی آغاز کرد. وی ابتدا دادیار شعبه بود و در سال ۶۴ ناظر زندان قزل‌حصار شد.
این شهید والامقام، بعد از بسته شدن زندان قزل‌حصار، دادیار و ناظر زندان رجایی‌شهر (گوهردشت) شد.
قاضی مقیسه ۳۳ سال در دادگاه انقلاب حضور داشته و یکی از قضات با سابقه این دادگاه به حساب می‌آید. وی آبان ۱۳۹۹ به دیوان‌عالی کشور منتقل شد.
همچنین قاضی شهید محمد مقیسه سابقه حضور در مناطق عملیاتی طی جنگ تحمیلی ایران و عراق را نیز در کارنامه خود داشته است.
این شهید در زمان شهادت و طی روز‌های گذشته به ریاست شعبه ۵۳ دیوان عالی کشور منصوب شده است. وی پرونده‌های مهم زیادی را قضاوت کرده و احکام قضائی بسیاری از منافقین، داعشی‌ها و محارب‌ها را صادر کرده بود.
گفتنی است، پرونده سرکردگان فرقه بهائی و همچنین برخی اغتشاشگران سال ۸۸ از جمله پرونده‌هایی بود که قاضی مقیسه مسئول رسیدگی به آن بوده است.