وزارت کار انگلیس: در کشور 12 میلیون نفر در فقر مطلق زندگی میکنند
سرویس خارجی-
بررسی آمارهای رسمی وزارت کار انگلیس در واپسین روزهای سال ۲۰۲۴ نشان میدهد، تعداد افرادی که در فقر مطلق در این کشور زندگی میکنند به ۱۲میلیون نفر رسیده و بیخانمانی نیز بهطور چشمگیری افزایش یافته است.
اقتصاد «بریتانیا» پنجمین اقتصاد بزرگ دنیا (و دومین در اروپا) و همچنین این کشور دهمین کشور (و سومین در اروپا) در تولید ناخالص است. از 68میلیون جمعیت «بریتانیا» بیش از 56میلیون نفر در انگلیس زندگی میکنند که علیرغم بزرگی اقتصاد این کشور تعداد آنهایی که با مشکلات اقتصادی دستوپنجه نرم میکنند بسیار زیاد است. با اینکه کموبیش همه کشورهای اروپایی در پی همهگیری کرونا، جنگ اوکراین و... در بحران اقتصادی به سر میبرند و تورم به شکل افسارگسیختهای افزایش یافته است، اما طبق ارزیابی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) اقتصاد انگلیس از هر نظر در بدترین وضعیت نسبت به سایر کشورهای گروه هفت قرار دارد. اما نتیجه این «بدترین وضعیت» چه بوده است؟
12 میلیون در فقر مطلق
بر اساس آخرین گزارش وزارت کار و امور بازنشستگی انگلیس (DWP)، تعداد افرادی که در فقر مطلق زندگی میکنند، از ۱۱.۷میلیون نفر در سال ۲۰۲۳ به ۱۲میلیون نفر در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است. این آمار شامل ۳.۶میلیون کودک است که نسبت به سال گذشته ۳۰۰هزار نفر افزایش داشته است. گفتنی است، فقر مطلق به وضعیتی گفته میشود که فرد توانایی تأمین هزینههای اساسی زندگی مانند غذا، مسکن و قبوض اولیه را ندارد. در کشوری مانند انگلیس، که یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان محسوب میشود، چنین آماری نشاندهنده شکاف اقتصادی عمیق و ناکارآمدی در سیستم حمایتی است. طبق گزارش بنیاد غذا، ۲۵درصد از خانوادههای انگلیسی قادر به تأمین غذای کافی برای فرزندان خود نیستند. این مسئله منجر به افزایش سوءتغذیه در میان کودکان شده و سلامت جسمی و روانی آنها را تحت تأثیر قرار داده است.
افزایش تعداد بیخانمانها
فقر شدید میتواند تبعات فراوانی داشته باشد؛ بیخانمانی یکی از پیامدهای مستقیم فقر است که در سالهای اخیر بهطور قابلتوجهی افزایش یافته است. آمارهای اخیر نشان میدهند که بیش از ۱۵۰هزار کودک در انگلیس با بیخانمانی دستوپنجه نرم میکنند. در لندن، بیش از ۱۸۳هزار بیخانمان در محلهای اسکان موقتی که توسط شوراهای محلی فراهم شده، زندگی میکنند. آنطور که ایرنا نوشته است، این بالاترین رقم بیخانمانی ثبتشده در پایتخت انگلیس و نشاندهنده بحران جدی در زمینه مسکن و ناکارآمدی سیاستهای دولت در تأمین سرپناه برای اقشار آسیبپذیر است.
علل این وضع پریشان
افزایش فقر و بیخانمانی در انگلیس، دلایل متعددی دارد که بحران هزینههای زندگی و تورم در صدر این عوامل قرار دارد. این بحران که از همهگیری کرونا آغاز شد، همچنان تأثیرات جدی بر خانوارهای انگلیسی دارد. نرخ تورم آنچنان که کارشناسان اقتصادی در این کشور پیشبینی میکردند پس از طی کردن یک دوره نزولی، بار دیگر در مدار صعودی قرار گرفته و طبق آخرین گزارشهای رسمی، به بالاترین حد طی هشت ماه گذشته رسیده است. افزایش قیمت انرژی به دنبال جنگ اوکراین و سیاستهای جهانی تأمین منابع انرژی نیز باعث شده است تا بسیاری از خانوادهها نتوانند قبوض انرژی خود را پرداخت کنند. طبق گزارش اداره تنظیم بازار انرژی انگلیس (Ofgem)، قیمت متوسط قبوض انرژی خانوارها در سال ۲۰۲۴ به ۲هزار و ۷۰۰ پوند در سال رسیده است. این رقم برای بسیاری از خانوادهها غیرقابل تحمل و منجر به افزایش بدهیها شده است. یکی دیگر از عوامل مؤثر در افزایش فقر، کاهش ارزش واقعی دستمزدهاست.