kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۹۰۲۰
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۳

آخرین هشدارها درباره شورش‌های انتخاباتی آمریکا اطراف کاخ ‌سفید و کنگره حصارکشی شد

 
 
سرویس خارجی-
در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا رسانه‌ها و کارشناسان برای چندمین‌بار از بروز شورش‌های پساانتخاباتی در این کشور به شدت ابراز نگرانی کردند. مقامات امنیتی نیز اطراف کاخ‌سفید، کنگره و اقامتگاه هریس حصار کشیده‌اند.
امروز انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برگزار می‌شود. مردم آمریکا پیش از این گفته بودند مجبورند بین ترامپ فاشیست(به گفته رسانه‌ها و مقامات دموکرات و حتی برخی جمهوری‌خواهان) و هریس صهیونیست که طی یک سال گذشته همراه با بایدن از هیچ کمک نظامی، سیاسی و اطلاعاتی به ماشین جنگی اسرائیل برای نسل‌کشی ملت فلسطین فروگذار نکرده است، یکی را انتخاب کنند. 
تا روز قبل از انتخابات بر اساس گزارش‌ها بیش از 79میلیون شهروند آمریکایی در انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری رای خود را به صندوق انداخته‌اند. به نوشته رسانه‌های آمریکایی این میزان مشارکت نشان از «نگرانی گسترده مردم» از وضعیت کشورشان دارد. ایسنا در این‌باره به نقل از «ای‌بی‌سی‌نیوز» نوشته است که، در مجموع رای‌دهندگان ثبت‌نامی در آمریکا حدود ۱۶۸میلیون نفر است و بالاترین میزان مشارکت در تگزاس با ۸.۹میلیون رای، فلوریدا با ۸.۱میلیون رای، کالیفرنیا با ۷.۶، کارولینای شمالی با ۴.۴ و جورجیا با ۴میلیون رای هستند. نامزدها برای پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ به ۲۷۰ رأی کالج انتخاباتی نیاز دارند.
«جو بایدن» در سال ۲۰۲۰ با کسب ۳۰۶ رأی و پیروزی در ایالت‌های کلیدی «آریزونا»، «جورجیا»، «میشیگان»، «پنسیلوانیا» و «ویسکانسین» توانست ترامپ را شکست دهد. به گزارش نشریه نیوزویک، این‌بار انتخابات بر هفت ایالت کلیدی و حساس متمرکز است، یعنی آریزونا، جورجیا، میشیگان، نوادا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین. نظرسنجی‌ها هم نشان می‌دهد که رقابت بین دو به شدت فشرده است و به نوشته هیل خبرگزاری رسمی کنگره آمریکا، دو طرف آماده اعلام پیروزی در انتخابات هستند. اما برخی نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که ترامپ در ایالت‌های میدان نبرد اندکی از هریس جلو افتاده است.
نگرانی از آشوب و ناآرامی
اما نگرانی‌ها از بروز ناآرامی‌ها در روزهای پس از انتخابات تا زمان تحلیف فرد پیروز روزبه‌روز در بین کارشناسان، مقامات امنیتی و مردم آمریکا بیشتر می‌شود. پایگاه خبری «بیزنس اینسایدر» در این‌باره نوشته است، باتوجه به اینکه با گذشت چهار سال از انتخابات جنجالی ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا، آثار آشفتگی‌های آن زمان همچنان باقی مانده است، کسب‌وکارها و نهادهای دولتی در این کشور با نزدیک شدن به روز انتخابات برای بروز هرگونه آشفتگی سراسری آماده می‌شوند. «گلن کوسرا» مدیر اجرائی شرکت امنیتی خصوصی «الاید یونیورسال» به بیزنس اینسایدر گفت: «بسیاری از مشتریان ما با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات نگران کسب‌وکار خود هستند. تهدید در سراسر کشور قریب‌الوقوع است. ما در تلاش برای جلوگیری از آن هستیم.» بر اساس گزارش بیزنس اینسایدر همزمان با افزایش نگرانی‌ها نسبت به بروز ناآرامی پس از انتخابات، کسب‌وکارها در ایالت اورگان شروع به نصب حفاظ بر روی پنجره‌های خود کرده‌اند.
حصارکشی اطراف کنگره و کاخ‌سفید
جدای از حصارکشی کسب‌وکارها گزارش‌ها نشان می‌دهد که مقامات امنیتی نیز از ترس بروز آشوب و جنگ داخلی حصارهای امنیتی جدید به دور کاخ‌سفید، ساختمان کنگره و اقامتگاه هریس در واشنگتن کشیده‌اند. واشنگتن‌پست در گزارش خود در این زمینه نوشته است: «سرویس مخفی آمریکا حصارهای فلزی به ارتفاع 8 فوت را در اطراف کاخ‌سفید و ساختمان وزارت خزانه‌داری و بخش مجاور میدان لافایت و منزل شخصی کامِلا هریس در واشنگتن‌دی‌سی، برپا کرد.» 
براساس این گزارش، در اطراف ساختمان کنگره نیز که پیش‌تر موانع موقتی برای پارک دوچرخه در فضای شهری تعبیه شده بود، تابلوهایی با این عنوان نصب شده است: «منطقه امنیتی: عبور نکنید.» این رسانه گزارش داد: «سرویس مخفی قصد دارد با هدف مقابله با خشونت‌های احتمالی پس از انتخابات، اقدامات امنیتی فیزیکی را در اطراف غرب پالم‌بیچ در فلوریدا اتخاذ کند، مکانی که دونالد ترامپ در آنجا در شب انتخابات میزبان یک رویداد انتخاباتی خواهد بود.»
در همین حال بر اساس گزارش واشنگتن‌پست «کاملا هریس» شب انتخابات را در دانشگاه هووارد در واشنگتن‌دی‌سی سپری خواهد کرد. اداره پلیس این منطقه در پستی اعلام کرد خیابان‌های منتهی به این دانشگاه بسته خواهد شد  و هیچ اتومبیلی اجازه توقف ندارد و برای مناطق اطراف نیز مسیرهای انحرافی برای رفت‌وآمد در نظر گرفته می‌شود. به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای آمریکایی ای‌بی‌سی‌نیوز، آژانس فدرال «خدمات پارک ملی» هم که وظیفه مدیریت تمام پارک‌های ملی آمریکا از جمله پارک لافایت در شمال کاخ‌سفید را برعهده دارد نیز در یک بیانیه خبری اعلام کرد که قسمت‌هایی از این پارک که در جوار کاخ‌سفید قرار دارد برای ایجاد یک محیط امن‌تر و مطمئن‌تر با موانع امنیتی و نرده‌های ضد شورش مسدود و از دسترس بازدیدکنندگان خارج شده است. به نوشته ای‌بی‌سی‌نیوز، این حصارها و موانع امنیتی با توجه به تجربه اتفاقاتی که در جریان شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ (۱۷ دی ۱۳۹۹) به وقوع پیوست و نگرانی از تکرار آن اتفاقات، ایجاد شده است. این در حالی است که مقام‌های ایالتی در ایالت‌های فیلادلفیا، دیترویت و آتلانتا نیز اقدامات پیشگیرانه خود را برای جلوگیری از تکرار هرج‌ومرج‌هایی که در جریان انتخابات سال ۲۰۲۰ به وقوع پیوست تقویت کرده‌اند. در همین راستا، انبار شمارش آرا در ایالت فیلادلفیا اکنون با حصارهایی با سیم خاردار احاطه شده و در ایالت‌های دیترویت و آتلانتا، برای برخی از دفاتر انتخاباتی شیشه‌های ضدگلوله نصب شده است. به گزارش تسنیم دو روز پیش نیز فرماندار ایالت واشنگتن اعلام کرد که برخی اعضای گارد ملی را به‌دلیل نگرانی‌ها و دریافت اطلاعاتی درباره احتمال بروز خشونت‌های مرتبط با انتخابات ریاست‌جمهوری 2024، فعال کرده است. این ایالت که انتظار می‌رود براساس نظرسنجی‌ها کامِلا هریس دموکرات بتواند به‌آسانی دونالد ترامپ جمهوری‌خواه را شکست دهد، یکی از دو ایالتی است که در آن چند روز پیش، صندوق‌های رأی‌گیری در آنجا به آتش کشیده شد.
مردم نگران و مضطرب
نیویورک‌تایمز هم در گزارشی از نگرانی مردم آمریکا از روند انتخاباتی و وضعیت دموکراسی کشورشان خبر می‌دهد. این روزنامه دلیل مشارکت زودهنگام مردم را نگرانی و اضطراب از کارزارهای انتخاباتی و وضعیت دموکراسی در کشور عنوان کرده و نوشته است: «در کارولینای شمالی تقریبا ۴.۵میلیون نفر در بحبوحه ویرانی ناشی از طوفان هلن رای خود را زودتر از روز انتخابات به صندوق انداختند. در جورجیا، چهار میلیون نفر، در پنسیلوانیا ۱.۷میلیون نفر از طریق پستی رای دادند. در ۹ ایالت آمریکا بیش از ۵۰درصد واجدین شرایط تاکنون رای داده‌اند.»
در ادامه این گزارش می‌خوانیم: «یکی از نگرانی‌های مردم ناشی از خشونت‌هایی است که در رقابت‌های ریاست‌جمهوری سال ۲۰۲۰ و در حمله به کنگره آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ رخ داد. امسال هم دونالد ترامپ بر روی پروژه مشابهی کار می‌کند و با گسترش اکاذیب درباره انتخابات، ادعا می‌کند که دموکرات‌ها متقلب هستند... مشارکت گسترده در رأی‌گیری زودهنگام بر میزان غیرقابل پیش‌بینی بودن رقابت تنگاتنگ انتخاباتی افزوده است و پارادوکسی را در سیاست‌های مدرن ایجاد کرده است. کمپین‌های انتخاباتی که اکنون به اطلاعات بیشتری درباره این که چه کسی در انتخابات زودهنگام شرکت کرده مجهز شده‌اند، 
بر اساس مدل‌های خود می‌توانند به آسانی درک کنند تا چه میزان خوب عمل می‌کنند و باید کدام گروه از رای‌دهندگان را هدف قرار دهند.»
مهم نیست چه کسی پیروز می‌شود
گاردین هم در مطلبی با اشاره به نشست اخیر «بریکس» در روسیه و با نزدیک شدن به رسیدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، نوشته است: «مهم نیست چه ‌کسی پیروز انتخابات آتی این کشور باشد؛ چراکه اجلاس گروه اقتصادهای نوظهور ثابت کرد که آمریکا دیگر یک قدرت بلامنازع نیست.»
گاردین می‌نویسد: اکنون با گذشت ۳۲ سال پایان جنگ سرد‌، آمریکایی‌ها بار دیگر خود را برای شرکت در یک انتخابات ریاست‌جمهوری دیگر آماده می‌کنند و اگرچه کشورشان همچنان بزرگ‌ترین اقتصاد و قوی‌ترین قدرت نظامی جهان است، اما آمریکا دیگر یک قدرت بلامنازع نیست و نظم جهان تک‌قطبی جدید که بوش در سال ۱۹۹۱ و پس از پایان جنگ اول خلیج‌فارس به آن می‌بالید، از هم فروپاشیده است. 
اکنون چین به یک اقتصاد بسیار بزرگ‌تر و قدرتمندتر از آنچه آمریکا تصورش را می‌کرد، بدل شده است. نشست ماه گذشته بریکس به میزبانی ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه نمایی دیگر از افول جهان تک‌قطبی را به نمایش گذاشت.»