kayhan.ir

کد خبر: ۲۹۹۰۱۳
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۷
با اشاره به جنایات بی‌شرمانه رژیم صهیونیستی  علیه مردم مظلوم غزه و لبنان

پزشکیان: پشت چهره‌های تمیز و کراواتی غربی‌ها جنایت و نسل‌کشی و قتل است

رئیس‌جمهور عنوان کرد: عجیب آن است که رژیم صهیونیستی و حامیانش دم از حقوق بشر می‌زنند اما در پس چهره به ظاهر شیک و کراوات‌زده آنها، «خشونت» و «نسل‌کشی» و «جنایت» و «قتل» است.
 
 
 
 
مسعود پزشکیان، صبح دوشنبه در آئین تجلیل از فعالان طرح جهش تولید در دیمزارها، ضمن قدردانی از تلاش‌ها و زحمات همه کشاورزان و دست‌اندرکاران این طرح، به پرداخت همه مطالبات گندمکاران با مساعدت رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت‌: در ابتدای آغاز به‌کار دولت به‌دلیل عدم پیش‌بینی کافی منابع مورد نیاز برای پرداخت مطالبات گندمکاران با مشکلاتی مواجه بود که خوشبختانه این مسئله با هماهنگی‌های صورت گرفته و اذن و مساعدت رهبر معظم انقلاب مرتفع شد.
پزشکیان در ادامه پرتکرارترین توصیه به وزرا و مدیران دولت را تلاش برای جلب رضایتمندی مردم عنوان کرد و افزود: ما در دولت در حال تلاش هستیم که تا جایی که امکان آن وجود داشته باشد مسائل و مشکلات مردم از جمله کشاورزان عزیز و زحمت‌کش را حل کنیم.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه ما امروز با یک جنگ تمام‌عیار اقتصادی مواجه هستیم، تصریح کرد‌: ما با توجه به توان و قدرت نظامی کشور از جنگ نظامی ضربه نخواهیم خورد و آنها هم می‌دانند که در این عرصه نمی‌توانند ما را زمین‌گیر کنند اما اگر از جنگ اقتصادی غفلت کنیم ممکن است در این زمینه با مشکل مواجه شویم، لذا ضروریست با تقویت بنیه اقتصادی کشور و افزایش تولید داخل در جنگ اقتصادی نیز مشت محکمی بر دهان دشمنان بکوبیم.
وی در ادامه بر ضرورت استفاده بهینه از منابع و ظرفیت‌های موجود کشور در جهت افزایش بیشتر و بهتر تولید تأکید کرد و گفت‌: ما باید ببینیم که آیا محصولی که تولید می‌کنیم برازنده این زمین و منابع آبی مصرف شده است یا بهتر از این محصول نیز می‌توان تولید کرد.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه در تولید باید برای ما «بهترین» در اولویت باشد نه «بیشترین»، افزود: آنچه که ما باید به‌دنبال آن باشیم دستیابی به بهترین‌هاست که این امر نیز نیازمند آموزش و تغییر در رفتارها و نگرش‌ها است.
پزشکیان در ادامه گفت: بنده در جریان تبلیغات انتخاباتی به گروه‌های سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا عرض کردم که به‌شدت به اصولی پایبند و معتقدم که آن اصول حق و عدالت است و تا امروز هم سعی کرده‌ام بر این اصول پایبند باشم چرا که برای مردم مفهوم و حکومت اسلامی یعنی حکومت حق و عدالت.
رئیس‌جمهور در ادامه دلیل عدول از حق و عدالت را جناحی و گروهی عمل کردن عنوان کرد و افزود: ‌ما برای تحقق حق و عدالت لاجرم باید اصلاحات کنیم چرا که اگر بخواهیم به همین روش و نگاه پیش برویم تصور ایجاد تغییر تصوری واهی است.
وی با بیان اینکه امروز باید ببینیم با سند چشم‌انداز ترسیم شده از سوی رهبر معظم انقلاب چقدر فاصله داریم، تصریح کرد‌: ما باید راهی که درست می‌کنیم و ساختاری که ایجاد می‌کنیم در منطقه بهترین باشد و اگر این‌گونه عمل کنیم، می‌توانیم به دهان دشمنان مشت بکوبیم، نه اینکه در جامعه اسلامی مردم برای امرار معاش خود نیز با مشکل مواجه باشند.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه هیچ فریضه الهی بالاتر از پایبندی به عهد و پیمان نیست، از برخی رویه‌های موجود در ساختار نظام اجرائی کشور انتقاد کرد و گفت‌: بعضاً مشاهده می‌شود که با پیمانکار قرارداد می‌بندند اما بعد از دو سال به جای پرداخت مطالبات به آن اوراق می‌دهند، چرا به اندازه منابع مالی که در اختیار داریم قرارداد نمی‌بندیم که بعداً مردم را با مشکلات مواجه نکنیم؟
پزشکیان در ادامه ضمن توصیه وزارت جهاد کشاورزی به حمایت و پشتیبانی از کشاورزان تصریح کرد‌: یکی از مشکلات امروز کشاورزان این است که ما با فشار برای آنان قیمت تعیین می‌کنیم اما به شبکه دلالی که زحمت یکساله کشاورز را به ثمن بخس می‌خرد کاری نداریم، این مشکلات باید حل شود و ما آماده‌ایم که به شما خدمت کنیم نه اینکه بر شما امر و نهی کنیم.
رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه جنگ امروز برای ما نه جنگ بمب و موشک بلکه جنگ اقتصادی است، تصریح کرد‌: ما موشک داریم برای اینکه از خود دفاع کنیم و دشمنان جرأت تعرض به خاک ما را نداشته باشند نه اینکه به دیگر کشور‌ها حمله کنیم.
پزشکیان با اشاره به جنایات بی‌شرمانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه و لبنان، گفت: اینکه آنها پس از یک سال جنایت مستمر علیه مردم مظلوم غزه به‌دلیل ایستادگی و پایمردی مردم این منطقه نتوانسته‌اند به اهداف خود برسند، نشانه عزت و عظمت این مردم مقاوم است، اما عجیب آن است که این رژیم و حامیانش دم از حقوق بشر می‌زنند اما در پس چهره به ظاهر شیک و کراوات‌زده آنها، «خشونت» و «نسل‌کشی» و «جنایت» و «قتل» است.
وی همچنین به رویکرد ریاکارانه برخی کشورهای غربی در مسئله حقوق بشر اشاره کرد و افزود: وقتی در کشور ما فردی که ده‌ها نفر را به خاک و خون کشیده اعدام می‌شود، ما را متهم به نقض حقوق بشر می‌کنند در حالی که خودشان بمب‌های شیمیایی برای قتل عام مردم تولید می‌کردند و امروز نیز از کسانی که زنان و کودکان را به خاک و خون می‌کشند و راه غذا و آب و دارو را بر روی آنان می‌بندند، حمایت می‌کنند.
در ادامه این مراسم در حضور رئیس‌جمهور و رئیس دفتر مقام معظم رهبری تفاهم‌نامه اجرای مرحله دوم طرح جهش تولید در دیمز‌ارها به مدت 5 سال توسط نوری قزلجه «وزیر جهاد کشاورزی» و فتاح «رئیس ستاد اجرائی فرمان حضرت امام(ره)» به امضا رسید. در قالب این طرح بیش از 20 هزار روستا و 510 هزار کشاورز در 25 استان کشور در امر تولید دیم فعال خواهند شد.
همچنین با حضور پزشکیان و حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی از خانم شمسی بابایی و آقایان احمد کوشکی، یعقوب بوذری، محمد ابراهیم ریاحی، منصور بنی‌اردلان و سهراب زارعی به‌ عنوان کشاورزان نمونه کشوری در تولید محصولات دیم و چند تن از مدیران ستاد اجرائی فرمان حضرت امام(ره) و وزارت جهاد کشاورزی تجلیل به‌عمل آمد.
الزام رئیس‌جمهور 
به پیگیری هرچه سریع‌تر اجرا و تکمیل توافقات خارجی
 از سوی دستگاه‌های مسئول
مسعود پزشکیان، صبح دوشنبه، در سومین جلسه از سلسله جلسات پیگیری مصوبات سفرهای خارجی دولت گفت: باید در گام نخست وظایف خودمان را بشناسیم، مسیر را شناسایی کرده و بدانیم که با چه نقشه راهی می‌خواهیم‌ رو به جلو حرکت کنیم تا بتوانیم برای طرف‌های خارجی اعتمادسازی کرده و پروژه‌هایی را که در سفرهای گذشته مورد توافق هر دو کشور قرار گرفته است،‌ رو به جلو ببریم.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه اولویت ما، تأمین منافع عمومی آحاد جامعه است، گفت: دولت در برنامه‌ریزی‌های خود برای سرمایه‌گذاری‌های مشترک خارجی نیز، ابتدا باید منافع عمومی همه مردم را در نظر بگیرد. تمرکز ما بر روی پروژه‌های استراتژیک است که می‌تواند خیر عمومی برای همه مردم را در پی داشته باشد؛ این موضوع اولویت اصلی دولت چهاردهم است.
پزشکیان با انتقاد از فقدان چشم‌انداز برای سرمایه‌گذاری و یا واردات نیازهای اصلی به کشور و نداشتن ثبات در تصمیم‌گیری‌ها، اظهار داشت: تمام ظرفیت خود را باید به‌کار بگیریم تا بتوانیم همکاری‌ و سرمایه‌گذاری‌های مشترک با کشورهای خارجی را به مواردی نظیر کریدورهای ارتباطی، زیرساخت‌های صنعتی، حوزه‌ انرژی مثل صنعت نفت و گاز و اقتصاد دریامحور همانند توسعه اسکله‌های تجاری معطوف کنیم و از واردات کالاهایی که فقط منافع اندک شماری از مردم را تأمین می‌کند، پرهیز کنیم.
وی تصریح کرد: همه تلاش ما در مجموعه دولت باید در دو اولویت بهره‌مندی همه مردم از ثمره سرمایه‌گذاری‌های خارجی و همچنین آسیب ندیدن آنها به واسطه این توافقات خلاصه گردد. اگر بنا باشد عده کمی از این مواهب بهره‌مند و اکثریت مردم دچار ضرر شوند، دولت این پروژه را نخواهد نپذیرفت. از همه دستگاه‌های ذی‌ربط می‌خواهم که به صورت شبانه‌روزی این موضوعات را دنبال کنند تا به نتیجه مطلوب برسیم.
پزشکیان تأکید کرد که باید نتایج این سرمایه‌گذاری‌ها و انجام پروژه‌های مشترک با دولت‌های خارجی در تأمین معیشت مردم ملموس باشد.
در ابتدای این جلسه معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور گزارشی از دو جلسه گذشته ارائه و روند برگزای جلسه را تشریح کرد. همچنین آقایان احمدیان دبیر شورای‌عالی امنیت ملی، همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی، فرزین رئیس کل بانک مرکزی، مجید انصاری معاون حقوقی و پورمحمدی رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز در این جلسه، گزارش‌ها، پیشنهادات و راه‌حل‌‌های خود در خصوص تدابیر دولت برای تأمین مالی پروژه‌های سرمایه‌گذاری را ارائه کردند.
تأکید پزشکیان به تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر پروژه‌های نیمه‌تمام سرمایه‌‎گذاری 
با کشورهای خارجی و همسایگان مرزی
پزشکیان در جلسه «بررسی آخرین وضعیت پروژه‌های مشترک سرمایه‌گذاری با کشورهای خارجی» پس از استماع سخنان وزیر نفت، وزیر نیرو، رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور و معاون راهبردی رئیس‌جمهور، با تأکید بر اهمیت اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام به‌جا مانده از گذشته گفت: امروز همه تلاش ما باید در مسیر اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام  که در گذشته با طرف خارجی توافق شده قرار گیرد و از همه ظرفیت‌ها خود برای به سرانجام رسیدن آنها بهره بگیریم.
رئیس‌جمهور با اشاره به سخنان وزیر نفت در خصوص همکاری‌های مشترک با کشورهای روسیه و ترکمنستان، اظهار داشت: باید در مذاکره با کشورهای خارجی، از همه گزینه‌های موجود به عنوان ابزار برای ایجاد یک راه‌حل مشترک در جهت تأمین منافع مردم و کشور، استفاده کنیم.
رئیس‌جمهور در بخش سخنان خود با انتقاد از اینکه چرا در طول سالیان گذشته پروژه‌های بدون پشتوانه آغاز و بعد از سال‌ها به صورت نیمه‌تمام به حال خود رها شده، گفت: اولین گام این است که ما ظرفیت‌های خود را در کشور شناسایی کنیم، سپس به سراغ آغاز پروژه‌های جدید برویم؛ بیش از 10 پروژه را آغاز و پیمان بسته و متعهد می‌شویم در حالی که ظرفیت واقعی ما، ساخت، تکمیل و به سرانجام رساندن تنها 2 پروژه است؛ به همین دلیل امروز با انبوهی از پروژه‌های نیمه‌تمام رو‌به‌رو هستیم.
در این جلسه آقای محسن پاک‌نژاد وزیر نفت، آقای محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی و آقای عباس علی‌آبادی وزیر نیرو، با اشاره به آخرین وضعیت مذاکرات این وزارتخانه‌ها با کشورهای روسیه و ترکمنستان در حوزه‌های نفت، گاز و نیروگاهی، گزارشی از آخرین وضعیت همکاری با این کشورها و برنامه‌های پیشنهادی برای مذاکرات آتی
ارائه دادند.